Κάθε μήνα, από αυτό το Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021, ένας επιδραστικός Έλληνας σεφ φιλοξενείται στην κουζίνα του Canteen και μαγειρεύει για ένα μόνο βράδυ.
Η αρχή γίνεται στις 26 Φεβρουαρίου με τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη του αθηναϊκού εστιατορίου Aleria, και τη συμμετοχή του οινοποιείου ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.
Ο head chef, από το 2012, του εστιατορίου Aleria στο Μεταξουργείο, Γκίκας Ξενάκης, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου, θα σφυρίξει την έναρξη αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας γευστικής διοργάνωσης, έχει υπογράψει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα ελληνικά πιάτα που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.
Τόπος συνάντησης νοσταλγίας και πειραματισμού, η δημιουργική κουζίνα του, βασισμένη στην εποχικότητα και στην εντοπιότητα, εξελίσσεται συνεχώς. Ραφινάροντας παραδοσιακές συνταγές, στις οποίες χρησιμοποιεί με ευρηματικό τρόπο ένα σωρό τοπικά προϊόντα, και παρουσιάζοντας πραγματικά εκφραστικές συνθέσεις που ακτινοβολούν ελληνικότητα, έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις – κι όχι μόνο στην επίσημη έδρα του.
Τα αμέσως επόμενα γαστρονομικά ραντεβού στο εστιατόριο της Δημητρίου Γούναρη, είναι με δυο ακόμα πολύ ταλαντούχους Έλληνες σεφ: τον Γιάννη Κιόρογλου, τον οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε στο εστιατόριο La Guerite στις Κάννες και τον Παύλο Κυριάκη, ο οποίος παρουσιάζει πολύ αξιόλογα δείγματα γραφής στα ξενοδοχεία του Ομίλου Andronis στη Σαντορίνη και στο σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο The Zillers στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρώτος θα αναλάβει για μια βραδιά την κουζίνα τον Μάρτιο και ο δεύτερος τον Απρίλιο.
Canteen
Δημητρίου Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 228520
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Μενού: € 50, με wine pairing € 65