Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Νικηφόρος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-10-2019

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο λαός του Ισημερινού ζητά την αλληλεγγύη μας

Να σταματήσει η βάρβαρη εκστρατεία καταστολής ενάντια στο δίκαιο ξεσηκωμό

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο λαός του Ισημερινού ζητά την αλληλεγγύη μας
fontsize

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον λαό του Ισημερινού εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αναλυτικά:

Όργιο καταστολής, φόνων, και ακραίων παραβιάσεων όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων έχει εξαπολύσει εδώ και μια εβδομάδα η κυβέρνηση Μορένο, η ίδια που πρόδωσε τον Ασσάνζ και τον παρέδωσε στην εκδίκηση των ΗΠΑ.

Ακολουθώντας κλασικές συνταγές των αυταρχικών καθεστώτων κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατιωτικό νόμο, βγάζει στους δρόμους τεθωρακισμένα, στέλνει την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών, κλείνει αντίπαλα μέσα ενημέρωσης, και απειλεί πολιτικούς της αντιπάλους με κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Ιδιαίτερα άγρια επιτίθεται ο Μορένο στις ινδιανικές κοινότητες. Τις τρέμει επειδή αυτές έριξαν τρεις προέδρους πριν από τον Ραφαέλ Κορέα που σαν πρόεδρος της χώρας (2007-17) διέγραψε μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους. Ο Μορένο εκλέχτηκε με την υπόσχεση ότι θα συνέχιζε την πολιτική του, αλλά κατόπιν συντάχθηκε ανοιχτά με την ολιγαρχία και τους δανειστές. Προσπαθώντας να επιβάλει συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συμμαχία με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους, κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο λαός του Ισημερινού εξεγέρθηκε ενάντια στο πακέτο μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερων μέτρων υπέρ του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την ‘τακτική του σαλαμιού’, που εφαρμόστηκε κι εναντίον του ελληνικού λαού κάτω από την επίβλεψη της Τρόικας, μειώνει το φόρο εξαγωγής κεφαλαίων και τους εισαγωγικούς δασμούς, και γενικά τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Από την άλλη μεριά καταργεί τις επιδοτήσεις των καυσίμων, περικόπτει τις δημόσιες δαπάνες και τους μισθούς στο δημόσιο, δρομολογεί ιδιωτικοποιήσεις, κι ετοιμάζεται να βγάλει από το συρτάρι ακόμη χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα. 

Με τους μικροκαλλιεργητές, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και σπουδαστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, οι διαδηλωτές, έπειτα από πορείες σ’ όλη τη χώρα και την πρωτεύουσα, κατέλαβαν τη βουλή και το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και πολλά άλλα δημόσια κτήρια. Χωρίς δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση κρύφτηκε σ’ άλλη πόλη, όπως άλλωστε έκαναν και τα μέλη του κοινοβουλίου. Υπάρχουν ήδη τουλάχιστον πέντε νεκροί, ενώ περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές έχουν συλληφθεί. 

Οι διαδηλωτές ζητούν ν’ ανακληθούν τα μέτρα, και συνολικά να ματαιωθεί η απαλλοτριωτική συσσώρευση υπέρ των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, που προωθεί η κυβέρνηση με το ίδιο πρόσχημα όπως παντού, ότι δήθεν “δεν υπάρχει άλλη λύση”. Τα πλήγματα στη ζωή του λαού δεν λύνουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Μάλιστα, καθώς προβλέπουν υπεριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου και ανατίμηση της βενζίνης 60-75%, θα καταστρέψουν τους μικροκαλλιεργητές, που τα προϊόντα τους γίνονται έτσι μη ανταγωνιστικά.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται παρά τον στρατιωτικό νόμο, και μάλιστα ριζοσπαστικοποιούνται ολοένα περισσότερο. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού. Η μάχη που δίνει είναι μήνυμα αξιοπρέπειας και ελπίδας, απάντηση στην προπαγάνδα ότι η πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των ιμπεριαλιστών δεν έχει αντίπαλο και είναι ανίκητη! Καλεί τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης αυτού του αγώνα. Ο λαός του Ισημερινού δεν είναι μόνος, η διεθνής αλληλεγγύη των αγωνιζόμενων είναι το όπλο μας. Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

1-6-2020

Καταγγελία των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Καταγγελία των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

75 εξειδικευμένων εργαζομένων παραμονή Πρωτομαγιάς

26-5-2020ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τους ανέργους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ
ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τους ανέργους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων των 400 ευρώ

13-5-2020Από 11 Μαΐου  οι εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης
Από 11 Μαΐου οι εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης

Με τις απαραίτητες προφυλάξεις

4-5-2020

ΟΑΕΔ: Παράταση προθεσμίας όσων δικαιούχων δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα IBAN
ΟΑΕΔ: Παράταση προθεσμίας όσων δικαιούχων δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα IBAN

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων

4-5-2020

ΟΑΕΔ: Συνεχίζεται η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο
ΟΑΕΔ: Συνεχίζεται η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Μάρτιο

Ξεκινάει η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων που έληξαν τον Απρίλιο

4-5-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ