ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-12-2019

Υπόθεση Energa: Αθώος ο Μηλιώνης, ελεύθερος ο Φλώρος

Οι αποφάσειςτου Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Υπόθεση Energa: Αθώος ο Μηλιώνης, ελεύθερος ο Φλώρος

Την ετυμηγορία του για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που δεν απέδιδαν στο Δημόσιο, φόρους και τέλη ανακοίνωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατά 16 χρόνια μείωσε την ποινή του Άρη Φλώρου το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο αθώωσε τον Βασίλη Μηλιώνη που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 10 χρόνια.

Την ετυμηγορία του για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που δεν απέδιδαν στο Δημόσιο, φόρους και τέλη (όπως του ΕΕΤΙΔΗ, σημερινού ΕΝΦΙΑ) που εισέπρατταν από τους πελάτες τους, ανακοίνωσε το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, μετά από πολύμηνη διαδικασία.

Ελεύθερος ο Άρης Φλώρος

Το δικαστήριο αθώωσε πέντε από τους κατηγορούμενους και καταδίκασε άλλους έξι με δραστικά μειωμένες ποινές. Σημαντικότερη εκ των μειώσεων των ποινών κάθειρξης, εκείνη του πιο γνωστού εκ των εμπλεκομένων, Άρη Φλώρου που από τα 21 χρόνια «έπεσε» στα 5 με αναστολή.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Φλώρος, που βρίσκεται εκτός φυλακής από το περασμένο καλοκαίρι, κρίθηκε ένοχος για λαθρεμπορία, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων και υπεξαίρεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά, εκ των οποίων τα δύο είχαν αναγνωριστεί και στον πρώτο βαθμό, που αφορούν ειλικρινή μεταμέλεια, σύννομο βίο καθώς και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καθώς πλην των τριών ελαφρυντικών, καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα η επιβαρυντική περίσταση του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου».

Το δικαστήριο απάλλαξε τον κ. Φλώρο από τις πράξεις της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως η διαφορά τους, οι όποιες αξιώσεις τους δηλαδή, ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού δικαίου.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνώρισε οφειλή της ENERGA, μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους η οποία προσδιορίστηκε στα 72 εκατομμύρια ευρώ. Η οφειλή δεν φαίνεται να έχει εξοφληθεί λόγω γραφειοκρατίας αν και η εταιρία έχει καταθέσει ποσό 85 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο κ. Φλώρος έχει εκτίσει ποινή 3 ετών και 11 μηνών, εκ των οποίων τα 2 έτη έχει πραγματοποιήσει μεροκάματα στη φυλακή (τα οποία μετράνε εις διπλούν).

Αθώος ο Βασίλης Μηλιώνης

Ανάμεσα τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν είναι και οι επιχειρηματίες Βασίλης Μηλιώνης και Αχιλλέας Φλώρος που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 και 14 ετών αντίστοιχα.

Ο συνήγορος του αθωωθέντος επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη, Μανώλης Τρούλης, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εντολέα του και ανέφερε πως «πάντοτε υποστήριζα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και γενναίοι δικαστές. Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας, διότι μετά από επτά ολόκληρα χρόνια διασυρμού στα ΜΜΕ, οι δικαστές που τον έκριναν, αγνοώντας επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, φώτισαν την αλήθεια».

Για άλλους 5 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, οι ποινές του δικαστηρίου κυμάνθηκαν από 1 έως 2 έτη με τριετή αναστολή για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων καθώς τους αναγνωρίστηκαν είτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, είτε του σύννομου βίου, ή και τα δύο.

ΠΗΓΗ insider.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 2
ΑΝΩΝΥΜΟ
2019-12-01 16:54:55
Ελαφρυντικά για ειλικρινή μεταμέλεια και σύννομο βίο λέει για τον Φλώρο. Ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός για την οργάνωση της δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου και για χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού με το οποίο αποφυλακίστηκε με 70% αναπηρία...
0
0
Κατερινα Σ.
2019-12-01 17:10:51
Ενας απο τους δικηγορους του ομιλου Energa του Αριστειδη Φλωρου απο το 2010 εως τον Ιανουαριο του 2012 ηταν ο Γρηγορης-Αλεξανδρος Δημητριαδης, σημερα συμβουλος του Κυριακου Μητσοτακη αλλα και ανιψιος του απο την αδερφη του Κατερινα Μητσοτακη. Αυτα.
0
0



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge