ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-10-2018

7PLY PROJECT - Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας

6 ημέρες street art, graffiti, photography, videos, music events, parties και διαγωνισμούς skate

7PLY PROJECT - Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας
FREE

Το 7PLY PROJECT - Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας επιστρέφει για δέκατη τρίτη φορά από την 1η έως τις 6 Οκτωβρίου να παρουσιάσει ξανά την πολυθεματική του αντζέντα.

Με την υποστήριξη και φιλοξενία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης η Propaganda Rollin co, παρουσιάζει 6 ημέρες γεμάτες street art, graffiti, photography, videos, music events, parties και διαγωνισμούς skate με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Wheel Wizards και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανήκει στο παράλληλο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

Το 7Ply project festival ξεκίνησε το 2006 στην Θεσσαλονίκη και με επίκεντρο το skateboard πραγματεύεται την πολυδιάστατη σύγχρονη αστική κουλτούρα εικαστικά, αθλητικά και πολιτιστικά με σκοπό τη διάδοση σύγχρονων μέσων έκφρασης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και επιθυμίες των νέων που ζούν στο αστικό περιβάλλον και δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό.

Το 7Ply project festival έχει την ιστορία του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη όπου πραγματοποιήθηκε για πέντε συνεχόμενες χρονιές και έφτασε να προσελκύει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες.

Το όνομα του φεστιβάλ προέρχεται από την πιο διαδεδομένη μέθοδο κατασκευής σανίδων skate γνωστή ως 7ply construction, όπου επτά φύλλα ξύλου τοποθετούνται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο καλούπι και με την κατάλληλη κόλλα μας δίνουν το τελικό καμπυλωτό αντικείμενο που είναι η σανίδα του skate.
Το 7Ply project είναι μια πλατφόρμα συνεύρεσης και ανταλλαγής ιδεών, με γνώμονα την ελευθερία της έκφρασης με μέσα που είναι επίκαιρα και αφορά όλους τους νέους και όλους όσους θέλουν να παραμένουν νέοι!

Η ομαδική έκθεση που διοργανώνεται αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ

Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν αυτό το αντικείμενο ο κάθε ένας με την δική του οπτική, τέχνη ή τεχνική και με απόλυτη θεματική ελευθερία, να υλοποιήσουν το έργο τους που είναι ένα νέο αντικείμενο, αναγεννημένο και προσδιορισμένο από τους κανόνες που θέτει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Το κάθε έργο είναι μοναδικό και στα δώδεκα χρόνια ζωής του 7Ply project έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 1000 έργα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Οι σανίδες skate αποκτούν προσωπικότητα και το σύνολο τους απαρτίζει ένα δυναμικό και μοναδικό πυρήνα ενέργειας, που πηγάζει από το αστικό περιβάλλον και τρόπο ζωής, εμπνέεται από την φύση και το πρωτογενές υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το skate και εκπέμπει τις ιδέες της ομαδικότητας, διαφορετικότητας, καινοτομίας και φρεσκάδας.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ δοργανώνονται διαγωνισμοί και επιδείξεις skateboard και άλλων αστικών αθλημάτων, μαθήματα skate, ημερίδες και εργαστήρια σχετικά με την σύγχρονη τέχνη, προβολές, ζωντατό graffiti σε τοίχους ή ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες, συναυλίες και dj sets και άλλα δρώμενα με επίκεντρο την street κουλτούρα και το νεανικό κοινό.


Ομαδική έκθεση & εργαστήρια 1 - 6 / 10

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ καθημερινά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στις ώρες 10:00-14:30 /17:30 - 21:00 και περιλαμβάνει ξεναγήσεις και εργαστήρια (street art, music production) και άλλα.

1η Οκτωβρίου  Εγκαίνια έκθεσης Γαλλικό Ινστιτούτο 20:00 - 23:00

2 Οκτωβρίου DACO/street art workshop 

4 Οκτωβρίου CACAO ROCKS/street art workshop 

5 Οκτωβρίου FILTER EFFECT / Electronic Dance Music production workshop 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια κάντε κλικ εδώ.

Οι θέσεις για το κάθε εργαστήριο είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για το εργαστήριο των Filter Effect απαιτούνται γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 14 ετών.

Τοιχογραφία στην οδό Κατούνη 
3 Οκτωβρίου 
Πραγματοποίηση τοιχογραφίας στην πλάγια όψη του κτηρίου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην γωνία των οδών Ναυάρχου Κουντουριώτη και Κατούνη (Λαδάδικα ακριβώς απένταντι από τήν είσοδο του Ο.Λ.Θ.) από τους προσκεκλημένους street artists του φεστιβάλ τον Γάλλο DACO και τον Έλληνο-Γάλλο CACAO ROCKS.

Διαγωνισμός Skate & closing block party 
Οκτωβρίου 
Διαγωνισμός skate στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης
και party με djSets από τους dj CRON  , Beats Pliz  και άλλους...

Η είσοδος και συμμετοχή στα εργαστήρια και σε όλες τις δράσεις του 7PLY Project είναι δωρεάν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

DACO

Γάλλος καλλιτέχνης που κατάγεται από τα νότια προάστια του Παρισιού. Αφού σπούδασε σε σχολές σχεδίου, βρίσκει τον δικό του δρόμο στον τομέα του γκράφιτι. Αυτοδίδακτος, ξεκινάει από τον κλασικό σχεδιασμό γραμμάτων και σύντομα προσελκύεται από το WildStyle (είδος σύνθετης δημιουργίας γραμμάτων, σχεδόν μη αναγνώσιμο). Στη συνέχεια στρέφεται προς το αποδομημένο είδος, με σκοπό να δημιουργήσει δική του εικαστική ταυτότητα, ένα μοναδικό και αναγνωρίσιμο γραφικό στυλ, με αγαπημένα πεδία δράσης τα ερείπια και τους μεγάλους τοίχους. Αναπτύσσει το δικό του ιδιαίτερο στυλ στην εικονογράφηση, με μια σειρά ζώων τα οποία αποκαλεί « graffaune » (λέξη που προέρχεται από το graffiti και το faune –πανίδα) όπου τα γκράφιτι του συναντούν ένα ζωικό βασίλειο με αισθητική punk και τοποθετούνται σε τοίχους διαφόρων χωρών (Γαλλία, Ελβετία, Χιλή, Ισπανία, Ιταλία,...).

CACAO ROCKS

Ο Cacao Rocks γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι Έλληνογάλλος καλλιτέχνης στο χώρο της street art που έχει αναπτύξει ένα δικό του ξεχωριστό και ζωντανό εικαστικό στυλ. Μεγάλωσε κοντά στο λιμάνι του Πειραιά από Γαλλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σε ηλικία 12 χρονών, μετακομίζει στην Κέρκυρα όπου ζει για όλη την εφηβεία του. Το 1999, επηρεάζεται από την κουλτούρα hip-hop και skateboard όπως και από το περιβάλλον του νησιού που τον οδήγησε να ανακαλύψει το πάθος και το ταλέντο του για την τέχνη. Έτσι άρχισε να πειρματίζεται με τα γκράφιτι. Ταυτόχρονα, ο Cacao Rocks συμμετέχει σε διαγωνισμούς γκράφιτι που διοργανώνει η Greenpeace στην Κέρκυρα και κερδίζει το πρώτο βραβείο. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2003μ αφιερώνεται στην τέχνη του γκράφιτι, δημιουργώντας πολλά έργα όπως και γράμματα με την χρήση των σπρέι.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Παραστάσεις και συναυλίες στο 9ο Φεστιβάλ Δάσους
Παραστάσεις και συναυλίες στο 9ο Φεστιβάλ Δάσους

Το πρόγραμμα από 31 Μαΐου έως 22 Σεπτεμβρίου

13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023
13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023
Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023

21 Ιουνίου - 19 Ιουλίου στο Φρούριο του Επταπυργίου

Hobby Festival 2023 σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα
Hobby Festival 2023 σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα

Από το skywalker.gr – Eργασία στην Ελλάδα

Tο Evia Film Project επιστρέφει
Tο Evia Film Project επιστρέφει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου

Thessaloniki Fringe Festival
Thessaloniki Fringe Festival

Μια γιορτή της δημιουργικότητας, της διαφορετικότητας και του πολιτισμού

In-Edit Greece 2023_ Opening Day: Μεγάλες ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη στη Θεσσαλονίκη
In-Edit Greece 2023_ Opening Day: Μεγάλες ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο πιάνει ξανά λιμάνι στη Θεσσαλονίκη
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge