Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-10-2019

Αντικαταστατικές μεθοδεύσεις επιχειρούνται στη διοργάνωση του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Στέφανου Ξεκαλάκη

Αντικαταστατικές μεθοδεύσεις επιχειρούνται στη διοργάνωση του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
fontsize

Αντικαταστατικές μεθοδεύσεις επιχειρούνται στη διοργάνωση του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δήλωση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Ξεκαλάκη.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η κα Γεννηματά επιδίδεται σε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας. Μόνη καθαρή λύση, η προσφυγή στην κοινωνική βάση της παράταξης για εκλογή νέου αρχηγού.”

Η κα Γεννηματά με τη σημερινή της εισήγηση, που προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας.

Την απάντηση στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις θα τη δώσει ο ταλαιπωρημένος, αλλά υπερήφανος κόσμος του ΠΑΣΟΚ στην καταστατικά προβλεπόμενη ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από την κοινωνική βάση της παράταξης.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, απ’ τη στιγμή που εδώ και έξι μήνες έχει λήξει η θητεία της, συνιστά πολιτικό πραξικόπημα και προσβάλει τις δημοκρατικές αρχές και αξίες της παράταξης.

Αν θέλει η κα Γεννηματά να μην καταγραφεί ως η πολιτικός που ενταφίασε το ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει να ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων της, οι οποίοι είχαν την τόλμη και την παραταξιακή συνείδηση να ανοίξουν τις διαδικασίες διαδοχής τους, όταν διαπίστωσαν ότι η εκλογική επιβίωση και προοπτική της παράταξης απαιτούσε ριζοσπαστικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα, παρότι, σε αντίθεση με την κα Γεννηματά, η θητεία τους δεν είχε περατωθεί.

Στην προσπάθεια να κρατηθεί η παράταξη ζωντανή έχουν σημαίνοντα ρόλο και λόγο όλα τα ιστορικά μας στελέχη, οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από την κοινωνική βάση της παράταξης και παραμένουν μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί, έχουν την ιστορική ευθύνη να αφουγκραστούν τη βούληση των απλών κομματικών μελών που, ανεξαρτήτως τι στήριξαν το Νοέμβρη του 2017, τον Ιούνη του 2015 ή σε οιαδήποτε άλλη προγενέστερη εσωκομματική διαδικασία, σήμερα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξοργίζονται με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κας Γεννηματά και του μικρού κύκλου στελεχών που την περιβάλλουν.

Τώρα κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στην επιχείρηση ενταφιασμού του ΠΑΣΟΚ. Όποιος δε συμβάλει στην αυτονόητη διεξαγωγή δημοκρατικών διαδικασιών, που τηρούν απαρέγκλιτα το καταστατικό, αποτελεί μέρος του προβλήματος.

Πάνω από τα πρόσωπα είναι πάντα η παράταξη και για το γινάτι της εξουσίας κανείς δε νομιμοποιείται να τη διαλύσει.Στην ίδια κατηγορία..

Εκστρατεία ενημέρωσης από τον Σύλλογο Ελλήνων  Αρχαιολόγων για το ζήτημα των ΜουσείωνΕκστρατεία ενημέρωσης από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για το ζήτημα των Μουσείων

Οχι στην μετατροπή των μεγάλων δημόσιων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου


Αυξητική η τάση της αεροπορικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμιαΑυξητική η τάση της αεροπορικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια

Ο Οκτώβριος έκλεισε με αύξηση πάνω από τον μέσο όρο του 10μήνου


Δημοσίευμα τουρκικού μέσου προκαλεί αντιδράσεις ΚοτζιάΔημοσίευμα τουρκικού μέσου προκαλεί αντιδράσεις Κοτζιά

Για το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών


Άστατος ο καιρός και την ΠέμπτηΆστατος ο καιρός και την Πέμπτη

Νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στη Θεσσαλονίκη


Αμανατίδης: Ενσωμάτωση ακραίων συντηρητικών θέσεων από την ΝΔΑμανατίδης: Ενσωμάτωση ακραίων συντηρητικών θέσεων από την ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί το προσφυγικό καλλιεργώντας φοβικά σύνδρομα


ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία αντιστέκεταιΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία αντιστέκεται

Οργιο βίας και αυταρχισμού..Τα προβλήματα των δομών Υγείας στην ΚωΤα προβλήματα των δομών Υγείας στην Κω

Επιστολή Δημάρχου Κω προς Υπουργό Υγείας
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA