Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
16.6

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-10-2020

Απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων

Απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι εργαζόμενοι στον «Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» ανακοίνωσαν απεργία στις 19 Νοεμβρίου με αφορμή το "νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο", που όπως φαίνεται είναι προ των πυλών, την ''έκθεση Πισσαρίδη'' και την υπουργοποίηση ενός εκ των συντακτών του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σε μια περίοδο που υπάρχει ραγδαία αύξηση της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στον «Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» (e-ΕΦΚΑ) έχουμε αφεθεί εκτεθειμένοι σε κάθε υγειονομικό κίνδυνο, χωρίς ενιαίους κανόνες προστασίας των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών. Η έλλειψη γιατρών εργασίας, ο συνωστισμός εργαζομένων σε γραφεία-«κλουβιά», η έλλειψη καθαριότητας και φύλαξης σε πλήθος υποκαταστημάτων μας, η συχνή ανεπάρκεια αντισηπτικών αλλά και μέσων προστασίας, η πλήρης απουσία απολυμάνσεων, έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας, ιδίως, δε, μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων σε συναδέλφους μας.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Οι συνθήκες υγειονομικής ανασφάλειας και εργασιακής εξουθένωσης μεγεθύνονται με την υποστελέχωση, υποβάθμιση, κατάργηση και συγχώνευση οργανικών μονάδων, τη μεταφορά εκκρεμοτήτων (που δημιουργήθηκαν λόγω της έλλειψης προσωπικού) από τα πρώην ενοποιημένα ταμεία προς άλλες υποστελεχωμένες δομές του e-ΕΦΚΑ, με υποτυπώδη εκπαίδευση-ενημέρωση και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και οι άπιαστες στοχοθεσίες, με τον υφέρποντα εκφοβισμό και αυταρχισμό της Διοίκησης, με τις αιφνιδιαστικές και άστοχες μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα του υπαλλήλου, δημιουργούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Οι συνεχείς αναθέσεις θέσεων ευθύνης ανατρέπουν βίαια την επετηρίδα στον Οργανισμό, όπως έγινε και από την προηγούμενη Διοίκηση, πλήττοντας βάναυσα την αξιοκρατία. Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της «κινητικότητας», καθίστανται «όμηροι» από τις συνεχόμενες νομοθετικές παρατάσεις, που διαιωνίζουν το «πάγωμα», αποκλείοντάς τους, ουσιαστικά, από την άσκηση ενός δικαιώματος, που το έχουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ταυτόχρονα, η συνέχιση της πολιτικής των αναθέσεων σε ιδιωτικές εταιρείες, έργων που σχετίζονται με τομείς όπως είναι το Μητρώο Ασφαλισμένων και η Ασφαλιστική Ιστορία, η Μηχανογράφηση και η ψηφιοποίηση του συστήματος απονομών των συντάξεων, λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» για την ιδιωτικοποίηση και την «άλωση» του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος.

Με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που όπως φαίνεται είναι προ των πυλών, την «έκθεση Πισσαρίδη» και την υπουργοποίηση ενός εκ των συντακτών του, συνθλίβουν και επιταχύνουν τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική υπόθεση του καθενός, προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των «επενδυτών» και των τραπεζιτών. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τη μεγάλη υγειονομική κρίση, διαγράφουν ένα ζοφερό εργασιακό τοπίο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ΕΜΕΙΣ, οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ, πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Η μακρά ιστορία του «ασφαλιστικού» έχει καταδείξει ότι η μοίρα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία είναι συνυφασμένη με τον Κοινωνικό αλλά και τον Καθολικό και Υποχρεωτικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Κι αυτό ισχύει τόσο για τις θέσεις εργασίας μας όσο και για την άσκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά και των συνθηκών εργασίας μας.

Γι’ αυτό και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων εργασίας.

Νομοθετική ρύθμιση για τους παραμένοντες εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις, αλλά και για εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί.

Λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία, τόσο για τους εργαζόμενους του φορέα όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες (μάσκες, γκισέ συναλλαγής με plexiglass όπου δεν υπάρχουν, τακτικά covid-tests, επισταμένη καθαριότητα και απολυμάνσεις στους εργασιακούς χώρους, ιδίως εκεί όπου υπάρχει συναλλαγή κ.ά.).

Διορισμό Γιατρών Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ιδίως δε μετά την πλήρη αποτυχία των ημίμετρων που ακολουθήθηκαν τόσα χρόνια στον τομέα αυτόν.

Ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ελεγχόμενη πρόσβαση των συναλλασσομένων μόνο για τα πολύ επείγοντα περιστατικά και για όσο διαρκεί η πανδημία.

Άρση του «παγώματος» της συμμετοχής των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ στην «κινητικότητα» και εφαρμογή των όσων ισχύουν για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και σε μας.

Επίσπευση των διαδικασιών για αξιοκρατικές κρίσεις Γενικών Δ/ντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών, καθώς ήδη μετράμε τρία χρόνια λειτουργίας του φορέα μας και ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ.

Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Όχι στο «πόρισμα Πισσαρίδη» και την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Όχι στους αντιασφαλιστικούς νόμους.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επίδομα 400 ευρώ: Στις  15:00 ανοίγει η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους
Επίδομα 400 ευρώ: Στις 15:00 ανοίγει η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους

Τι επίδομα θα λάβουν οι μακροχρόνια μακροχρόνια άνεργοι

27-11-2020


ΑΣΕΠ: Αυτόματα διαθέσιμα τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για υποψηφίους διαγωνισμών
ΑΣΕΠ: Αυτόματα διαθέσιμα τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για υποψηφίους διαγωνισμών

Σε λειτουργία η διασύνδεση του Μητρώου Πολιτών με το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ

27-11-2020

Οκτώ στους δέκα αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα για κορωνοϊό
Οκτώ στους δέκα αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα για κορωνοϊό

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» φαίνεται πως έχει επιστρέψει..

27-11-2020

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία
Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»

27-11-2020

ΤΡΑΙΝΟΣΕ:  Σε ετοιμότητα για τη διακομιδή ασθενών
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ετοιμότητα για τη διακομιδή ασθενών

Βαγόνια τύπου πούλμαν στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης

27-11-2020

Πού πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή δωρεάν τεστ covid
Πού πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή δωρεάν τεστ covid

Σε οκτώ περιοχές της χώρας θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ

27-11-2020

Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα
Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας

27-11-2020

Καταβάλλεται σήμερα Παρασκευή η αποζημίωση ειδικού σκοπού
Καταβάλλεται σήμερα Παρασκευή η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ταυτόχρονα θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας

27-11-2020

ΟΠΕΚΑ: Πιστώνεται  από σήμερα η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού
ΟΠΕΚΑ: Πιστώνεται από σήμερα η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού

Η σχετική πλατφόρμα έχει κλείσει προσωρινά

27-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ