Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-6-2019

"Ο κόσμος φοβάται τον κακό τον Μητσοτάκη, θέλει καλύτερο τον Τσίπρα"

Συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

fontsize

«Προσπαθώ να είμαι σε διάλογο και κυρίως σε διάλογο με τον κόσμο, τον καθημερινό, τον απλό, της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους νέους ανθρώπους.  Είναι πολύ σημαντικό να ακούς και λιγότερο να μιλάς για να δώσεις το μήνυμα ότι έλαβες το μήνυμα» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Συρμάτση.

Αναφερόμενη στα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες, η κυρία Αυγέρη τόνισε: «Ο κόσμος θέλει καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Φοβάται στην ιδέα ότι στις 8 Ιουλίου ο Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός και παλεύει,  συστρατεύεται σε αυτή την κοινή προσπάθεια λέγοντας ότι θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία».

Όπως εξηγεί η κυρία Αυγέρη «υπήρχαν προτεραιότητες σε σχέση με αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, γιατί η χώρα εξαιτίας των μνημονίων είχε υποστεί μία μεγάλη οικονομική καθίζηση και κοινωνική αποσάθρωση. Χρειάστηκε χρόνος και οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο για να μπορέσει η κυβέρνηση να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας, τους θεσμούς και πολύ σημαντικά ζητήματα κυρίως για τα φτωχότερα στρώματα. Τώρα θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς η υπόθεση για τον δημόσιο υπάλληλο, τον μισθωτό, τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό, όμως, απαιτεί μια συντονισμένη και συγκροτημένη προσπάθεια, μία συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων».

Ερωτηθείσα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το εάν υπάρχει συζήτηση με τους πολίτες για το θέμα, δήλωσε: «Υπάρχει αλλά όχι με την ένταση και το ύφος που προσπάθησε να επιβάλει η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική ατζέντα στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Θα επικαλεστώ λίγο και αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός από τη Φλώρινα με αφορμή και τον ένα χρόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτοί που επένδυαν προεκλογικά στις περασμένες εκλογές σε αυτό το ύφος και σε αυτόν τον τόνο τώρα σιγά σιγά το ξεχνούν ίσως γιατί αρχίζουν και συνειδητοποιούν το πόσο έχει ισχυροποιηθεί η θέση της χώρας μετά από αυτή τη Συμφωνία. Αυτό φαίνεται και στην ένταση που δημιουργείται από τον Ερντογάν, την ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στο τελευταίο Συμβούλιο των Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της καταδίκης που εισέπραξε η Τουρκία για τη στάση και τους λεονταρισμούς της με την Κυπριακή ΑΟΖ. Έχει εδραιωθεί η θέση της Ελλάδας, έχει εξασφαλίσει διπλωματικό κεφάλαιο για να μπορέσει να επικεντρώσει τις δυνάμεις σε αυτό το μέτωπο. Φαίνεται, επίσης, και από το γεγονός ότι εμείς εποπτεύουμε και τον εναέριο χώρο της αλλά επίσης έχουμε και την εποπτεία των ίδιων των στρατιωτικών δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε ερώτηση σχετικά με τον «μαμπούλα – Μητσοτάκη» ανέφερε: «Αυτό που εισπράττω από τις συζητήσεις που έχω με τον κόσμο είτε είναι στον Δήμο Δέλτα, στη Χαλάστρα, στα Κύμινα είτε είναι στη Νέα Μάδυτο, στη Νέα Απολλωνία ή τώρα στην Περαία, Το θέμα «μπαμπούλας-Μητσοτάκης» το θέτουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι καθημερινοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της εργασίας και το μεταφέρουν κάθε φορά με ένταση: ‘’Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε πόσο κακό θα γίνει αν ο Μητσοτάκης αναλάβει την πρωθυπουργία και η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας’’. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Ο κόσμος το λέει αυτό. Από την άλλη αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας -ως υποψήφιος πρωθυπουργός και για την επόμενη τετραετία- είναι ότι δεν μπορείς να σταθείς σε αυτό, ότι πρέπει να έχεις το δικό σου πρόγραμμα, ότι στα προγράμματα γίνεται η αναμέτρηση και η αντιπαράθεση και σε αυτό νομίζω ότι το ισοζύγιο γέρνει σαφώς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα στα εργασιακά, τη δημόσια υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και τη δημόσια παιδεία.»ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καταγγελία των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Καταγγελία των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

75 εξειδικευμένων εργαζομένων παραμονή Πρωτομαγιάς

26-5-2020ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τους ανέργους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ
ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τους ανέργους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων των 400 ευρώ

13-5-2020Από 11 Μαΐου  οι εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης
Από 11 Μαΐου οι εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης

Με τις απαραίτητες προφυλάξεις

4-5-2020

ΟΑΕΔ: Παράταση προθεσμίας όσων δικαιούχων δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα IBAN
ΟΑΕΔ: Παράταση προθεσμίας όσων δικαιούχων δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα IBAN

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων

4-5-2020

ΟΑΕΔ: Συνεχίζεται η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο
ΟΑΕΔ: Συνεχίζεται η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο

Ξεκινάει η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Απρίλιο

4-5-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ