Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Βερονίκη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-11-2019

Tech Talent Bootcamp: Εναρξη εγγραφών για δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού

Αιτήσεις από 6 έως 17 Νοεμβρίου

Tech Talent Bootcamp: Εναρξη εγγραφών για  δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η Socialinnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ο στόχος του Tech Talent Bootcamp είναι να απαντήσει στην επιτακτική ανάγκη για επιμόρφωση του εργατικού δυναμικού της χώρας στις ΤΠΕ. Εναρμονισμένο με τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, θα δώσει την δυνατότητα σε νέους και ανέργους να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, επιθυμώντας να συμβάλλει στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος είχαν πάνω από 332 αιτήσεις, από τις οποίες έγινε η τελική επιλογή των συμμετεχόντων των προηγούμενων κύκλων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτηση συμμετοχής τους για τον τρίτο εκπαιδευτικό κύκλο του προγράμματος Tech Talent Bootcamp για Front-End Development στο διάστημα από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου 2019.

Σχετικά με το πρόγραμμα

To Tech Talent School αποτελεί από το 2017 το κύριο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Socialinnov, που υλοποιείται στην Αθήνα και σε 6 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ έχει ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα περισσότερα από 25.000 άτομα (56% εξ αυτών γυναίκες). Το Tech Talent School, υλοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.

Το Tech Talent Bootcamp έχει συνολική διάρκεια ενός μήνα και είναι ένα δομημένο, εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης Front-End Development. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το Bootcamp θα αποκτήσουν βασικές και απαραίτητες γνώσεις δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Tech Talent Bootcamp για Front-End Development απευθύνεται σε νέους, νέες και ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως Intern / Junior Front-End Developers.

Το δωρεάν πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Οι συνολικά 90 συμμετέχοντες των 3 κύκλων, που θα επιλεχθούν μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των βασικών τους γνώσεων, θα πρέπει να έχουν:

Βασικές γνώσεις αγγλικών
Βασικές γνώσεις HTML & CSS
Laptop

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ βασικών τεχνικών γνώσεων, θα επιλεχθούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Περιγραφή προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στον ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει σήμερα ένας Front-End Developer. Με βασικό άξονα το responsive web development, διδάσκονται προχωρημένα θέματα HTML & CSS, νέες τεχνικές positioning (Flexbox, CSS Grid), ενώ δίνεται βαρύτητα και στα βασικά χαρακτηριστικά της Javascript και τα κυριότερα frameworks της. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις καλές πρακτικές σχετικά με τη δομή του παραγόμενου κώδικα, καθώς επίσης στις τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (web performance optimization).

Η συνολική διάρκεια του κάθε εκπαιδευτικού κύκλου του Bootcamp είναι 56 διδακτικές ώρες και ολοκληρώνεται σε διάστημα ενός μήνα. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί 3 φορές στη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και σε πρωινές ώρες.
Τοποθεσία

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, 11854, Αθήνα, πλησίον του σταθμού μέτρο Κεραμεικός).

Εγγραφή

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε εδώ http://techtalentschool.gr/
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού

Αφορά την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020

10-7-2020

ΠΑΜΕ: Μεγαλώνει η Διεθνής Καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις
ΠΑΜΕ: Μεγαλώνει η Διεθνής Καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις

Μηνύματα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας

8-7-2020

Βανδάλισαν και το γκράφιτι του Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο
Βανδάλισαν και το γκράφιτι του Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο

Άγνωστοι πέταξαν άσπρη και κόκκινη μπογιά

25-6-2020

Βανδάλισαν με σβάστικες και SS τo γκράφιτι του Αντετοκούνμπο
Βανδάλισαν με σβάστικες και SS τo γκράφιτι του Αντετοκούνμπο

Το είχε δημιουργήσει, με πρωτοβουλία του δήμου Φαλήρου, η ομάδα «Χρώματα και Όνειρα»

25-6-2020

Αυτή είναι η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της δεκάχρονης
Αυτή είναι η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της δεκάχρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία της

24-6-2020

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες του γιατρού - μαϊμού
Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες του γιατρού - μαϊμού

Στόχος η διερεύνηση τέλεσης και άλλων αξιόποινων αδικημάτων

22-6-2020


Συνελήφθη η γυναίκα που είχε αρπάξει τη μικρή Μαρκέλλα
Συνελήφθη η γυναίκα που είχε αρπάξει τη μικρή Μαρκέλλα

Στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες

18-6-2020


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

1-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ