Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αικατερίνη Μερκούριος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9.7

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-11-2020

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στα Νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε πανελλαδική διαμαρτυρία

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στα Νοσοκομεία
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σε αύλειους χώρους νοσοκομείων και καλεί σε πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Συγκεντρώσεις 8πμ – 10πμ στα Νοσοκομεία

Τα Νοσοκομεία και οι Εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Είχαμε επισημάνει από το πρώτο κύμα της πανδημίας ότι η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου του κορωνοϊού αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχαν συγκεκριμένα Νοσοκομεία αναφοράς που νοσήλευαν περιστατικά κορωνοϊού, υποστηριζόμενα και από ΜΕΘ. Τώρα τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν αναπτύξει κλίνες κορωνοϊού πολλές φορές χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο με κίνδυνο διασποράς του ιού. Γίνεται σύμπτυξη κατάργηση κλινικών προκειμένου να αναπτυχθούν κλινικές κορωνοϊού με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ράντζα και να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Πολλά από τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για την διενέργεια εργαστηριακών τεστ για κορωνοϊό. Καθυστερούν να εκδοθούν 1 έως 3 ημέρες και έτσι δεν διεκπεραιώνονται έγκαιρα με κίνδυνο διασποράς.

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο τεστ κάνουν μόνο στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν ή είναι ύποπτα κρούσματα. Οι εργαζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικά τεστ κορωνοϊού παρά μόνο όσοι επιστρέφουν από άδεια και όσοι ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει η καραντίνα στους υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα. Χρειάζονται περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας.

Παρά τις δεσμεύσεις ακόμη δεν υπάρχει εξέλιξη με την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση ενός μήνα και θα ολοκληρώσει το έργο της τέλος Νοεμβρίου.

Υπερβολική η απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και η σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορωνοϊού. Θα αυξήσουν την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις. Πολλοί ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργεία πάνω από ένα χρόνο τα οποία με την συγκεκριμένη απόφαση αναβάλλονται επ’ αόριστο.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα και άλλες προσλήψεις προσωπικού. Από τις 50 κλίνες ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία δωρεά της Βουλής των Ελλήνων λειτουργούν μόνο οι 15 με δανεικό προσωπικό από άλλα Νοσοκομεία. Η μετατροπή των Γενικών ΜΕΘ, των καρδιοχειρουργικών μονάδων, των αιθουσών ανάνηψης, των χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών αφού διασωληνωμένα περιστατικά θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους αναμένοντας κλίνες ΜΕΘ.

Η αναστολή των κανονικών αδειών σε αυτή τη φάση αναδεικνύει για άλλη μια φορά όπως και στο πρώτο κύμα τις ελλείψεις προσωπικού καθότι 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στο σύστημα.

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λαϊκή Ενότητα: Κυβερνητικό δώρο στην Aegean 120 εκ. €.
Λαϊκή Ενότητα: Κυβερνητικό δώρο στην Aegean 120 εκ. €.

Εν μέσω πανδημίας μειώνονται τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκ. €, προκειμένου να ενισχυθούν το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο

25-11-2020


ΕΟΔΥ:  2.152 νέα κρούσματα κορονοϊού - 597 διασωληνωμένοι
ΕΟΔΥ: 2.152 νέα κρούσματα κορονοϊού - 597 διασωληνωμένοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 97.288

25-11-2020


Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η βία που πραγματικά βασανίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων

25-11-2020

ΠΡΑΤΤΩ:  «Ενδοοικογενειακή βία: Ποτέ Ξανά Σιωπή»
ΠΡΑΤΤΩ: «Ενδοοικογενειακή βία: Ποτέ Ξανά Σιωπή»

Ανακοίνωση από το Τμήμα Γυναικών του ΠΡΑΤΤΩ

25-11-2020


Α. Γεωργιάδης: Κλιμακωτά το άνοιγμα των καταστημάτων
Α. Γεωργιάδης: Κλιμακωτά το άνοιγμα των καταστημάτων

Τι είπε για εστίαση και σούπερ μάρκετ

25-11-2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενεργειακή φτώχεια και τον COVID
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ενεργειακή φτώχεια και τον COVID

Προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών

25-11-2020

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

25-11-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ