Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Ειδήσεις Ελλάδα/
4-9-2019

Απειλούνται οι μόνιμοι τραπεζοϋπάλληλοι

Τι λέει η ΟΤΟΕ

Απειλούνται οι μόνιμοι τραπεζοϋπάλληλοι
fontsize

Η ΟΤΟΕ παριστάνει ακόμη ότι οι «ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι που δουλεύουν στην ίδια τράπεζα ως και 25 χρόνια είναι... αόρατοι, την ώρα που οι τράπεζες εξωθούν πλέον και μόνιμο προσωπικό σε θυγατρικές τους με άλλο εργασιακό καθεστώς, προειδοποίησε η πρόεδρος τους Βάσω Χριστοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

H κ. Χριστοπούλου τόνισε την σημασία του ότι στην χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν πέντε πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο των εργολαβιών και της ενοικίασης εργαζόμενων και υπογράμμισε ότι «εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι εργολαβία, υποκρύπτει ενοικίαση όλο αυτό το καθεστώς ... Όλοι όσοι είμασταν παρόντες εκεί, είμαστε εργαζόμενοι που απασχολούμαστε στους εργοδότες μας κατ` ελάχιστον μία δεκαετία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ίδια έχει συνάδελφο στην διεύθυνση καρτών στην Εθνική Τράπεζα, που είναι στην ίδια θέση 25 χρόνια, ενώ από τις επαφές της με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία γνωρίζει περιπτώσεις όπου συμβάσεις ορισμένου χρόνου επαναλαμβάνονται συνεχώς επί 10 χρόνια, με τον εργαζόμενο να παραμένει «ενοικιαζόμενος» αντί να τυγχάνει των ίδιων αποδοχών και δικαιωμάτων με άλλους εργαζόμενους της εταιρείας στην οποία πραγματικά εργάζεται. «Ο εργολάβος αλλάζει κάθε φορά, αλλά το προσωπικό παραμένει το ίδιο», όπως είπε.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της Πειραιώς και την προσπάθεια εκατοντάδες εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε θυγατρικές εισπρακτικές και άλλες, λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ σοβαρό ... κρούαμε χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου ... αν οι μόνιμοι υπάλληλοι στις τράπεζες δεν προσέξουν, δυστυχώς θα έχουν την δική μας τύχη ... τώρα, βλέπουμε να αποσχίζουν ολόκληρους κλάδους ... οι εργαζόμενοι που θέλουν να διώξουν δεν είναι μόνο «εργολαβικοί» ... είναι και μόνιμο προσωπικό».

Ωστόσο, συνεχίζει «η ΟΤΟΕ η ίδια το δικό μας το σωματείο να μην το δέχεται τόσα χρόνια, δεν είμαστε στην Ομοσπονδία, δεν μας αναγνωρίζουν για τραπεζικό προσωπικό ... δεν είναι μόνο αντισυναδελφική η στάση ... μήπως πρέπει να επανεξετάσουν κάποια πράγματα ... να δούμε τι εξυπηρετεί τον εργαζόμενο και τι όχι;», αναρωτήθηκε η κ. Χριστοπούλου.

Αποκάλυψε εξάλλου ότι ήδη οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει απολύσεις μακροχρόνια «ενοικιαζόμενων» εκμεταλλευόμενες την ακύρωση της υποχρέωσης αιτιολόγησης της απόλυσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ήδη μετράμε έξι απολύσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αποδίδει καρπούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως και η άρση της συνυπευθυνότητας της τράπεζας για εργασιακά θέματα, πέραν του εργολάβου.Στην ίδια κατηγορία..
Απαγόρευση κυκλοφορίας  στην Aθηνών - ΘεσσαλονίκηςΑπαγόρευση κυκλοφορίας στην Aθηνών - Θεσσαλονίκης

Στο ύψος της Λάρισας


Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ανοίγει ξανά από σήμερα η εφαρμογήΚοινωνικό Τιμολόγιο: Ανοίγει ξανά από σήμερα η εφαρμογή

Yποβολή αιτήσεων ΚΟΤ-Α και ΚΟΤ-Β


24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


Μπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα, ακόμη και ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείαςΜπαράζ απολύσεων στην Εθνική Τράπεζα, ακόμη και ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας

Κινητοποιήσεις από τα σωματεία εργαζομένων


Μπ. Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνόΜπ. Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό

Ερχονται νέα δώρα Μητσοτάκη


ΣΥΡΙΖΑ: Απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιώνΣΥΡΙΖΑ: Απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών

Ερώτηση 33 βουλευτών προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών


Επιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και ΘεσσαλονίκηΕπιστρέφει η Εθνοφυλακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θα απαρτίζεται από εκπαιδευμένα μέλη


Απάτη με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασηςΑπάτη με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

Δύο Έλληνες στο κύκλωμα


Κάπνισμα τέλος και στις παιδικές χαρέςΚάπνισμα τέλος και στις παιδικές χαρές

Ήδη σε αρκετούς δήμους έχουν τοποθετηθεί πινακίδες


ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 24 ΣεπτεμβρίουΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση για την ΑθήναgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος