Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Διογένης Σάββας
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-8-2019

ΣΥΡΙΖΑ: 17 βουλευτές ζητούν την τήρηση των συμβάσεων της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

ΣΥΡΙΖΑ: 17 βουλευτές ζητούν την τήρηση των συμβάσεων της ΕΡΤ με τις  ΠΑΕ
fontsize

Τη διατήρηση των συμβολαίων που έχει υπογράψει η ΕΡΤ με τις ποδοσφαιρικές ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζητούν δεκαεπτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Πολιτισμού – Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Ο χώρος του αθλητισμού και ειδικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπέστη σειρά πληγμάτων επί μακρά περίοδο, ούτως ώστε δικαίως χαρακτηριζόταν «πολύπαθος». Τα τελευταία χρόνια έλαβε χώρα μια συστηματική προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης της αξιοπιστίας και του κύρους του κοινώς λεγομένου «ποδοσφαιρικού προϊόντος». 

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπεγράφη το 2018 μεταξύ της ΕΡΤ και επτά (7) επαγγελματικών ομάδων (ΠΑΕ Λαμία, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός) σχετική σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους, διετούς ισχύος, προς τη Δημόσια Τηλεόραση. 

Κατά γενική ομολογία δεν επρόκειτο για μια απλή τηλεοπτική συμφωνία, καθώς προσφέρθηκε η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες —για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια— να παρακολουθούν ελεύθερα τους αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου» αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κείμενό τους και συνεχίζουν «Παράλληλα, η εν λόγω συμφωνία αποτέλεσε ένα σημαντικότατο εργαλείο εξυγίανσης του χώρου του ποδοσφαίρου και ενίσχυσης της αξιοπιστίας του, διαμέσου της διακοπής της σχέσης εξάρτησης των «μικρών» σωματείων από τα «μεγαλύτερα» και της παραχώρησης της δυνατότητας τα πρώτα να συνάπτουν τέτοιου είδους συμφωνίες απευθείας με τα ενδιαφερόμενα Μ.Μ.Ε.. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη υποκατέστησε τις προβληματικές «συμφωνίες-πακέτα»», των οποίων η διαμόρφωση πραγματοποιείτο κατ’ ουσίαν σύμφωνα με τις «ευαισθησίες» και τις προτεραιότητες των μεγαλύτερων σωματείων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, οι ως άνω προσπάθειες φαίνεται ότι τορπιλίζονται. Παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκαν εν τω συνόλω οι επιμέρους προϋποθέσεις (δημιουργία “Super League 2” και διοργάνωση της “Super League 1” με 14 ομάδες), η ΕΡΤ δεν προτίθεται να τηρήσει τις αρχικές δεσμεύσεις της και μονομερώς προχωρά στη μείωση κατά 45% των συμφωνημένων χρηματικών ποσών για τις ομάδες της “Super League 1”. Στην περίπτωση της “Super League 2” η μείωση θα ανέλθει στο 60%, απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των συλλόγων και την πρόθεσή τους να μην ξεκινήσει η διοργάνωση του προσεχούς πρωταθλήματος. Δεδομένης της αναγκαιότητας διαφύλαξης του κύρους και της αξιοπιστίας της ΕΡΤ έναντι των μερών, με τα οποία έχει προβεί σε συμφωνίες, αλλά και του γεγονότος ότι σε μόλις είκοσι (20) ημέρες ξεκινούν τα εθνικά πρωταθλήματα, με τις συμμετέχουσες ομάδες να έχουν ολοκληρώσει ήδη το σχεδιασμό τους».

Ρωτούν τέλος «Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο αναφορικά με τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Υφίσταται σχεδιασμός για τη δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα ανωτέρω περιγραφόμενα;»

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι Τούρκοι κάνουν πάρτι και η Ελλάδα παρακολουθεί
Οι Τούρκοι κάνουν πάρτι και η Ελλάδα παρακολουθεί

«Εφαγαν» και το Καστελόριζο - Ο Ερντογάν υποδεικνύει στον Μητσοτάκη «τρομοκράτες»

5-12-2019

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα

Δείτε πού μπορείτε να καταθέσετε την προσφορά σας

5-12-2019

Κύκλωμα νομιμοποιούσε αλλοδαπούς έναντι αδράς αμοιβής
Κύκλωμα νομιμοποιούσε αλλοδαπούς έναντι αδράς αμοιβής

Τέσσερις Έλληνες μεταξύ των οποίων μια ψυχολόγος και δύο δικηγόροι

5-12-2019


Η Φώφη ξεκίνησε τις διαγραφές
Η Φώφη ξεκίνησε τις διαγραφές

Πέντε στελέχη του ΚΙΝΑΛ είδαν την έξοδο

5-12-2019

Παραιτήθηκε ο  Διαματάρης
Παραιτήθηκε ο Διαματάρης

Yποστηρίζει ότι δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις

5-12-2019

Στα χέρια του ΥΠΕΞ η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης
Στα χέρια του ΥΠΕΞ η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Οχι από την πλευρά της Λιβύης

5-12-2019


Νεκρή 27χρονη πρόσφυγας  στη Λέσβο
Νεκρή 27χρονη πρόσφυγας στη Λέσβο

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ

5-12-2019

Κανονικότητα και στα πτυχία από τη Νέα Δημοκρατία
Κανονικότητα και στα πτυχία από τη Νέα Δημοκρατία

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τις σπουδές του Αντώνη Διαματάρη

4-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ