Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-12-2019

Oμαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς στον ΟΤΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απεργία διαρκείας των εργαζόμενων

Oμαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς στον ΟΤΕ
fontsize

Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, χαρακτηρίζει τη σημερινή η ΟΜΕ-ΟΤΕ. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργάνου των εργαζομένων.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση-καταγγελλία της ΟΜΕ:

«Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!

Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.

Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.

Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική απεργία διαρκείας των εργαζόμενων του ΟΤΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαζική, μαχητική απεργία διαρκείας των εργαζόμενων του ΟΤΕ που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία ότι δεν θα υποχωρήσουν, αν δεν δικαιωθούν, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.

Ο ΟΤΕ είναι μια εταιρεία που η παραγωγικότητα των εργαζομένων στη σταθερή αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55%, ενώ το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 55% (!). Τα λειτουργικά κέρδη από το 2012 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 88%, ενώ το μέσο μισθολογικό κόστος είναι 30% κάτω από το διεθνή μέσο όρο. Ενώ ο μέσος όρος των κερδών της είναι 50% πάνω από τον αντίστοιχο στις ΗΠΑ και που μπορεί να δίνει στον πρόεδρό της αμοιβή 1.665.524 ευρώ το χρόνο, την ίδια ώρα έχει δώσει μόνο 580 ευρώ μικτά στο μέσο εργαζόμενό της και παρέχει στη χώρα μας τις ακριβότερες υπηρεσίες internet στην Ευρώπη. Έχει το θράσος η εταιρία αυτή να συνεχίζει την πολιτική των άθλιων μισθών, να μετατρέπει σε κόλαση τις συνθήκες εργασίας, να παραβιάζει τα μέτρα και τους κανονισμούς ασφαλείας, να προωθεί κύμα απολύσεων μέσα από την εργολαβοποίηση υπηρεσιών της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εργασίας αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της Deutche Telecom.

Αυτή η κερδοσκοπική επέλαση της DT είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ που προώθησαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων στα πλαίσια των επιλογών της ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου. Ο ΟΤΕ όμως φτιάχτηκε και είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση με τις υποδομές και την εργασία του λαού. Η μονοπώληση ενός δημόσιου αγαθού όπως οι τηλεπικοινωνίες από τους ιδιώτες του δεν έφερε φυσικά φτηνές υπηρεσίες λόγω του ανταγωνισμού, θέσεις εργασίας και επενδύσεις. Πανάκριβες υπηρεσίες, άθλιες εργασιακές σχέσεις έφερε το καρτέλ των τριών επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται τα δημόσια αγαθά και υποδομές των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου που έχει πληρώσει η κοινωνία με το παραπάνω. Η μόνη προοπτική για φτηνές τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο, αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και προσλήψεις, προσανατολισμό στις κοινωνικές ανάγκες είναι η επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ χωρίς αποζημίωση και το πέρασμα στο δημόσιο με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και στα δίκαια αιτήματά τους για:
Συλλογική σύμβαση εργασίας σε όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, εξίσωση δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους όσους εργάζονται για τον όμιλο ΟΤΕ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

Κατάργηση της διάκρισης παλιών και νέων. Όχι στο επαίσχυντο μισθολόγιο των νέων που αμείβονται με 40% λιγότερο από τους παλιούς.

Η απεργία των εργαζόμενων του ΟΤΕ δείχνει τον δρόμο να τσακίσουμε την αντεργατική επίθεση, να ανατρέψουμε την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, να οργανώσουμε την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη
Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης
Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Aπολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022
Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας