Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Μαρία Μαίρη Δέσποινα Βιργινία Σουλτάνα
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-10-2019

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Το κείμενο της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ  Κουφαλίων
fontsize

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ ,Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Οι βουλευτές κατέθεσαν Αναφορά το κείμενο της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων και ζητούν να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το κείμενο της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τραγικές ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΑΠΌ ΤΙΣ 532 ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΥΝΤΑΙ 158!
Ποσοστό 30%

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΌΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΛ!

Η οργή της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων έχει ξεχειλίσει, καθώς για ακόμα μία χρονιά το σχολείο λειτουργεί, από την αρχή του σχολικού έτους, με σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές.
Η κατάσταση είναι πραγματικά απίστευτη! Τέλος Οκτώβρη και λείπουν 33 ώρες Μαθηματικών (+12 υποστήριξης)! Μηχανολόγων ΠΕ82 25 ώρες! Πληροφορικής 30 ώρες! Γεωπονίας 41 ώρες! 13 ώρες Γυμναστικής, 9 Αγγλικών και 9 Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών.
Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, υπολείπεται δραματικά του αριθμού των κενών, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν καθηγητές στο σχολείο σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Πρόκειται για ανάλγητη συμπεριφορά του υπ. Παιδείας και των Κυβερνήσεων τωρινών και προηγούμενων, που ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όμως πολλές οικογένειες είτε ματώνουν, είτε είναι αδύνατο να καταφύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Συνεπώς, το δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση με ισότιμο τρόπο σε αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πλήττεται εγκληματικά και μόνο στην καλή θέληση των εκπαιδευτικών οφείλονται τα όποια αποτελέσματα.
Η «κανονικότητα» του Υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε χιλιάδες ώρες κενών. Σε μαθητές-υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων που ακόμα δεν έχουν αρχίσει να διδάσκονται ούτε τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!

Έχει σημασία να αναφερθεί, ότι οι μαθητές για μια ημέρα κατάληψης καλούνται να χάσουν εκδρομές προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Για τις ώρες που χάνονται επειδή δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ποιος έχει την ευθύνη;
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

Η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται σε συνθήκες παιδαγωγικά κι επιστημονικά επαρκείς είναι επιτακτική και αυταπόδεικτη!

Καταγγέλλουμε την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από καθηγητές!
Απαιτούμε την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και του γονείς τους!

Καμιά αναμονή, τα περιθώρια στενεύουν!

Τώρα αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :
Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ

Ανώτερος αριθμός 20 μαθητές στο τμήμα-15 στις κατευθύνσεις-10 στα εργαστήρια

Nα εγκριθούν όλα τα τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και να μπορούν όλα τα παιδιά να σπουδάζουν στο σχολείο τους.

Να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα γενικής παιδείας, όλα τα ξενόγλωσσα, λαμβάνοντας υπόψη τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Δέσποινα Δάσιου Δημήτρης ΚαραμανλήςΣτην ίδια κατηγορία..


Ειδική πρόσκληση κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδεςΕιδική πρόσκληση κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες

Της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


Αυξάνονται οι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔΑυξάνονται οι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Οι γυναίκες διατηρούν τα θλιβερά «σκήπτρα» της ανεργίαςΕφτασε η μεγάλη μέρα για τον Παναγιώτη-ΡαφαήλΕφτασε η μεγάλη μέρα για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ

Την Πέμπτη η χορήγηση της θεραπείαςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ