Top
follow
facebooktwiter
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Φεστιβάλ/
29-8-2019

Τα Στέκια στις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα

Τα Στέκια στις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Στο φετινό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που θα ανοίξει τις πύλες του στις 12 - 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους νέους και τις νέες που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ. 


Στο χώρο θα υπάρχουν Στέκι νέων εργαζομένων, Μαθητικό Στέκι, Στέκι φοιτητών, Στέκι Αθλητισμού, Στέκι Κατά των Ναρκωτικών και το «Κόκκινο Αερόστατο».


Στέκι νέων εργαζομένων 

Στο χώρο αυτό θα υπάρχει έκθεση με τίτλο: «Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.... σε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, το Σοσιαλισμό», ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους: Πάνο Ζάχαρη, δημιουργό του κόμικ «The Working Dead» & τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τίτλο: «Απλήρωτη εργασία, χαμηλοί μισθοί, εργασιακή περιπλάνηση: Μονόδρομος ή μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα;».

Μαθητικό Στέκι 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές θα έχουν το δικό τους στέκι στο χώρο του Φεστιβάλ, στο οποίο θα λάβουν χώρα πειράματα φυσικής, παιχνίδι ρόλων «Μάντεψε Ποιος!» με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, για μαθητές γυμνασίων. Επίσης, επιτραπέζιο παιχνίδι για το έτος μαθητείας για μαθητές των ΕΠΑΛ. Ξεχωριστή θέση στο χώρο θα έχει η διαδραστική ψηφιακή έκθεση, με τίτλο: «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας... αυτός που τη γεύτηκε μια φορά, δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της!».

Τις μέρες προετοιμασίας του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί escape room, με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στέκι Φοιτητών 

Στο Στέκι των φοιτητών θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και γνωριμίας με τα πανεπιστήμια της πόλης. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με τίτλο: «4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Μύθοι και Αλήθειες». Η έκθεση θα περιλαμβάνει την πορεία ανάπτυξης των μέσων παραγωγής από την εποχή που επικράτησε ο καπιταλισμός, μέχρι το πέρασμα στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, τον αναντικατάστατο ρόλο του ανθρώπου στην παραγωγική διαδικασία, τα σύγχρονα ιδεολογήματα και τον χαρακτήρα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, τους στόχους που θέτουν οι καπιταλιστές για κατακόρυφη αύξηση των κερδών τους και τέλος, την πρόταση του ΚΚΕ για μια εκ βάθρων διαφορετική αξιοποίηση που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την κοινωνική ευημερία. Στο χώρο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην έκθεση, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ανατρέξει σε αυτήν για πληρέστερη επαφή με το εν λόγω αντικείμενο.

Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση σχετικά με την αλλαγή των κοινωνιών, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να έρθει σε επαφή με γνωστές προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών που θα διακοσμούν το χώρο.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με τίτλο: «Μπορεί το σημερινό πανεπιστήμιο να χωρέσει τις σύγχρονες ανάγκες μας; Η αντίληψη του ΚΚΕ για την ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση», με ομιλήτρια την Κέλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στέκι Αθλητισμού

Μέσα από το Φεστιβάλ μας προσπαθούμε να αναδείξουμε την ανάγκη ενασχόλησης με τον αθλητισμό, η οποίαπαίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του ανθρώπου, τον βοηθά να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να βάζει στόχους και να παλεύει γι' αυτούς. Αντί ο Αθλητισμός να θεωρείται βασικό δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και να αντιμετωπίζεται έτσι, αποτελεί πλέον πανάκριβο εμπόρευμα.

Στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθεί αθλητικό διήμερο στις 5 Σεπτέμβρη, που θα περιλαμβάνει τουρνουά 5x5 στα γήπεδα Στρεπενιώτη στη Νεάπολη, προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τίτλο: «Ιστορίες ποδοσφαίρου και… αγώνες που ανέδειξαν ήρωες!» και στις 6 Σεπτέμβρη,που θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 4 χλμ. μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Τις μέρες του Φεστιβάλ στο Στέκι θα γίνει τουρνουά σκάκι blitz, τουρνουά πινγκ-πονγκ και γνωριμία με τη θέση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Στέκι Κατά των Ναρκωτικών 

Οι επισκέπτες στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις του ΚΚΕ για το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, την αντιπαράθεση με το διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, μέσα από τη συζήτηση με τίτλο: «Αλήθειες και ψέματα για τη φαρμακευτική κάνναβη» και με ομιλητές τους: Βασίλη Καλαμπαλίκη, ψυχολόγο, υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ - «ΙΘΑΚΗ», Μιχάλη Μυλωνά, σύμβουλο Εξαρτήσεων, εκλεγμένο στο ΔΣ του ΕΣΥΝ.

Στο χώρο θα υπάρχει escape room ενάντια στα ναρκωτικά, με τίτλο: «Μη φοβάσαι το "Σκοτάδι"… Αντιμετώπισέ το!», για μαθητές και φοιτητές και έκθεση με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο από τη ζωή δεν είναι… Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη! Όχι σε δόσεις!».

Και τις 3 μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν θεραπευτικά προγράμματα.

«Κόκκινο Αερόστατο»

Με ακόμη πιο αναβαθμισμένο περιεχόμενο θα υποδεχτεί τους μικρούς της φίλους η ΚΝΕ, στο «Κόκκινο Αερόστατο».

«Οι ανησυχίες μας και οι αγωνίες μας θα γίνουν συζήτηση, θα παίξουμε για να μάθουμε και θα γίνουμε μια γροθιά, ώστε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο!», είναι το κάλεσμα για τους μικρούς μας φίλους.

Οι γωνιές μας θα λειτουργούν και τις 3 μέρες από τις 19.00 μέχρι τις 22.30 και είναι οι εξής: Escape room με θέμα το Περιβάλλον, γωνιά νέων τεχνολογιών, γωνιά Αθλητισμού με σκάκι, τοίχο αναρρίχησης και άλλα ομαδικά παιχνίδια, γωνία - παιχνίδι με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ. Επίσης, θα παραδοθούν μαθήματα σκάκι, θα ακολουθήσει τουρνουά σκάκι, επίδειξη tae kwo do, ποδοσφαίρου και stand up comedy.

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ .902.gr

Σχετικά άρθρα:Στην ίδια κατηγορία..
Thessaloniki tattoo convention - 6ο Φεστιβάλ Δερματοστιξίας ΒαλκανίωνThessaloniki tattoo convention - 6ο Φεστιβάλ Δερματοστιξίας Βαλκανίων

Έρχεται τον Οκτώβριο


5ο Φεστιβάλ Δάσους - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου5ο Φεστιβάλ Δάσους - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου

Στο Θέατρο Δάσους και στο Θέατρο Γης


Τα Στέκια στις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη ΘεσσαλονίκηΤα Στέκια στις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα


«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2019» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2019» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις


Greenwave Festival 2019Greenwave Festival 2019

Από 12 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2019


Pocket Dance Festival: Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορούPocket Dance Festival: Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού

Από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Studio 29A


Reworks Festival 2019Reworks Festival 2019

Από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2019


DEAFestival 2019 στη ΘεσσαλονίκηDEAFestival 2019 στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλή γιορτή της Νοηματικής Γλώσσας από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου


5ο φεστιβάλ της Άμμου στο Ποσείδι Χαλκιδικής5ο φεστιβάλ της Άμμου στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Στις 23 και 24 Αυγούστου


11th Street Mode Festival11th Street Mode Festival

Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ