ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
20-9-2022

Το CONNECTED WE STAND Festival III επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Για τρίτη χρονιά

Το CONNECTED WE STAND Festival III επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη
FREE

Το CONNECTED WE STAND Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, dj sets, χορός, θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για 24 ώρες.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITY, Χ.Α.Ν.Θ., Infinity Greece, AddArt, Fabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ESN Thessaloniki, Actionaid Hellas, ΕΨΥΚΑ.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους παρακάτω άξονες:
- Τέχνες και πολιτισμός
- Εθελοντισμός και αλληλεγγύη
- Kοινωνική επιχειρηματικότητα
- Aθλητισμός και ποιότητα ζωής
- Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer's corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, COYOT και Frau Dimitra.

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλογή παιχνιδιών και λοιπά είδη όπως σχολικά και είδη ρουχισμού με στόχο την υποστήριξη παιδιών θυμάτων πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγα λόγια για το CONNECTED WE STAND FESTIVAL
Το CONNECTED WE STAND αποτελεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ εθελοντισμού με επίκεντρο τη νέα γενιά. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί δύο χρονιές με μεγάλη επιτυχία, το 2019 συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και το 2020 μέσω της ψηφιακής εφαρμογής για κινητά CONNECT YOUR CITY με τη συμμετοχή 40.000 ατόμων, την υλοποίηση 10.000 εθελοντικών δράσεων και περισσότερους από 4.500 εθελοντές. 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και ηλικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το https://connectedwestand.connectyourcity.eu/.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Rock Beer Festival
Rock Beer Festival

Στην Καρδία Θέρμης

Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών
Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών

Πλανόδιοι καλλιτέχνες… στο πάρκο!

Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο
Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο

Ένα διήμερο με party, graffiti και αθλητικούς αγώνες

Wall Festival στην Άνω Πόλη
Wall Festival στην Άνω Πόλη

Μουσικό διήμερο 15 - 16 Σεπτεμβρίου

2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»
2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»

Στο πλαίσιο του «Θέρμης Δρώμενα 2023»

1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης
1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης

Πληροφορίες και πρόγραμμα

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Οι νόστιμοι εισβολείς στο πιάτο σας!




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge