Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ραφαήλ
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-8-2019

Έδεσσα: Ξεκινάει το έργο αναβάθμισης του Κανναβουργείου

Θα γίνει εστία πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας

Έδεσσα: Ξεκινάει το έργο αναβάθμισης του Κανναβουργείου
fontsize

Ο Δήμος Έδεσσας, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προχωράει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την έναρξη της υλοποίησης του έργου "Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστίας πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας".

Το έργο, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Έδεσσας, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία" του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.336.228,19 €.

Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον εξωτερικό και τους εσωτερικούς χώρους του κτηριακού συγκροτήματος, όπως διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, αποκατάσταση λειτουργίας ανελκυστήρα, διαμόρφωση προσβάσεων, αποκαταστάσεις φθορών στα κελύφη των κτηρίων και τον περίβολο, αλλά και ανάδειξη του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτηρίου παραγωγής, έτσι ώστε να υπάρχει διαδραστικότητα και να επιδεικνύεται στους επισκέπτες ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το εργοστάσιο. Επίσης, θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του χώρου ως συνεδριακού κέντρου.

Ουσιαστικά, ο κυρίως χώρος του Κανναβουργείου θα λειτουργήσει ως επισκέψιμος, όπου οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την παραγωγική διαδικασία, ενώ θα διαμορφωθεί και συνεδριακός χώρος με κυρίως αίθουσα και μικρότερες αίθουσες για στρογγυλά τραπέζια.

Η βασική λειτουργία θα σχετίζεται με την επισκεψιμότητα και τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου, που θα αποτελεί το δημόσιο μέρος της συνολικής λειτουργίας του χώρου, η οποία θα πλαισιωθεί από επιχειρήσεις ιδιωτικού χαρακτήρα όπως καταστήματα πώλησης ειδών και καφέ - εστιατόριο που θα εγκατασταθεί στο πρώην κτήριο συσκευασίας.

Η ολοκλήρωση του έργου και η επαναλειτουργία του παλιού βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου ως επισκέψιμου χώρου και συνεδριακού κέντρου, αναμένεται να αναβαθμίσει κι άλλο το τουριστικό προϊόν που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια και αποκτά ολοένα και πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Από την άποψη αυτή το έργο δεν είναι ξεκομμένο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στους Μύλους και το Βαρόσι, αλλά και την αξιοποίηση του χώρου του σημερινού σταδίου, με την απομάκρυνση της περίφραξης, του παλιού κλειστού γυμναστηρίου και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που δημιουργούνται για τη σύνδεση του ιστορικού - τουριστικού κέντρου (Καταρράκτες - Μύλοι - Βαρόσι) με το σημερινό εμπορικό κέντρο της Έδεσσας, μέσα από ένα δίκτυο διαδρομών και χώρων ψυχαγωγίας.

Επιπρόσθετα, υπάρχει σύνδεση με τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς απώτερος στόχος όλων των παραπάνω έργων και δράσεων είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εμπορικής – τουριστικής κίνησης της πόλης.

Είναι πλέον εμφανές ότι όλα τα παραπάνω έργα αποτελούν τμήματα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που παίρνει σάρκα και οστά και θα σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις για την τοπική οικονομία.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Παράταση ισχύος αδειών κυνηγετικών όπλων
Παράταση ισχύος αδειών κυνηγετικών όπλων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

8-4-2020


Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά
Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά

Eν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού

6-4-2020

Παρατείνεται έως τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας
Παρατείνεται έως τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Για την προστασία από τον κορωνοϊό

4-4-2020

Γιατροί του ΕΣΥ: Κρύβουν τη μισή αλήθεια!
Γιατροί του ΕΣΥ: Κρύβουν τη μισή αλήθεια!

Κείμενο-κόλαφος προς την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας

31-3-2020

Ποιοι και πότε θα λάβουν δώρο Πάσχα
Ποιοι και πότε θα λάβουν δώρο Πάσχα

Οι διευκρινίσεις της κυβέρνησης

31-3-2020

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος
Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Σε ηλικία 98 ετών λόγω καρδιακής ανεπάρκειας

30-3-2020Παράταση λουκέτου στα καταστήματα
Παράταση λουκέτου στα καταστήματα

Εως τις 11 Απριλίου

29-3-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ