ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-8-2020

Στα πρόθυρα του πολέμου με το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Συγκρούστηκαν φρεγάτες

Στα πρόθυρα του πολέμου με  το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Μετά το χθεσινό νέφος και τις παράξενες δηλώσεις Ερντογάν, αλλά και την προχθεσινή αναφορά του έλληνα πρωθυπουργού για κίνδυνο θερμού επεισοδίου λόγω.. λάθους, τελικά σήμερα Παρασκευή φαίνεται ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Χθες Πέμπτη, υπήρχε ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για σύγκρουση μεταξύ πολεμικών σκαφών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Οπως έγινε γνωστό, μία ελληνική και μία τούρκικη φρεγάτα "ακούμπησαν" η μία την άλλη, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές. Οι πληροφορίες από τα ελληνικά μέσα έκαναν λόγο για σοβαρές ζημιές που υπέστη η τούρκικη φρεγάτα με αποτέλεσμα να πάει.. "συνεργείο". Την ίδια μέρα δε, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ο έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα στις 6.30 το απόγευμα, προς τον ελληνικό λαό. Το διάγγελμα ξεκίνησε με καθυστέρηση αρκετών λεπτών και όχι στις 6.30 όπως ανακοινώθηκε.

Στο διάγγελμά του ο έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων έκανε λόγο για κίνδυνο "ατυχήματος" λόγω της "κυκλοφοριακής" συμφόρησης στην περιοχή που πλέει του τούρκικο ερευνητικό, από πολλά πολεμικά πλοία. Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν συμβεί τέτοιο "ατύχημα" υπεύθυνη θα είναι η Τουρκία.

Σήμερα Παρασκευή αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα και να δένει το παζλ. Προφανώς, το διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού καθόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε να μεταδοθεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αφορμή για το διάγγελμα υπήρξε θερμό επεισόδιο που έλαβε χώρα νωρίτερα και δεν είναι βέβαια άλλο από την σύγκρουση των δύο πολεμικών σκαφών. Πιθανότατα, ο έλληνας πρωθυπουργός κρατούσε διάφορα εναλλακτικά κείμενα στη τσέπη του, ακόμη και ένα που θα ανακοίνωνε πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλά περίμενε την αντίδραση της απέναντι πλευράς. Τα τηλέφωνα της διπλωματίας θα πρέπει να πήραν φωτιά.

Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ:

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό (σημερινό) έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Χθες Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ των πολλών ασυνάρτητων δηλώσεών του, είχε αναφέρει επίσης:  «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρατε την πρώτη απάντηση».


Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νεότερη ενημέρωση:
Επιβεβαιώνονται οι υποθέσεις μας δια στόματος.. Ερντογάν. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ενημερώνει τους έλληνες πολίτες, προφανώς μας θεωρεί πρόβατα που μπορεί να διαχειριστεί σύμφωνα με τις δικές της μικροπολιτικές - κομματικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μπροστά στην κάμερα τα εξής:

«Η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis απέτρεψε μια μικρή αψιμαχία, καθώς το ελληνικό ναυτικό προσπάθησε να παρενοχλήσει το σεισμικό σκάφος μας, Oruc Reis. Τώρα, όμως έχουν υποχωρήσει στο λιμάνι τους».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
To εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024
To εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Σύνταξη-επίδομα κηδείας στα 72,5 έτη προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ!
Σύνταξη-επίδομα κηδείας στα 72,5 έτη προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ!

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι κινήσεις προετοιμασίας για την άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης σε επίπεδα που ουσιαστικά την καταργούν

Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge