ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-5-2023

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Από τις 8 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2023

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Με μουσικά σχήματα από την ελληνική και ξένη σκηνή, αγαπημένους καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις και standup comedy, θα γεμίσουν οι καλοκαιρινές βραδιές στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιστρέφει για να φέρει την αύρα του στα δυτικά της πόλης το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Το ατμοσφαιρικό καλωσόρισμα του κοινού θα γίνει αύριο με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd με τους "The Great Gig", το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη το οποίο υποστηρίχθηκε από το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στα πρώτα του βήματα και παρουσιάστηκε σ' αυτό το 2007.

Η έναρξη είναι αφιερωμένη στον Λάζαρο Κωνσταντινίδη που -όπως επισημάνθηκε, ήταν «ροκ τύπος» και στη μνήμη του η αυριανή συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Στην ελληνική σκηνή θα έχουμε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο στην Κρήτη με τις ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, την Τάνια Τσανακλίδου με τον Φώτη Σιώτα, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Καίτη Γαρμπή, τη Γιώτα Νέγκα, τον Θανάσης Αλευρά με τη μουσική παράσταση «40 + Βγαίνω», τους αγαπητούς στους νέους Χατζηφραγκέτα και τις ανερχόμενες Σκιαδαρέσες, τον Γιάννη Κότσιρα και την Έλενα Παπαρίζου», εκτίμησε η στενή του συνεργάτιδα και επί χρόνια στέλεχος της διοργάνωσης Ελένη Γιαννέλου, παρουσιάζοντας μέρος του φετινού προγράμματος.

Μία παράσταση Stand Up Comedy και μία παιδική παράσταση, συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ελληνικής σκηνής.

«Στην ξένη σκηνή θα έχουμε το ιδιαίτερο ροκ συγκρότημα Swans, τους Pink Martini και τους James που επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε την ενότητα «Χιπ Χοπ Δρόμοι», ένα πρότζεκτ με ονόματα που θα τραβήξουν το νεανικό κοινό στη Μονή Λαζαριστών», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται και το πρόγραμμα για το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που -αν και δεν ανακοινώθηκε ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει επίσης μεγάλα ονόματα, όπως την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τη Γλυκερία με τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη, τους Μπλε με την Ευρυδίκη κ.ά. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2ο HOPPY FESTIVAL
2ο HOPPY FESTIVAL

Αυτό είναι το πρόγραμμα και θα είναι…ονειρεμένο!

Rock Beer Festival
Rock Beer Festival

Στην Καρδία Θέρμης

Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών
Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών

Πλανόδιοι καλλιτέχνες… στο πάρκο!

Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο
Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο

Ένα διήμερο με party, graffiti και αθλητικούς αγώνες

Wall Festival στην Άνω Πόλη
Wall Festival στην Άνω Πόλη

Μουσικό διήμερο 15 - 16 Σεπτεμβρίου

2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»
2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»

Στο πλαίσιο του «Θέρμης Δρώμενα 2023»

1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης
1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης

Πληροφορίες και πρόγραμμα




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge