Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2019

Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια

Διεθνές συνέδριο και έκθεση στην Κοζάνη

Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό και τον μετασχηματισμό της προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Το όραμα της Επιτροπής για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον καλύπτει σχεδόν όλες τις πολιτικές της ΕΕ και συμβαδίζει με τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού. Ήδη, από το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει έναν οδικό χάρτη για μια ανταγωνιστική Ευρώπη με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, με πιθανές ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να πετύχουν μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ικανές ώστε η Ευρώπη να επιτύχει τον στόχο 80-95% ο οποίος έχει τεθεί και συμφωνηθεί από τις ανεπτυγμένες χώρες.

Στα Βαλκάνια, ο άνθρακας-λιγνίτης αποτελεί κεντρικό τμήμα του ενεργειακού μίγματος. Παρόλο που καμία από τις χώρες δεν έχει καθορίσει πολιτικά μία ημερομηνία έναρξης της σταδιακής μείωσής του, ορισμένες έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν αυτή τη μετάβαση. Κατά συνέπεια, οι Βαλκανικές χώρες βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι σχετικά με το μέλλον των ανθρακικών ενεργειακών τους υποδομών. Ταυτόχρονα, υφίστανται πιέσεις για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την προστασία του κλίματος και να υιοθετήσουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα στο πλαίσιο είτε των δεσμεύσεών τους προς της ΕΕ, είτε της διαδικασίας ένταξής τους σε αυτήν.

Το 2019 θα αποτελέσει την αρχή για τον Θεσμό της Βαλκανικής Μετάβασης στην Καθαρή Ενέργεια, με εναρκτήρια δράση το 1ο Διεθνές Συνέδριο με παράλληλη Έκθεση για τη Βαλκανική Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ANKO) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Θα τελέσει, επίσης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και θα έχει την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. (SCIS).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν νέες διεθνείς πρωτοβουλίες, προκλήσεις και λύσεις σε θέματα Καθαρής Ενέργειας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες πόλεις, η κυκλική οικονομία, η κινητικότητα, η διακυβέρνηση, η εμπλοκή των πολιτών και όλα εκείνα τα μέσα που θα οδηγήσουν την περιοχή των Βαλκανίων στην ανθρακική μετάβαση.

Παράλληλα με το Συνέδριο, θα λάβει χώρα τετραήμερη έκθεση με φορείς και επιχειρήσεις της Βαλκανικής που θα παρουσιάσουν νέες και υφιστάμενες τεχνολογικές ενεργειακές λύσεις που θα κάνουν τα Βαλκάνια πιο καθαρά και πιο πράσινα.  Αισιοδοξούμε για τη βοήθειά σας και την ενεργό συμμετοχή του Επιμελητηρίου αλλά και των επιχειρήσεων – μελών  του στην έκθεση, συμβάλλοντας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Συνέδριο και η Έκθεση θα ενισχυθούν με διαδραστικές συναντήσεις ανταλλαγής γνώσεων που θα δώσουν κίνητρο στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν τεχνογνωσία σχετικά με τις τρέχουσες και μελλοντικές πρωτοβουλίες Καθαρής Ενέργειας. Ένας λειτουργικός συνδυασμός πάνελ, παρουσιάσεων, συζητήσεων, Roadshow, καθοδήγηση φοιτητών σε συνδυασμό με άλλες διαδραστικές δραστηριότητες, θα προωθήσει τη μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια σε ολόκληρη τη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.2461024568
Στην ίδια κατηγορία..
Άστατος καιρός με τοπικές καταιγίδες την ΤρίτηΆστατος καιρός με τοπικές καταιγίδες την Τρίτη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες
Κακοπληρωτές εγκαταλείπουν την ΔΕΗ κακήν κακώςΚακοπληρωτές εγκαταλείπουν την ΔΕΗ κακήν κακώς

37.000 αποχωρήσεις τον Σεπτέμβριο μετά τις αυξήσεις Χατζηδάκη στα τιμολόγια


Αντικαπνιστικός νόμος: Εως .. 2.500 πακέτα   τα πρόστιμαΑντικαπνιστικός νόμος: Εως .. 2.500 πακέτα τα πρόστιμα

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση


Το Ποτάμι ..στέρεψεΤο Ποτάμι ..στέρεψε

Θα ζητήσει να σταματήσει η χρηματοδότησή του από τα ταμεία του κράτους


Γεμίζει πάλι ο κουβάς του ΤζόκερΓεμίζει πάλι ο κουβάς του Τζόκερ

Πάνω από 2 εκ. ευρώ στην κλήρωση της Πέμπτης


Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - τουρίστας ο ΤσίπραςΣτο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - τουρίστας ο Τσίπρας

Tweet για το Πολυτεχνείο στις όχθες του Τάμεση..Νεκρές   μάνα και κόρη που αγνοούνταν στην ΚατερίνηΝεκρές μάνα και κόρη που αγνοούνταν στην Κατερίνη

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε χαράδρα 120 μέτρωνgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ