Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-2-2020

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει το κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis

Αναγκαία μια οριζόντια συμμαχία εντίμων εντός του πολιτικού συστήματος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  επιδιώκει το κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis
fontsize

Σε συνέντευξή στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»(Δ. Κουκλουμπέρης) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα εξής:

Η κυβέρνηση, αντί να βάλει τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, όπως είχε υποσχεθεί, στέλνει ΜΑΤ και μπουλντόζες σε Λέσβο και Χίο με άγριο αμόκ αυταρχισμού

Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία στο προσφυγικό έσπειρε προεκλογικά ανέμους, λέγοντας ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που είναι κυβέρνηση τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, γι’ αυτό θερίζει θύελλες.

Αφού «ξήλωσε» και ξανάφτιαξε το Υπ. Μετανάστευσης, αλλάζοντας συνέχεια υπεύθυνο, κι ενώ μας έλεγε να πάρουμε τους πρόσφυγες σπίτια μας οι Αριστεροί, μετά μετακινήθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα και άλλες χώρες της ΕΕ. Τώρα το εγκατέλειψε κι αυτό κι αντί να βάλει τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, όπως είχε υποσχεθεί, στέλνει ΜΑΤ και μπουλντόζες σε Λέσβο και Χίο με άγριο αμόκ αυταρχισμού, για να φτιάξει τεράστια κλειστά κέντρα στα νησιά, που αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να τα χρηματοδοτήσει με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που υιοθέτησε ακροδεξιά ατζέντα στο πλαίσιο της αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας της, βρίσκει τώρα αντίσταση στα σχέδιά της από τους δικούς της ανθρώπους –δημάρχους, περιφερειάρχες κ.λπ.- και αποφασίζει να το λύσει αυτό με έναν ακραίο αυταρχισμό, με αποτέλεσμα σε Λέσβο και Χίο να έχουν ενωθεί όλοι, από τους αναρχικούς μέχρι τους ακροδεξιούς.

Αυτό που ισχυρίζεται ότι κάνει η ΝΔ, ότι επιδιώκει την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και να μετακινηθούν κάποιες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτοακυρώνεται. Γιατί πώς θα πείσεις τον Όρμπαν, τον Κατσίνσκι, τη Σύνοδο των Υπουργών, όταν δεν μπορείς να πείσεις τους δικούς σου;

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα ούτε το προσφυγικό, ούτε τον κορονοϊό, ούτε τα θέματα ασφάλειας του πολίτη


Έχουμε μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, ακατάλληλη για να διαχειριστεί το προσφυγικό κι επικίνδυνηόταν ανακατεύει την υπεύθυνη αντιμετώπιση των πραγμάτων με φθηνή προπαγάνδα.
Αν ήθελε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που συνεπάγεται ο κορονοϊός, κι όχι απλά να δημιουργεί εντυπώσεις, θα έπρεπε να κάνει περισσότερους ελέγχους στην Πάτρα, όπου υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την Ιταλία.

Ακούγοντας χθες τον Υπ. Υγείας κ. Κικίλια ένιωσα ανησυχία, γιατί η δήλωσή του «είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στο κορονοϊό», μου θύμισε τη δήλωση Αλογοσκούφη το 2008, ότι τάχα η ελληνική οικονομία ήταν θωρακισμένη απέναντι στην οικονομική κρίση. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι.

Ας σοβαρευτούμε, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα ούτε το προσφυγικό, ούτε τον κορονοϊό, ούτε τα θέματα ασφάλειας του πολίτη. Όλη αυτή η ιστορία με τους πιστολέρο που μπουκάρουν στην αστυνομία ή πλακώνονται με μπράβους στο Γκάζι παράγει πρόσθετη ανασφάλεια. Κι ο λόγος είναι απλός: Ήταν ένα τεράστιο ρουσφέτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς κριτήρια και έλεγχο προσόντων και ποινικών μητρώων και με ελλιπή εκπαίδευση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα.

Πρέπει όχι απλά να διεξάγεται ΕΔΕ, αλλά να υπάρχουν και κυρώσεις. Και κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να έχουμε και το αποτέλεσμα των ΕΔΕ, διότι οι περισσότερες είναι «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει».

Στο μέτωπο της αντιμετώπισης της διαφθοράς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη, καθώς επιδιώκει το κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis

Στο μέτωπο της αντιμετώπισης της διαφθοράς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη, καθώς επιδιώκει το κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis. Αφού δεν μπόρεσαν να εκφοβίσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους δικαστές, εισπράττοντας κι από τον Άρειο Πάγο και από την αστυνομία δύο χαστούκια, τώρα σπεύδουν να μειώσουν την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων, εμφανίζοντάς τους ως ψεύτες, με στόχο το κουκούλωμα.

Θυμίζω ότι για τρία πολιτικά πρόσωπα -Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος- οι αρμόδιοι δικαστές δεν έχουν βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Όλως τυχαίως, από ό,τι διαβάζω, κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχουν καταθέσει γι’ αυτά τα πρόσωπα κάποια στοιχεία. Έτσι εξηγώ αυτή τη λύσσα. Και λυπάμαι, γιατί όταν ρώτησαν στη Σύνοδο Κορυφής τον Μητσοτάκη για το θέμα αυτό, αντί να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, είπε κάτι ασύντακτα κι ακατανόητα.

Είναι εντολή του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως κομμάτων, να ξεβρομίσει η κόπρος του Αυγεία και να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Εμείς θα επιμείνουμε στη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου. Και λυπάμαι ειλικρινά για τη θλιβερή στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, γιατί ένα τέτοιο ιστορικό κόμμα με τη στάση του στο ζήτημα κάνει εξ αντικειμένου πλάτες σε αυτούς που θέλουν το κουκούλωμα του σκανδάλου.

Εγώ θα ήθελα, επειδή δεν τα έχουν «πιάσει» όλοι από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, μια οριζόντια συμμαχία εντίμων εντός του πολιτικού συστήματος, διότι ένας από τους λόγους που χρεοκοπήσαμε είναι η εκτεταμένη διαφθορά στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Προτεραιότητές μας η δυνατή και πειστική αντιπολίτευση, το σχέδιο και πολιτικό μας πρόγραμμα, καθώς και το να πάμε σε ένα Συνέδριο με τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια

Θεωρώ πολύ θετικό ότι το τελευταίο διάστημα, και με τις αποφάσεις της ΚΕ και με την πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση, έχουμε βάλει ως προτεραιότητές μας τη δυνατή και πειστική αντιπολίτευση, το σχέδιο και πολιτικό μας πρόγραμμα, καθώς και το να πάμε σε ένα Συνέδριο με τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια.

Να αγκαλιάσουμε και να εντάξουμε με ισοτιμία όσους θέλουν να ενταχθούν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, για να φτιάξουμε ένα ανοιχτό, μαζικό, λαϊκό, νεανικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, που να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά μια νέας προοδευτικής πλειοψηφίας.

Δε νομίζω ότι οι διαφορές απόψεων σε οργανωτικά θέματα, που κατά πλειοψηφία διευθετήθηκαν στην ΚΕ, πρέπει να συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης. Οι πολίτες περιμένουν να δουν από μας τι λέμε για την οικονομία, τη διοίκηση, την ασφάλεια, το προσφυγικό, το περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος. Αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο αυτή την οπισθοδρόμηση που εκφράζει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, καθώς και πώς αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο αλλαγών και συμμαχιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού
Στις 31 Ιουλίου το επίδομα παιδιού

Αφορά την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020

10-7-2020

ΠΑΜΕ: Μεγαλώνει η Διεθνής Καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις
ΠΑΜΕ: Μεγαλώνει η Διεθνής Καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις

Μηνύματα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας

8-7-2020

Βανδάλισαν και το γκράφιτι του Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο
Βανδάλισαν και το γκράφιτι του Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο

Άγνωστοι πέταξαν άσπρη και κόκκινη μπογιά

25-6-2020

Βανδάλισαν με σβάστικες και SS τo γκράφιτι του Αντετοκούνμπο
Βανδάλισαν με σβάστικες και SS τo γκράφιτι του Αντετοκούνμπο

Το είχε δημιουργήσει, με πρωτοβουλία του δήμου Φαλήρου, η ομάδα «Χρώματα και Όνειρα»

25-6-2020

Αυτή είναι η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της δεκάχρονης
Αυτή είναι η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της δεκάχρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία της

24-6-2020

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες του γιατρού - μαϊμού
Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες του γιατρού - μαϊμού

Στόχος η διερεύνηση τέλεσης και άλλων αξιόποινων αδικημάτων

22-6-2020


Συνελήφθη η γυναίκα που είχε αρπάξει τη μικρή Μαρκέλλα
Συνελήφθη η γυναίκα που είχε αρπάξει τη μικρή Μαρκέλλα

Στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες

18-6-2020


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

1-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ