Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-11-2020

Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - Έπεσε το WEBEX

Ενώ η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωνε «καθ’ όλα έτοιμη»

Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - Έπεσε το WEBEX
fontsize

Σε φιάσκο εξελίσσεται η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, καθώς σύμφωνα με μαζικές καταγγελιές γονέων και εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σύστημα έπεσε από τη δεύτερη κιόλας διδακτική ώρα. Όπως διαπίστωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές, η πλατφόρμα Webex που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της εταιρείας Cisco έχει καταρρεύσει.

Σοβαρά προβλήματα που εκθέτουν για μία ακόμα φορά την έλλειψη προετοιμασίας επί μήνες του υπουργείου Παιδείας, σημειώνονται το πρωί της Δευτέρας με την τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια. Το σύστημα που έχει επιλέξει το υπουργείο Παιδείας κατέρρευσε στις 9 το πρωί περίπου, κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να συνδεθούν.

Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καταγγελίες για το ζήτημα δέχθηκε και το TPP, από περιοχές της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε τουλάχιστον 6 μήνες να προετοιμάσει κατάλληλα την τηλεκπαίδευση, ενόψει του δεύτερου κύματος την πανδημίας.

Σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» το Σαββατοκύριακο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υποστήριζε ότι «η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα αναδειχθεί εκ νέου σε πολύτιμο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό τις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε».

Αναλυτικά η απάντησή της σε σχετική ερώτηση:

- Είναι επαρκώς «εξοπλισμένοι» οι καθηγητές και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και καθολικά η τηλεκπαίδευση τις επόμενες τρεις εβδομάδες; Ποια νέα μέτρα έχετε λάβει;

Αξιοποιώντας και την εμπειρία που αποκομίσαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, προβήκαμε έγκαιρα σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα αναδειχθεί εκ νέου σε πολύτιμο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό τις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε. 
Διασφαλίσαμε 
α) την αναβάθμιση των δημοσίων δικτύων και πλατφορμών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, 
β) τη συνεργασία μεταξύ του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της CISCO-Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για τη διενέργεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, 
γ) μηδενική χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, 
δ) ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές. 
Επιπλέον, έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την κατάρτιση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ προχωρήσαμε σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πηγή: thepressproject.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
LIOU
2020-11-09 11:17:58
Είμαι μαθητής της 1ης Γυμνασίου και έχω να προτείνω αυτό: Στην τάξη μου είμαστε 24 παιδιά, οπότε γιατί δεν χωριζόμαστε σε δύο δωδεκάδες και να πηγαίνουν τα 12 παιδιά το πρωί και τα άλλα 12 το μεσημέρι προς απόγευμα?? Ή μπορεί να γίνει και αυτό που είχε συμβεί στο πρώτο κύμα - να πηγαίνουμε, δηλαδή, στο σχολείο εναλλάξ στις μέρες.
0
0ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη
Στους 42 βαθμούς και σήμερα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη
Ποιες περιοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης
Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Aπολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022
Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας