Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Ειδήσεις Ελλάδα/
26-8-2019

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων και τους μόνιμους διορισμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά
fontsize

Σε ανακοίνωσή του, ο  ΣΥΡΙΖΑ,  αναφέρει για το άνοιγμα των σχολείων και τους μόνιμους διορισμούς:

Η ανακοίνωση
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσαν την εκπαιδευτική κοινότητα για τη διαδικασία διανομής των σχολικών βιβλίων και την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας.

Ωστόσο, «ξέχασαν» να επισημάνουν πως η παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού είχε σχεδόν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο, όπως αποτυπώνεται και σε σχετική Εγκύκλιο που απέστειλε η απερχόμενη πολιτική ηγεσία προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (09-05-2019).

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ «ξέχασε» να αναφέρει τι δεν έχει πράξει για το έγκαιρο άνοιγμα των σχολείων και τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς. Παρά τις διαρκείς εξαγγελίες και τις εσπευσμένες αυταρχικές, αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές παρεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας, η Κυβέρνηση δε θεώρησε επείγον και απαραίτητο ζήτημα να δώσει χρόνο στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των νέων πινάκων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αντίθετα, πριν καν παρέλθει η προθεσμία (23-8-2019), το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών με βάση τους κυρωμένους πίνακες του σχολικού έτους 2018-2019, αποκλείοντας, έτσι, πολλούς νέους εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία.

Απαράδεκτη κωλυσιεργία καταγράφεται και στη διαδικασία υλοποίησης των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί και θα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμενε στην κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας των 4.500 διορισμών, το ΥΠΑΙΘ, δεν προχωρά στην υλοποίηση βασικών ενεργειών όπως στην κατανομή των θέσεων σε κλάδους και ειδικότητες και στην ίδρυση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης. Με αυτό το τέχνασμα, έχει σκοπό να καθυστερήσει όσο μπορεί και ίσως να ματαιώσει τους 4500 διορισμούς, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι διορισμοί δεν γίνονται «στον αέρα», αλλά, σε κενές οργανικές θέσεις. 

Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, υπενθυμίζεται πως η νέα Κυβέρνηση έσπευσε να ακυρώσει ουσιαστικά τους 10.500 μόνιμους διορισμούς που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόφαση ότι πρέπει να καταγραφούν τα κενά. Την ίδια στιγμή, η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αξιοποιεί ευτυχώς τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 30.000 για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων. Αυτό το γεγονός, μαζί με τις 2.500 συνταξιοδοτήσεις του 2019, καθορίζουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων. Ωστόσο η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξαγγέλλει ότι θα καταγράψει στο …μέλλοντα «κενά», αρνείται, όμως, να παραδεχτεί τις τεράστιες ανάγκες για μόνιμους διορισμούς, γιατί, αν το έκανε, θα έπρεπε να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες -αντιεκπαιδευτικές ιδεοληψίες της και να μην αναθεωρήσει την αναλογία προσλήψεων/συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο, από 1:1 που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε 1:5 που έχει αναγγείλει προεκλογικά η ΝΔ.

Με τον τρόπο που κινείται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και παρά το γεγονός ότι παρέλαβε πλήρη προγραμματισμό και άρτια οργανωμένο μηχανισμό για το άνοιγμα των σχολείων, διατηρούμε ισχυρές επιφυλάξεις αν θα τα καταφέρει. 


Την καλούμε, στο σύντομο χρόνο που απομένει να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά, με όλους τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες, όπως έγινε τις προηγούμενες σχολικές χρονιές που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.Στην ίδια κατηγορία..
Ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»Ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ


Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η δήλωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ακίνητωνΜέχρι 31 Δεκεμβρίου η δήλωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ακίνητων

Οι αιτήσεις κατατίθενται στους Δήμους


Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στο Παλιούρι της ΧαλκιδικήςΠυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στο Παλιούρι της Χαλκιδικής

Καλά στην υγεία τους έξι επιβαίνοντες


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-ΘεσσαλονίκηςΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Στην Πιερία


Τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδωνΤέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Η διαδικασία για κατάθεση πινακίδων στην Εφορία


Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην πλατεία Αμερικής - ένας νεκρόςΑιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην πλατεία Αμερικής - ένας νεκρός

Αφγανός το θύμα - δολοφονήθηκε με μαχαίρι


Η άγνοια του υπουργού Υγείας Βασίλη ΚικίλιαΗ άγνοια του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Υπουργέ, μάθε τα βασικά και άσε τα επικοινωνιακά


Επιθέσεις σε τράπεζες και γραφεία της ΝΔ τα ξημερώματαΕπιθέσεις σε τράπεζες και γραφεία της ΝΔ τα ξημερώματα

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 25 προσαγωγές


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη ΖάκυνθοΑνεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες


Τζακ Ποτ  στην κλήρωση του ΤζόκερΤζακ Ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ

Οι κληρωθέντες αριθμοίgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Κοινωνικό