ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-4-2023

Thessaloniki Fringe Festival

Μια γιορτή της δημιουργικότητας, της διαφορετικότητας και του πολιτισμού

Thessaloniki Fringe Festival

Το ThessFringe Festival μας συστήνεται για πρώτη φορά, με μια φαντασμαγορική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Μαΐου, με 14 συναρπαστικές εκδηλώσεις και 3 εργαστήρια. Το φεστιβάλ είναι μια γιορτή της δημιουργικότητας, της διαφορετικότητας και του πολιτισμού, φέρνοντας κοντά εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες από όλα τα είδη των παραστατικών τεχνών όπως θέατρο, τσίρκο, κωμωδία, σωματικό θέατρο και παιδικές παραστάσεις για να παρουσιάσουν τα ταλέντα και τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό, και σε επαγγελματίες του Τύπου και των τεχνών.

Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ υπόσχεται να κατακτήσει την πολιτιστική σκηνή της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μια πλατφόρμα για ανερχόμενα και καθιερωμένα ταλέντα με σκοπό να αναδείξουν τη δουλειά τους. Το ThessFringe Festival δεν διαθέτει επιμελήτρια ομάδα, έτσι ώστε να παρέχει τη μέγιστη καλλιτεχνική ελευθερία και, ως μέλος του Παγκόσμιου Fringe Οργανισμού, συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την παγκόσμια κοινότητα Fringe.

Στο 4ήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται καλλιτέχνες και παραστάσεις από όλο τον κόσμο, όπως το “Sisyphos: A Trial” της Μαριάνθης Μότα (Ελλάδα), μία δυνατή και στοχαστική παράσταση βασισμένη στη μυθολογία του Σίσυφου. “DIDO” της Company RAu (Τουρκία), ένα οπτικά εκπληκτικό κομμάτι που εξερευνά την επιθυμία και την απογοήτευση της ανθρώπινης φύσης, “Bunny Bunny” της Nora Kelly Lester (Ιρλανδία), μια σόλο κλόουν με κόκκινη μύτη, που προκαλεί τις αντιλήψεις του κοινού για τη σύγχρονη γυναικεία ταυτότητα. Επίσης, το “Camgirl Chronicles” από τις παραγωγές madma (Γαλλία και Κολομβία), μία ακόμη εκπληκτική και συγκλονιστική παράσταση για τις ιδέες ενός καλλιτέχνη στη διαδικτυακή βιομηχανία του σεξ.

Τρία εργαστήρια με επικεφαλής έμπειρους καλλιτέχνες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε αρχάριους και επαγγελματίες, και θα δώσουν στους συμμετέχοντες και τους καλλιτέχνες την ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες και να συνεργαστούν.

Το ThessFringe Festival θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους χώρους σε όλη τη Θεσσαλονίκη:
- Fargani Art
- Transcendance
- Rover Bar
- ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ
- Kunia Cultural Hub
- To Pikap (Κάτω)
- Blockchain Factory (ως Festival Hub)

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο
Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο

Ένα διήμερο με party, graffiti και αθλητικούς αγώνες

Wall Festival στην Άνω Πόλη
Wall Festival στην Άνω Πόλη

Μουσικό διήμερο 15 - 16 Σεπτεμβρίου

2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»
2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»

Στο πλαίσιο του «Θέρμης Δρώμενα 2023»

1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης
1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης

Πληροφορίες και πρόγραμμα

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Οι νόστιμοι εισβολείς στο πιάτο σας!

Φεστιβάλ Επταπυργίου
Φεστιβάλ Επταπυργίου

21 Ιουνίου - 19 Ιουλίου

ΑΝΤΑΡΑ Φέστιβαλ
ΑΝΤΑΡΑ Φέστιβαλ

Το πρώτο μεγάλο παραδοσιακό φεστιβάλ του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη των Βαλκανίων!
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge