Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ξενοφών
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-8-2019

Συνεργασία φορέων Ελλάδας – Βουλγαρίας για την βιώσιμη διαχείριση των υδάτων

Στο πλαίσιο του έργου​​ WRESTLE

Συνεργασία φορέων Ελλάδας – Βουλγαρίας για την βιώσιμη διαχείριση των υδάτων
fontsize

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη ​​ Κρέσνα της Βουλγαρίας η 2η συνάντηση του έργου «Joint Water REsources management System for Long-term Efficiency» με ακρώνυμο «WRESTLE», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Επικεφαλής εταίρος του έργου WRESTLE είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και ο Δήμος Ξάνθης από την Ελλάδα καθώς και η ΜΚΟ “South West Public Information Center” (SWPIC) και ο Δήμος Kresna από την Βουλγαρία.

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου​​ περιλαμβάνουν τη διατήρηση των υδάτινων πόρων μέσω της χρήσης νέας τεχνολογίας, τη μείωση του επιχειρησιακού και διαχειριστικού κόστους των δικτύων πόσιμου ύδατος και αρδευτικών δικτύων, την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και την αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και ασφάλειας των πολιτών.

Η αποδοτικότητα των υδάτινων πόρων και η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος έχουν προσδιοριστεί ως μακροχρόνιες στρατηγικές προτεραιότητες για την περιοχή. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός επιφανειακών υδάτινων όγκων παραμένει λιγότερο από καλή οικολογική κατάσταση και η προσαρμογή των απαιτήσεων της οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα (WFD-2000/60 /​​ EC) στον τομέα των περιβαλλοντικών στόχων και της αποδοτικής χρήσης δεν έχει ακόμη προχωρήσει πλήρως.​​ Τα περισσότερα από τα προβλήματα αφορούν κυρίως τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων, την απώλεια νερού στα δίκτυα, τους κινδύνους για την υγεία σε περιπτώσεις ρυπογόνων περιστατικών και την παράλογη χρήση του νερού, κυρίως για άρδευση.

Στο πλαίσιο του έργου​​ WRESTLE, νέες μέθοδοι που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων θα αναπτυχθούν από κοινού και θα προσαρμοστούν στις συνθήκες της περιοχής. Οι ήδη ανεπτυγμένες και διαθέσιμες τεχνολογίες πληροφοριών θα αξιοποιηθούν προκειμένου οι δικαιούχοι του έργου να​​ εφαρμόσουν ένα κοινό σύστημα παρακολούθησης της αποτελεσματικής χρήσης των υδάτινων πόρων προκειμένου:

Να επιτύχουν την ελαχιστοποίηση της κατάχρησης / κατάχρηση πόρων ή διαρροών δικτύου

Να αποτρέψουν τυχόν άλλες απρόβλεπτες αποτυχίες του σημερινού συστήματος που οδηγούν σε τεράστια σπατάλη πόρων σε ετήσια βάση

Να επιτύχουν την παροχή ολιστικής προσέγγισης για την ανάλυση των υφιστάμενων διασυνοριακών συνθηκών

Να επιτύχουν την ανάπτυξη μιας κοινής διασυνοριακής προσέγγισης για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων που θα συμβάλλει στην προσαρμογή των απαιτήσεων της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα (WFD-2000/60 / EC) στον τομέα των περιβαλλοντικών στόχων και της αποδοτικής χρήσης.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 695.465,96 €, ο οποίος προέρχεται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ).ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: «SOS! Δεν υπάρχουν φάρμακα!»
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: «SOS! Δεν υπάρχουν φάρμακα!»

"Η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο"

24-1-2020


Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ
Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ

Βουλή και ΥΠΕΞ στα θύματα των πιτσιρικάδων

17-1-2020

Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα
Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα

Προκλητικές δηλώσεις από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό

17-1-2020


Κανονικά θα λειτουργούν  τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Κανονικά θα λειτουργούν τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας

13-1-2020


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13-1-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ