ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-11-2019

Κ. Μάρκου: Η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με το εκπαιδευμένο της ρατσιστικό κοινό

Δεν θέλουν με αυτό να έρθουν σε κατευθείαν αντίθεση..

Κ. Μάρκου: Η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με το εκπαιδευμένο της ρατσιστικό κοινό

Για την παραδοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι «δεν μπορούμε να διαχειριστούμε πλέον το μεταναστευτικό», για τις προκλητικές δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη για το μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ, που σχεδιάζει η κίνηση «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, αλλά και για τις καταγγελίες Β. Κικίλια για παρακύκλωμα αποφυλάκισης ναρκεμπόρων μέσω ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου.

«Χρειάστηκε ο υπ. Υγείας να φτιάξει περισσότερες εξηγήσεις προς το κοινό του, διότι κανείς δεν τον πιστεύει. Η λάσπη δεν πιάνει το ΚΕΘΕΑ. Είναι άψογη η λειτουργία του και αυτό προκύπτει μέσα από τον μηχανισμό, που λειτουργεί τώρα. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι, αλλά μηχανισμοί, που δημιουργούν τέτοιες δραστηριότητες. Η διαδικασία είναι από αυτή, που τρέχει και διερευνώνται, είναι απλώς μια λάσπη του κ. Κικίλια και τίποτε παραπάνω. Μιλάμε για μια από τις 110 δομές του ΚΕΘΕΑ και για 40 χρόνια λειτουργίας του. Βλέποντας την καθολική αντίθεση και την μη λογική εξήγηση των αποφάσεών του σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι επρόκειτο να αναλάβει επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και αυτό το θεωρούσε μεμπτό» τόνισε ο κ. Μάρκου και στη συνέχεια διερωτήθηκε αν είναι μεμπτό, όταν μιλάμε για τον ανώτατο Εισαγγελέα της χώρας, από την στιγμή, που η κ. Δημητρίου «έχει μια εμπλοκή στην ιστορία της απεξάρτησης από δεκαετίες, δεν είναι ένας κομήτης, που ήθελε να ασχοληθεί και άρα δεν έχει αιτιολόγηση σε αυτό».

Ερωτηθείς για την παραδοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδη ότι δεν μπορεί πλέον η κυβέρνηση να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και ότι «ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της Ε.Ε. είχε κινητοποιηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας απάντησε ότι «δεν μας είπε τίποτε καινούργιο, απλώς η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει την εντύπωση και δίνει τις εξηγήσεις της. Δεν μπορούν να το διαχειριστούν, γιατί έχουν πρόβλημα με το κοινό, που έχουν «εκπαιδεύσει» αυτά τα χρόνια σε αυτή την ρατσιστική λογική, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το εκπαιδευμένο τους ρατσιστικό κοινό και δεν θέλουν με αυτό να έρθουν σε κατευθείαν αντίθεση».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, ο οποίος σήμερα δηλώνει ότι δεν γνώριζε για το προκλητικό μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ, που σχεδιάζουν ακροδεξιοί έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά και ότι αντέδρασε στην δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη θεωρώντας ότι ζητούσε να ποινικοποιηθεί το μπάρμπεκιου, ο κ. Μάρκου σχολίασε ότι «αυτό είναι το «σύνδρομο της Κίνας», δηλαδή όταν πας να διορθώσεις και δεν κοιτάς πίσω, ουσιαστικά, γιατί δεν πας καλά και πρέπει να γυρίσεις πίσω, προσπαθείς να πας μπροστά και να βγεις από την άλλη άκρη του πλανήτη για να βρεις αέρα, όσο το αντιμετωπίζεις έτσι, το κάνεις χειρότερο. Είναι μόνο για αφελείς αυτές οι εξηγήσεις, απλά ο ρατσιστής αυτός κύριος δεν ξέρω πόσο το χοιρινό, που δεν τρώνε οι μωαμεθανοί, δεν ξέρω πόσο είναι χειρότερης ποιότητας από τον πολιτικό του λόγο».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισήμανε ότι το μεταναστευτικό- προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, «πρέπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναζωντανέψει το κίνημα αλληλεγγύης, που είχαμε τα πρώτα χρόνια (2015-2016) και να θέσει πάλι την σφραγίδα του στα γεγονότα, όπως τα έθεσε και τότε, με όλα τα προβλήματα το θέμα βρήκε μια ισορροπία και να γίνει πάλι παρούσα η αντίθετη άποψη και να μην παραμένει μόνο αυτή η χυδαία, ρατσιστική».

ΠΗΓΗ stokokkino.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge