ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-7-2019

Απρόκλητη βία των ΜΑΤ στην πορεία για το AirBnb στο Κουκάκι

Τι καταγγέλλουν οι διαδηλωτές

Απρόκλητη βία των ΜΑΤ στην πορεία για το AirBnb στο Κουκάκι

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για απρόκλητη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας για το Airbnb, στο Κουκάκι.   

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, κατά τη διάρκεια της πορείας, και πολλοί είναι οι αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την εκδοχή της αστυνομίας, καταγγέλλοντας πως τα ΜΑΤ προχώρησαν σε αδικαιολόγητη χρήση βίας. Βίντεο που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Χριστόφος Κάσδαγλης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δείχνει κόσμο να φωνάζει σε αστυνομικούς να σταματήσουν τη βία εναντίον διαδηλωτή.   

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος γράφει σχετικά: «Μόλις έμαθα ότι στη γειτονιά μου στο Κουκάκι έγινε νωρίτερα ειρηνική διαδήλωση σχετικά μικρής κλίμακας με θέμα την Airbnb και τις επιπτώσεις της στη ζωή της συνοικίας. Η αστυνομία υπεραντέδρασε με μεγάλη βιαιότητα και το θέμα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έχω κι άλλες πληροφορίες αλλά επειδή είμαι μακριά και δεν τις έχω διασταυρώσει επιφυλάσσομαι. Όποιος ξέρει περισσότερα ας ενημερώσει. Ποστάρω κι ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, το οποίο δίνει μια μικρή γεύση. Το περιστατικό εξελίσσεται γωνία Βεΐκου και Δράκου, 50 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παρεμβαίνει και ένας τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν το έργο τους».   

Το LiFO.gr μίλησε και με κάτοικο της περιοχής που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού από το μπαλκόνι της. «Τα παιδιά φώναζαν συνθήματα κατά του Airbnb και μοίραζαν φλάιερς. Δεν είδα κανένα παιδί να κρατάει καδρόνι (...) Δεν ξέρω αν έγινε κάποια λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνόμους. Ακόμα και αν έγινε, δεν δικαιολογεί δακρυγόνα και ξύλο (...) Δεν μιλάμε ούτε για αντιεξουσιαστές, ούτε για παλιούς αναρχικούς Εξαρχειων. Για παιδιά που διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να μείνουν στη γειτονιά τους μιλάμε. Αυτό μόνο». 

Η ίδια πηγή καταγγέλλει και σοβαρότατο τραυματισμό διαδηλωτή από τα ΜΑΤ: «Το σαπίσανε το παιδί, φωνάζαμε όλοι από τα μπαλκόνια και δεν σταματούσανε», λέει χαρακτηριστικά. 

Από τα επεισόδια υπήρξε μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη. Για τον προσαχθέντα υπάρχουν καταγγελίες πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στο πρόσωπο και στο σώμα.    

Σήμερα μάλιστα υπάρχει και κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ το οποίο αναφέρει: «Το άτομο που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ματ, στην πορεία ενάντια σε βραχυχρόνια μίσθωση και τουριστική ανάπλαση, και είχε προσαχθεί είναι πλέον συλληφθέντας. Του αποδίδουν 5 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε οι κατηγορίες είναι αντίσταση, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορές. Ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του αφού τέλειωσαν με την απόδοση κατηγοριών τον έχουν μεταφέρει σε νοσοκομείο. Αύριο περνάει από εισαγγελέα στις 11:00 στο κτήριο 16 Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης». 

Πηγή: www.lifo.gr



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge