ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-7-2019

H Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ουσιαστική αντιπολίτευση χωρίς φωνές και ξόρκια..

H Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας παράλληλα τις απαιτούμενες κατευθύνσεις για την αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος ενώ χωρίς περιστροφές ήταν οι προειδοποιήσεις του προς τους βουλευτές για τον τρόπο που θα εκπροσωπούν τους πολίτες που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Αρχικά, ο Aλέξης Τσίπρας αφού συνεχάρη όσους και όσες κατάφεραν να εκλεγούν, ευχαρίστησε όλες και όλους έδωσαν τον αγώνα χωρίς να κόψουν το νήμα της εκλογής. Χωρίς καθυστερήσεις, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στην επίθεση εναντίον της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Α.Ε.».

«Τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι κακοί οιωνοί, προμηνύουν μεγάλη ξηρασία για τα λαϊκά στρώματα, για τις κατακτήσεις των τελευταίων ετών. Ξηρασία για το αύριο μιας κοινωνίας που τόσο δοκιμάστηκε τα χρόνια των μνημονίων. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να λανσάρει ένα πρωτότυπο μοντέλο κυβέρνησης Ανώνυμης Εταιρείας. Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο ceo υπουργών. Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί όπως μας εξήγησαν οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης. Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό. Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ, συντονιστή των υπουργών. Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν. Με τον δικηγόρο της ENERGA και ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, διευθυντή του Μαξίμου, να δημιουργεί με το καλημέρα ερωτηματικά, με την αποφυλάκιση σήμερα του πρώην συνεταίρου του κου Αριστείδη Φλώρου. Και βέβαια, εδώ, πέραν των ερωτηματικών, υπάρχει και η μεθόδευση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τώρα, γιατί η ΝΔ αρνήθηκε τον συναινετικό ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Μια εξέλιξη που μας δείχνει το πώς εννοεί η νέα κυβέρνηση την επιστροφή στη κανονικότητα» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπυκνώνοντας τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ενώ σχολίασε δηκτικά πως «δεν κρατάνε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα», στηλιτεύοντας την ανάκληση της εγκυκλίου για την παροχή ΑΜΚΑ σε μετανάστες, πρόσφυγες και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον υπουργό Εργασίας.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει τις φήμες περί κατάργησης του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους αλλά και τη μείωση του αφορολογήτου, όπως επίσης τους ψιθύρους για αυξήσεις στις τιμές στο ρεύμα και στα φάρμακα.

Η αντιπολιτευτική στρατηγική

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού πρώτα κατέστησε σαφές πως το μιντιακό τοπίο είναι «εξαιρετικά μονόπλευρο και καθόλου πλουραλιστικό», έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, επισήμανε την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης της κοινωνίας σε πολιτικές που υπονομεύουν τα δικά της συμφέροντα χωρίς όμως «φωνές και ξόρκια». Αντιθέτως, έκανε λόγο για δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση, στην οποία δεν θα έχει σημασία ο τόνος και το ύψος της φωνής, αλλά η τεκμηρίωση όσων διατυπώνονται.

Σε αυτό το σημείο, ο Αλ. Τσίπρας έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος, δίνοντας επακριβώς το στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να λέμε όχι σε όλα, μόνο και μόνο επειδή είμαστε αντιπολίτευση» είπε, φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα τα δημοσιεύματα περί καβγά που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ επειδή κάποιοι ευρωβουλευτές της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ψήφισαν τον Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου. «Αυτή είναι η κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας που ενορχηστρώνεται από έναν σκληρό και ακραίο πυρήνα στο εσωτερικό της ΝΔ και φυσικά από μιντιακά συγκροτήματα» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι εν αντιθέσει με τις πρακτικές των πολιτικών αντιπάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει αύριο για Πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα. «Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού. Γιατί επαναλαμβάνω δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία» είπε με νόημα.

ΠΗΓΗ documentonews.gr



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge