ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-6-2019

Σάλος από το δημοσίευμα του Documento για τον Κώστα Καραμανλή

Αλέξης Τσίπρας: Να ζητήσει συγνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σάλος από το δημοσίευμα του Documento για τον Κώστα Καραμανλή

Σάλο έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο του Documento όπου αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προ τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπους, με το οποίο ο η ελληνική Κυβέρνηση αποδέχονταν την ονομασία Μακεδονία – Σκόπια για την πΓΔΜ στο εξωτερικό και σκέτο Μακεδονία για το εσωτερικό χωρίς μάλιστα αλλαγές στο γεμάτο αλυτρωτισμούς Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι η τότε Κυβέρνηση αφού δέχονταν την ονομασία Μακεδονία για το εξωτερικό δέχονταν και αντίστοιχη ονομασία για γλώσσα και ταυτότητα.

Μάλιστα την αποκάλυψη του Documento επιβεβαιώνει πλήρως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός με διαρροή κύκλων του σύμφωνα με την οποία σημειώνεται πως το έγγραφο εστάλη «σε μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση» και πως «δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Τι απαντά δηλαδή με απλά Ελληνικά ο κ. Καραμανλής στο Documento; Ότι υπήρχε κίνδυνος οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία και γι αυτό δέχθηκε ό,τι δέχθηκε! Και τότε γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών που έφεραν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα και προδοτική όπως μας έλεγε τόσο καιρό η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσσοτάκης;

Λέει και κάτι ακόμη ο κ. Καραμανλής, μέσω των κύκλων του, που είναι 100% ψέμα. Ισχυρίζεται ότι η τακτική αυτή κίνησή του (το έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα) έγινε «προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008». Μόνο που στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε το «όχι» του Γκρούεφσκι που ήταν εκείνο που οδήγησε όχι στο βέτο, γιατί βέτο δεν υπήρξε ποτέ στο Βουκουρέστι, αλλά στο να μη συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ η ένταξη της πΓΔΜ.

Το σημερινό δημοσίευμα του Documento επιβεβαιώνει και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ, Κουμουτσάκος, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για «σκόπιμα αποσπασματική παρουσίαση ενός τμήματος της τότε διαπραγμάτευσης»!

Αλέξης Τσίπρας: Να ζητήσει συγνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο δημοσίευμα του Documento αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το βράδυ στον Βόλο λέγοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μία συγγνώμη από τους πολίτες αυτούς που παραπλανούσε με συνθήματα πατριωτικής δήθεν ευαισθησίας τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με την Συμφωνία των Πρεσπών; Αν είναι προδοτική όπως λέει γιατί πρέπει να επιτηρεί την πιστή της εφαρμογή;».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «Πατριδοκαπηλία υποκρισία, πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και στα εθνικά μας θέματα - Εκεί που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι εκείνοι αποφάσισαν να διχάσουν. Εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας - Μακεδονία - Σκόπια στο εξωτερικό και Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό. Αυτό είχαν συμφωνήσει. Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της Ν.Δ. στο Μακεδονικό - αποδεικνύεται η σκευωρία που έχτισαν εναντίον μας».

Γιάννης Ραγκούσης: Να παραιτηθεί ο Κώστας Καραμανλής

Αναφερόμενος στη σημερινή αποκάλυψη του Documento ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι «H επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζορτζ Μπους για το Μακεδονικό που αποκαλύπτει το Documento, είναι μια βόμβα στο πολιτικό σκηνικό» και «μείζον εθνικό θέμα» καλώντας τον Κ. Καραμανλή, να παραιτηθεί από τα ψηφοδέλτια και τον κ. Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Και τα ΜΜΕ τον χαβά τους

Την ίδια βέβαια ώρα η πλειοψηφία των ΜΜΕ χθες αγνόησε την αποκάλυψη του Documento και οι αναγνώστες τους μάθανε γι αυτήν επειδή δημοσίευσαν είτε την απάντηση κύκλων του Κώστα Καραμανλή ή το twit του κ. Κουμουτσάκου! Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα «πυροβολούσαν» τη Συμφωνία των Πρεσπών και «χάιδευαν» εκείνη ακροδεξιά μερίδα που προπηλάκιζε τα κυβερνητικά στελέχη.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge