Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Σπυρίδων
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-7-2019

Πολιτική της ΕΕ η καταστολή, οι απελάσεις και οι εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών

Παρέμβαση - καταγγελία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη

Πολιτική της ΕΕ  η καταστολή, οι απελάσεις και οι εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών
fontsize

Την προσήλωσή τους στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών υπογράμμισαν με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρ. Επιτροπής, Tytti Tuppurainen και Χρήστος Στυλιανίδης, στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική βοήθεια στη Μεσόγειο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Την ώρα που συνεχίζονται οι θάνατοι των κατατρεγμένων από τους πολέμους και τη φτώχεια προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, την ώρα που μόλις σε 9 ημέρες σχεδόν 1000 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Επιτροπής καυχήθηκαν για τη μείωση του αριθμού των θανάτων και για τη μείωση του αριθμού των αφίξεων. 

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι χτεσινές δηλώσεις της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Επιτροπής Ντε Λάιεν που έκανε λόγο για ένα δήθεν «νέο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο» το οποίο θα συνεχίζει την πολιτική της καταστολής σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης παρενέβη στη συζήτηση καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχει και τη σφραγίδα των ελληνικών κυβερνήσεων. Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της, οι σύμμαχοί τους κι η πολιτική τους ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η άθλια σημερινή κατάσταση σε βάρος τους είναι αποφασισμένη ομόφωνα από όλες τις κυβερνήσεις στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια. Οι δε εξαγγελίες της Προέδρου Ντε Λάιεν για αύξηση της Ευρωσυνοριοφυλακής σε 10.000 μέχρι το 2024 σηματοδοτεί ένταση της καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες και περισσότερους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την προώθηση της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες που συνδιαμορφώθηκε και προωθήθηκε απαρέγκλιτα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συμφωνίες τύπου ΕΕ - Τουρκίας, ενίσχυσης της καταστολής στα σύνορα, με απελάσεις και εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων στη θάλασσα, από κυβερνήσεις κρατών μελών.
Ο εγκλωβισμός σε κολαστήρια τύπου Μόριας με σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ επαινείται τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και πλειοδοτεί σε νέα αντιδραστικά μέτρα όπως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ανάλγητη ανάκληση κι αυτής της ήδη περιορισμένης πρόσβασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παλεύουμε ενάντια στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, για να κλείσουν άμεσα όλα τα άθλια hot - spots, για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, ενάντια σε Σένγκεν και Δουβλίνο, ενάντια σε όλους αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ στην Πιερία
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ στην Πιερία

Από τον ανισόπεδο κόμβο Λιτοχώρου έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς

12-12-2019


Ενστάσεις της ΚΕΔΕ για την κατάργηση του Φιλόδημου
Ενστάσεις της ΚΕΔΕ για την κατάργηση του Φιλόδημου

Στο επίκεντρο της συζήτησης και η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

11-12-2019


Αντίθετος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στη μετατροπή Μουσείων σε ΝΠΔΔ
Αντίθετος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στη μετατροπή Μουσείων σε ΝΠΔΔ

Ζητάει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού

11-12-2019

45 χρόνια κάθειρξη στον Κ. Πάσαρη
45 χρόνια κάθειρξη στον Κ. Πάσαρη

Αποκτά δικαίωμα αποφυλάκισης το 2020 αν παραμείνει στη Ρουμανία

11-12-2019

Silver alert για 37χρονο πατέρα δύο παιδιών στο Βόλο
Silver alert για 37χρονο πατέρα δύο παιδιών στο Βόλο

Εξαφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου

11-12-2019

Συνέντευξη της Λ. Κανέλλη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»
Συνέντευξη της Λ. Κανέλλη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»

Με ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη

11-12-2019


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον  υγειονομικών
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον υγειονομικών

Χημικά εναντίον γιατρών και εργαζομένων στην υγεία

11-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ