ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-10-2020

Διώχνουν τους 50άρηδες οι τράπεζες

Νέα προγράμματα για 2.000 «εθελούσιες» αποχωρήσεις

Διώχνουν τους 50άρηδες οι τράπεζες

Νέα μεγάλα προγράμματα εθελούσιων αποχωρήσεων ετοιμάζονται να ανακοινώσουν δύο από τις συστημικές τράπεζες, η Εθνική και η Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει βασικό πλαφόν αποζημίωσης στις 180.000.

Πρόκειται για αρκετά αυξημένο πλαφόν, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην προηγούμενη εθελούσια της τράπεζας – το 2019 – προβλεπόταν πλαφόν αποζημίωσης στις 160.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα εθελούσια της τράπεζας δεν θα προβλέπει καμία άλλη εναλλακτική αποχώρησης για τους εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα την επιλογή αναγκαστικής άδειας 2 ή 5 ετών. Το πρόγραμμα εθελούσιας θα μπορούν να το αξιοποιήσουν όλοι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα θέτει όρια ηλικίας, ενώ δεν θα αφορά αποκλειστικά σε συγκεκριμένους κλάδους εργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η έξοδος περί των 1.000 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί άλλο ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και από την Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr. Το εν λόγω πρόγραμμα θα απευθύνεται ως επί το πλείστον σε εργαζομένους ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ το βασικό πλαφόν αποζημίωσης θα ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. Εντούτοις, θα προβλέπονται και επιπλέον μπόνους σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να κάνουν την αποχώρηση ακόμα πιο δελεαστική.

Παράλληλα, πέρα από το «βασικό πακέτο» των οικονομικών κινήτρων, το πρόγραμμα της Εθνικής θα περιλαμβάνει και μια σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις και επιλογές, μεταξύ των οποίων μακροχρόνιες άδειες μετ’ αποδοχών τύπου “sabbatical” καθώς και πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών για εκείνους που ηλικιακά είναι κοντά στη σύνταξη.

Στόχος της τράπεζας είναι να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα στους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με απώτερο σκοπό να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του προγράμματος, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι πρόκειται κυριολεκτικά για τελευταία ευκαιρία. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη, τόσο μαζική αλλά και τόσο γενναιόδωρη –στους όρους και τα χρήματα- εθελούσια έξοδος. Αντίθετα, από εδώ και πέρα, τα όποια προγράμματα θα υπάρξουν στο μέλλον θα είναι στοχευμένα σε σαφώς μικρότερο αριθμό εργαζομένων και με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους.

Η ΕΤΕ θα ανακοινώσει και μια σειρά από «αντικίνητρα», ούτως ώστε να πεισθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, με κατάργηση μεγάλου αριθμού θέσεων που μέχρι στιγμής μένουν κενές, αλλά και η περαιτέρω μείωση του δικτύου των καταστημάτων.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge