ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-12-2022

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση τροφίμων Plant Based World 2022 του Λονδίνου

Με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς και επιχειρηματίες που απευθύνονται στο vegetarian και vegan κοινό

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση τροφίμων Plant Based World 2022 του Λονδίνου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση τροφίμων Plant Based World 2022, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Olympia, στο Λονδίνο.

Στην έκθεση Plant Based World Europe συναντήθηκαν παραγωγοί, μεταποιητές, αγοραστές, εισαγωγείς και επενδυτές από όλο τον κόσμο. Εκεί ανέδειξαν φυτικά προϊόντα, ανακάλυψαν διαφορετικά, νέα και καινοτόμα προϊόντα, δικτυώθηκαν με προμηθευτές, άνοιξαν νέους δρόμους για τις συνεργασίες τους και εμπνεύστηκαν πρωτοποριακές μεθόδους εξέλιξης για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.
Στον εκθεσιακό χώρο Olympia London προβλήθηκε το σύνολο των φυτικών προϊόντων και βιολογικών τροφίμων, ενώ παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο παγκόσμιας κλάσης που απευθυνόταν σε αγοραστές και σεφ. Με στόχο την ενημέρωσή τους για τις επόμενες τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που θα επηρεάσουν τις συναφείς επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη έκθεση Plant Based World με επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα τρόφιμα αποκλειστικά φυτικής προέλευσης (plant based). Στην έκθεση δόθηκε η ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν στους χιλιάδες επισκέπτες τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους και δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα για δικτύωση, ανάπτυξη συζητήσεων και για σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν η Γεωργία Βελέντζα, Πρώτη Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και η Κατερίνα Τσουνάκου, επίσης Πρώτη Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, οι οποίες και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Επίσης στο περίπτερο της Περιφέρειας παρευρέθηκαν ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Χρήστος Μήττας. Το περίπτερο επίσης επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα της περιφέρειας, να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος «η παραγωγή plant based προϊόντων αποτελεί έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη, την καινοτομία και τη συγκέντρωση σημαντικών επενδύσεων, αλλά και ένα χώρο που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας τροφίμων λόγω ελλείψεων, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της βιοποικιλότητας. 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση Plant Based World 2022 με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου των προϊόντων φυτικής προέλευσης που απευθύνονται στο vegetarian και vegan κοινό. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα εξαιρετικά και αγνά plant based προϊόντα μας στην αγορά της μεγάλης Βρετανίας και των όμορων χωρών».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»

Η πολιτογράφηση και αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων μέσα από τα αρχεία του Κ.Ι.Θ.

«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929
«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929

Εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονικης

School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου
School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge