ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-11-2020

Σε πορεία για το Πολυτεχνείο καλεί η ΟΚΔΕ

Παρά την σχετική απαγόρευση

Σε πορεία για το Πολυτεχνείο καλεί η ΟΚΔΕ

Σε πορεία για το Πολυτεχνείο καλεί η ΟΚΔΕ στις 17 Νοέμβρη παρά την σχετική απαγόρευση που ανακοινώθηκε από τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ξεπέρασαν κάθε όριο, μέχρι τώρα, ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί και «ειδικοί»-μαριονέτες του στις ανακοινώσεις για το νέο λόκνταουν.

Ο Μητσοτάκης πούλησε κάλπικο ενδιαφέρον ότι το αποφασίζει για το καλό της κοινωνίας. Επικαλέστηκε ξανά τα «επιστημονικά δεδομένα», απαιτώντας μάλιστα να μην κριτικάρονται και αμφισβητούνται, ενώ δίπλα του ο «Σωτήρης» (Τσιόδρας) αράδιαζε πολύχρωμες εκτυπώσεις, για να εντυπωσιάσει. Και δώστου ξανά: «ατομική ευθύνη», «έχουμε εφεδρείες», «είμαστε ομάδα», «η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες» κ.ο.κ. Ο ίδιος Μητσοτάκης που πριν λίγες μέρες έλεγε ότι παίρνει επαρκή μέτρα, χθες ανακάλυψε ότι ήταν σχεδόν βέβαιη η αποτυχία τους! Σε μια έξαρση υποκρισίας, παραδέχθηκε ότι ίσως(!) έχει κι αυτός μια ευθύνη – όχι βέβαια στο τυχοδιωκτικό “άνοιγμα” για να αρπάξουν, σαν φανατικοί νεοφιλελεύθεροι που είναι, ό,τι μπορούσαν απ’ τον τουρισμό (σχέδιο που ναυάγησε). Την ίδια στιγμή, προσπαθούσε να πλασάρει απίθανα «επιχειρήματα»: δεν έχουν νόημα πιο πυκνά δρομολόγια στα ΜΜΜ, η τηλεκπαίδευση είναι καλή στα γυμνάσια-λύκεια αλλά όχι στα δημοτικά (κουβέντα για τα δίκαια αιτήματα των μαθητικών καταλήψεων) κ.λπ. Το ένα ψέμα διαδεχόταν το άλλο – μέχρι που μεγαλόθυμα μας καθησύχασε για «ανοχή» στις βόλτες και την άθληση!

Ακόμα και λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις, κάθε Πέτσας, Γεραπετρίτης, Κικίλιας κ.λπ. ξεφούρνιζαν ο καθένας την εκδοχή και άποψή του, φανερώνοντας το κυβερνητικό ξεχαρβάλωμα και πανικό μπροστά στο φούντωμα του προβλήματος. Θα ήταν αστείοι, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι! Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της κρίσης δεν κρύβεται πια, όσο κι αν μπουκώσουν με χρήμα τα ΜΜΕξαπάτησης. Για μήνες, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επιτίθεται λυσσασμένα στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους: Ενοχοποίηση με την «ατομική ευθύνη» και κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όποιον στιγματιζόταν ως «ανεύθυνος». Απαγόρευση διαδηλώσεων και πογκρόμ καταστολής, ιδιαίτερα ενάντια στη νεολαία. Ομοβροντία αντεργατικών μέτρων και νομοσχεδίων, πακτωλός χρημάτων για τους καπιταλιστές (ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο). Αντιφάσεις και τσαρλατανισμοί ο ένας πάνω στον άλλο (για τις μάσκες, τη μετάδοση στα σχολεία κ.ο.κ)… Αυτά τα κυβερνητικά μέτρα, ιδιαίτερα η χουντοαπαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, της ζωής μας! Είναι το ακριβώς αντίθετο: μια συνέχεια, ακόμα πιο ακραία και κανιβαλική, της ούλτρα νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους – ένας αμείλικτος ταξικός πόλεμος, για να μας φορτώσουν άγρια την κρίση, να σώσουν τα κέρδη μιας ελίτ, σπέρνοντας την κοινωνική καταστροφή. Έτσι, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα για τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία και τα ΜΜΜ, για τα εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα μαζικά τεστ κ.ά. Φλόμωνε το λαό στα ψέματα ότι ενίσχυσε το ΕΣΥ – ενώ το μόνο που έκανε ήταν να επιδοτεί πλουσιοπάροχα τους κλινικάρχες, να κόβει χειρουργεία και θεραπείες, μήπως και το σύστημα «σηκώσει» το βάρος της πανδημίας, αφήνοντας τον κόσμο έλεος του πανάκριβου ιδιωτικού τομέα. Τόσο πετυχημένοι αποδείχτηκαν οι «άριστοι», που ο Κικίλιας έτρεχε άρον άρον να περάσει τροπολογίες για (λίγες) προσλήψεις γιατρών.

Τα μέτρα «στήριξης» συνεχίζουν την κοροϊδία, που όλο και λιγότερο γίνεται πιστευτή. Η οικονομική κρίση δεν ανακόπτεται πετώντας άθλια ξεροκόμματα στους εργαζόμενους και άνεργους, ενώ αφήνονται ελεύθερες οι κρυφές (αναστολές) και φανερές απολύσεις, τσακίζονται μισθοί, ωράρια, συνδικαλιστικά και απεργιακά δικαιώματα (αντεργατικό έκτρωμα Βρούτση), αρπάζονται λαϊκά σπίτια και εισοδήματα (πτωχευτικός). Η κρίση ήδη φουντώνει και με το 2ο λόκνταουν είναι βέβαιο ότι θα εκτροχιαστεί, φέρνοντας τους εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς σε απόγνωση.

Ο Χρυσοχοϊδης πήρε αμπάριζα, για να αντικαταστήσει το ΕΣΥ με τη νυχθημερόν παρουσία της ΕΛΑΣ, τους μπράβους των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στους δρόμους – και να ανακοινώσει απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Με την ευκαιρία της πανδημίας, αξιοποιώντας τον χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, απογειώνοντας τις κραυγές εμφυλιοπολεμικού τύπου για χτύπημα της «κόκκινης Χρυσής Αυγής», ετοιμάζοντας το ειδικό σώμα «μπάτσων των ΑΕΙ», επιχειρούν ένα καθοριστικό πλήγμα στις ελευθερίες μας.

Κάθε μέρα που περνάει, όσο η κρίση φουντώνει και απειλεί με ανεργία, εξαθλίωση και πείνα, όσο ο κίνδυνος για ανθρώπινες εκατόμβες κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας, τόσο περισσότερο γίνεται επιτακτικό να απαλλαγούμε απ’ αυτή την ανίκανη και εγκληματική κυβέρνηση, που πλέον σπέρνει θύματα. Ενωτικά και αγωνιστικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί και νέοι πρέπει να οργανωθούμε, να προετοιμάσουμε τη μαζική ανυπακοπή και αμφισβήτηση αυτών των χουντοαπαγορεύσεων, μια σκληρή αναμέτρηση διαρκείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική της, για να τη διώξουμε και να επιβάλλουμε πραγματικές λύσεις. Η ενότητα και οι αγώνες μας: αυτή είναι η μεγαλύτερη προστασία μας! Επόμενος σημαντικός σταθμός, να υπερασπιστούμε την πορεία του Πολυτεχνείου, να τη μετατρέψουμε σε μαζική αντικυβερνητική διαμαρτυρία: Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη – Η απαγόρευση δεν θα περάσει!
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge