Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-11-2019

Σχετικά με την ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ
fontsize

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ.

Η ερώτηση:

Το Νοέμβριο του 2018 με πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας εκπονήθηκε το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων τεχνολογικών και εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημοσίους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Βάσει του προγράμματος αυτού προσλήφθηκαν στις αρχές του 2019 στο ΚΕΘΕΑ 40 νέοι επιστήμονες, με 12μηνες συμβάσεις.

Ωστόσο, οι συμβάσεις των εργαζομένων μέσω του προγράμματος στο ΚΕΘΕΑ λήγουν στις αρχές του 2020 και μέχρι στιγμής οι ίδιοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το αν επίκειται ανανέωση των συμβάσεών τους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται στα θεραπευτικά προγράμματα που εκπονεί το ΚΕΘΕΑ, αλλά και σε άλλα επιστημονικά πεδία όπως εκπαίδευση, έρευνα, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων κ.α., έχοντας εκπαιδευτεί και εποπτευθεί κατάλληλα από το φορέα ώστε να ενταχθούν αποτελεσματικά στον ευαίσθητο χώρο των εξαρτήσεων.

Δεδομένης και της μεγάλης μείωσης προσωπικού που έχει υποστεί το ΚΕΘΕΑ κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά και της μη υλοποίησης από τη νέα κυβέρνηση των δρομολογούμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσλήψεων στο ΚΕΘΕΑ, η παρουσία των νέων επιστημόνων που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και προσφέρουν υπηρεσίες συνδράμοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ο φορέας άμεσα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και της ευπαθούς ομάδας των εξαρτημένων ατόμων. Άλλωστε είναι εξαιρετικά επιζήμιο οικονομικά να εκπαιδεύονται νέοι επιστήμονες και στη συνέχεια να αποχωρούν με την λήξη των συμβάσεών τους.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την ΑΔΑ: 9ΝΗΚ46ΜΤΛΡ-ΞΡΩ και την ΑΔΑ: ΨΓΖΛ465ΧΙ8-ΣΕΕ, το πρόγραμμα έχει χρονικό ορίζοντα έως 31/12/2023, επομένως υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καλυφθεί η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος.

Επειδή,μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους προσλήφθηκαν στο ΚΕΘΕΑ 40 άτομα με 12μηνες συμβάσεις.

Επειδή,οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτών λήγουν στις αρχές του 2020.

Επειδή,μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το αν επίκειται ανανέωση των συμβάσεών τους.

Επειδή, οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται στα θεραπευτικά προγράμματα που εκπονεί το ΚΕΘΕΑ, αλλά και σε άλλα επιστημονικά πεδία, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες και οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση με ότι αυτό συνεπάγεται τον χρόνο που απαιτείται για αυτή την εξειδικευμένη δραστηριότητα.

Επειδή, η μη υλοποίηση από τη νέα κυβέρνηση των δρομολογούμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσλήψεων στο ΚΕΘΕΑ καθιστά την παρουσία των ήδη εκπαιδευμένων επιστημόνων του προγράμματος ακόμη πιο κρίσιμη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων τεχνολογικών και εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, που λήγουν στις αρχές του νέου έτους;

2. Θα προχωρήσει στις προσλήψεις που έχουν αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη στελέχωση του ΚΕΘΕΑ και οι οποίες καθυστερούν;

3. Θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή για την περαιτέρω στήριξη του έργου του στον τομέα των εξαρτήσεων;ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ
Τούρκοι χάκερς χτύπησαν και την σελίδα της ΕΥΠ

Βουλή και ΥΠΕΞ στα θύματα των πιτσιρικάδων

17-1-2020

Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα
Πορτοσάλτε για τους πρόσφυγες: Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα

Προκλητικές δηλώσεις από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό

17-1-2020


Κανονικά θα λειτουργούν  τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Κανονικά θα λειτουργούν τα σχολεία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας

13-1-2020


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13-1-2020Πώς ο Λευκός Οίκος υποβάθμισε τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Πώς ο Λευκός Οίκος υποβάθμισε τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνεχίζονται τα αρνητικά μηνύματα..

8-1-2020

Απεργία για τους εργολαβικούς εργαζομένους στην Εθνική Ασφαλιστική
Απεργία για τους εργολαβικούς εργαζομένους στην Εθνική Ασφαλιστική

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE

8-1-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ