Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: 'Αννα
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-11-2019

Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το μήνυμά της για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ΕΕΔΥΕ  χαιρετίζει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
fontsize

Παρά την προπαγάνδα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, το σύνθημα της πύλης του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα ζωντανό κι επίκαιρο και εμπνέει παλιούς και νέους αγωνιστές.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΙΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ

H Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη χαιρετίζει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμώντας τη μνήμη όσων έπεσαν στο πεδίο των αγώνων, όλων όσοι πάλεψαν ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμάμε την πάλη όσων βασανίστηκαν κι εξορίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

Το βασικό στίγμα της περιόδου που ζούμε είναι η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», που κάνει λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ μοναδικούς ωφελημένους έχει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι το λαό. Οι τεράστιες Νατοϊκές δαπάνες, πάνω από 2% του ΑΕΠ. δίνονται την ώρα που και με το νέο κρατικό προϋπολογισμό σφαγιάζονται όλες οι δαπάνες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, από την ανανέωση, επέκταση κι ενίσχυση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ. Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με συνεχείς ελλιμενισμούς πολεμικών πλοίων και μεταφορά ευρωατλαντικών στρατευμάτων για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά την ίδια στιγμή καθίσταται και στόχος επιθέσεων. Ο Άραξος προετοιμάστηκε για ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών όπλων κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό αφού κοντά στις βάσεις κι οι πολιτικές υποδομές τίθενται στη διάθεση των ιμπεριαλιστών, όποτε υπάρξει «ανάγκη». Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων φέρει σοβαρές ευθύνες για τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργεί, στο όνομα της δήθεν ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας που παρέχουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο όνομα της «ανάπτυξης» και των «αντισταθμιστικών οφελών», από την παράδοση της γης, της θάλασσας και του αέρα στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές. Η ίδια η ιστορία, όμως, απογυμνώνει όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς, αποδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τη χούντα στην Ελλάδα, για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολη στην Κύπρο, για τα διχοτομικά σχέδια επίλυσης του Κυπριακού!

Παρά την προπαγάνδα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, το σύνθημα της πύλης του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα ζωντανό κι επίκαιρο και εμπνέει παλιούς και νέους αγωνιστές. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι φονιάδες των λαών! Ο λαός μέσα από την πάλη του μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Αυτή τη λαϊκή αντίδραση είναι που φοβούνται γι’ αυτό κι εντείνουν την καταστολή, προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Αυτό αποδεικνύουν τα αντιδραστικά μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα, οι νέες απαράδεκτες διατάξεις στον ποινικό κώδικα, η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, οι δικαστικές διώξεις κλπ.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Συμμετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Πολυτεχνείο, στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΕΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ερώτηση  Αρβανίτη  - Κούλογλου προς την Κομισιόν για την αστυνομική βία στην Ελλάδα
Ερώτηση Αρβανίτη - Κούλογλου προς την Κομισιόν για την αστυνομική βία στην Ελλάδα

Οι καταγγελίες των πολιτών για ραγδαία αύξηση της αστυνομικής βίας πληθαίνουν

9-12-2019


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με όνομα: Διδώ
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με όνομα: Διδώ

Αλλάζει δραματικά ο καιρός από το βράδυ

9-12-2019
Νέος σεισμός στην Κρήτη ξημερώματα Δευτέρα
Νέος σεισμός στην Κρήτη ξημερώματα Δευτέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

9-12-2019


Από σήμερα Δευτέρα το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ
Από σήμερα Δευτέρα το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Στους επιδοτούμενους ανέργους

9-12-2019

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης θα πέσει από την οικονομία
Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης θα πέσει από την οικονομία

Θα τον τιμωρήσει η μεσαία τάξη..

8-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ