Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Ειδήσεις Ελλάδα/
28-8-2019

Συνεργασία φορέων Ελλάδας – Βουλγαρίας για την βιώσιμη διαχείριση των υδάτων

Στο πλαίσιο του έργου​​ WRESTLE

Συνεργασία φορέων Ελλάδας – Βουλγαρίας για την βιώσιμη διαχείριση των υδάτων
fontsize

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη ​​ Κρέσνα της Βουλγαρίας η 2η συνάντηση του έργου «Joint Water REsources management System for Long-term Efficiency» με ακρώνυμο «WRESTLE», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Επικεφαλής εταίρος του έργου WRESTLE είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και ο Δήμος Ξάνθης από την Ελλάδα καθώς και η ΜΚΟ “South West Public Information Center” (SWPIC) και ο Δήμος Kresna από την Βουλγαρία.


Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου​​ περιλαμβάνουν τη διατήρηση των υδάτινων πόρων μέσω της χρήσης νέας τεχνολογίας, τη μείωση του επιχειρησιακού και διαχειριστικού κόστους των δικτύων πόσιμου ύδατος και αρδευτικών δικτύων, την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και την αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και ασφάλειας των πολιτών.

Η αποδοτικότητα των υδάτινων πόρων και η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος έχουν προσδιοριστεί ως μακροχρόνιες στρατηγικές προτεραιότητες για την περιοχή. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός επιφανειακών υδάτινων όγκων παραμένει λιγότερο από καλή οικολογική κατάσταση και η προσαρμογή των απαιτήσεων της οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα (WFD-2000/60 /​​ EC) στον τομέα των περιβαλλοντικών στόχων και της αποδοτικής χρήσης δεν έχει ακόμη προχωρήσει πλήρως.​​ Τα περισσότερα από τα προβλήματα αφορούν κυρίως τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων, την απώλεια νερού στα δίκτυα, τους κινδύνους για την υγεία σε περιπτώσεις ρυπογόνων περιστατικών και την παράλογη χρήση του νερού, κυρίως για άρδευση.

Στο πλαίσιο του έργου​​ WRESTLE, νέες μέθοδοι που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων θα αναπτυχθούν από κοινού και θα προσαρμοστούν στις συνθήκες της περιοχής. Οι ήδη ανεπτυγμένες και διαθέσιμες τεχνολογίες πληροφοριών θα αξιοποιηθούν προκειμένου οι δικαιούχοι του έργου να​​ εφαρμόσουν ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης της αποτελεσματικής χρήσης των υδάτινων πόρων προκειμένου:

Να επιτύχουν την ελαχιστοποίηση της κατάχρησης / κατάχρηση πόρων ή διαρροών δικτύου

Να αποτρέψουν τυχόν άλλες απρόβλεπτες αποτυχίες του σημερινού συστήματος που οδηγούν σε τεράστια σπατάλη πόρων σε ετήσια βάση

Να επιτύχουν την παροχή ολιστικής προσέγγισης για την ανάλυση των υφιστάμενων διασυνοριακών συνθηκών

Να επιτύχουν την ανάπτυξη μιας κοινής διασυνοριακής προσέγγισης για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων που θα συμβάλλει στην προσαρμογή των απαιτήσεων της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα (WFD-2000/60 / EC) στον τομέα των περιβαλλοντικών στόχων και της αποδοτικής χρήσης.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 695.465,96 €, ο οποίος προέρχεται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ).Στην ίδια κατηγορία..
ΣΕΠΕΕ: Εξαιρετικό το πρώτο εξάμηνο για τις εξαγωγές ένδυσηςΣΕΠΕΕ: Εξαιρετικό το πρώτο εξάμηνο για τις εξαγωγές ένδυσης

Την διετία 2017-2018 οι εξαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αθροιστικά αύξηση 25%.


Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας από του χρόνου προαναγγέλλει ο ΚαραμανλήςΑυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας από του χρόνου προαναγγέλλει ο Καραμανλής

Θα στηρίξει την εισαγωγή καλών... μεταχειρισμένων


24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ


Δένουν τα πλοία στις 24 Σεπτέμβρη λόγω απεργίας της ΠΝΟΔένουν τα πλοία στις 24 Σεπτέμβρη λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία


Δήλωση Κεραμέως για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα  πιστοποιητικά σπουδώνΔήλωση Κεραμέως για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα πιστοποιητικά σπουδών

Η ανακοίνωση του Υπουργείου


Υποβολή  Μηχανογραφικού  υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσειςΥποβολή Μηχανογραφικού υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Βροχή οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»Βροχή οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών ΔικαιούχωνΚεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Ξεκίνησε η εφαρμογή


Απάτη σε εξέλιξη από εταιρεία που στέλνει χρεώσιμα SMSΑπάτη σε εξέλιξη από εταιρεία που στέλνει χρεώσιμα SMS

Πώς να προστατευτείτε - τι μπορείτε να κάνετε


Τέλος στο κοινωνικό μέρισμα από ΜητσοτάκηΤέλος στο κοινωνικό μέρισμα από Μητσοτάκη

Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών..goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις