Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Τιμόθεος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8.5
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας

Tο Υπουργείο δεν έπραξε το παραμικρό..

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας
fontsize

Ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απευθύνει ο Βουλευτής ΚΚΕ Δελής Γιάννης σχετικά με την λειτουργία των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αν και πολύ έγκαιρα, ακόμα από την περσινή αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων, προσωπικό, γονείς έθεσαν επιτακτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, πολύ περισσότερο των ειδικών σχολείων, στα οποία φοιτούν μαθητές με σοβαρά νοσήματα, γεγονός που τα καθιστά πιο ευάλωτα, το Υπουργείο δεν έπραξε, ουσιαστικά, το παραμικρό.

Με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων τα μοναδικά μέτρα που προέβλεψε ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή/και προμετωπίδας από το προσωπικό και η προαιρετική χρήση από όσους μαθητές αυτό είναι εφικτό, με την επισήμανση ότι τα τμήματα στα σχολεία ειδικής αγωγής είναι μικρά. Συγκαλύπτει, το Υπουργείο, ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά στοιβάζονται σε μικρές, ακατάλληλες αίθουσες, ενώ στις μεγαλύτερες κάνουν συνδιδασκαλία παραπάνω από μια ομάδες. Από την άλλη, ο κατώτατος αριθμός των τριών μαθητών για τη συγκρότηση ομάδων, μπορεί να είναι απαγορευτικός αφού τα παιδιά έχουν σοβαρές και διαφορετικές αναπηρίες και ως εκ τούτου διαφορετικές επιστημονικές και παιδαγωγικές ανάγκες.

Σε τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας στις 19/11/2020, 32 ειδικά σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, είναι σε αναστολή λόγω κορονοϊού, δεκάδες άλλα κλείσανε σε προηγούμενη φάση και επαναλειτούργησαν, ενώ αναμένουμε την εξέλιξη της έξαρσης της πανδημίας για το σύνολο των ειδικών σχολείων.

Σε αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία και είναι απολύτως εγκληματικό να μην παίρνει απολύτως κανένα ενισχυτικό μέτρο. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά αυτά εξαιτίας των αναπηριών δεν πρέπει να σταματούν τη διεπιστημονική παρέμβαση γιατί πολύ εύκολα μπορούν να απολέσουν ό,τι με πολύ προσπάθεια έχουν κατακτήσει. Όμως, εξίσου σοβαρό είναι το γεγονός ότι η υγεία, της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών των παιδιών είναι επιβαρυμένη, άρα η έκθεση τους σε κίνδυνο μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

Να είναι συνεχής η ιατρική παρακολούθηση, οι επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι με μαζικά τεστ από τον ανάλογο επιστημονικό προσωπικό, η ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ζητημάτων υγείας σε άμεση σχέση και σύνδεση με υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό: εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, καθαριότητας, για να μειωθεί η αναλογία παιδιών και να αξιοποιηθούν διαθέσιμες αίθουσες για την αραίωση του πληθυσμού. Τα παιδιά με σοβαρά νοσήματα που είναι στο σπίτι τους να υποστηριχτούν διεπιστημονικά, με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Να αυξηθούν τα δρομολόγια για να μειωθούν οι μαθητές, με απολύμανση των χώρων πριν και μετά την μεταφορά των παιδιών, τεστ σε συνοδούς και οδηγούς, οχήματα αποκλειστικής χρήσης για τα σχολεία.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία
Η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Πολιτική Προστασία: Αναβαθμίζεται το «112»
Πολιτική Προστασία: Αναβαθμίζεται το «112»

Τι αλλάζει στην υπηρεσία «eCall»

Τηλεοπτική επίθεση Αυτιά κατά γιατρών
Τηλεοπτική επίθεση Αυτιά κατά γιατρών

Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή θέλετε να είσαστε αραχτοί και ωραίοι..

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και η  Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

Καμία ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας

Πιστώνονται 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου
Πιστώνονται 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ