Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευθύμιος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9.3
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2020

Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η βία που πραγματικά βασανίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων

Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
fontsize

Τα αστικά επιτελεία, οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις τους, η Ε.Ε., αφιερώνουν τέτοιου είδους «επετειακές μέρες» στα θύματα της εκμεταλλευτικής τους βίας, προκειμένου να αποσυνδέσουν το αποτέλεσμα των επιμέρους πλευρών και εκφράσεων της ανισοτιμίας και της βίας κατά των γυναικών από την πραγματική αιτία που το προκαλεί και δεν είναι άλλη από τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Η βία που πραγματικά βασανίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι η ίδια βία που δέχεται συνολικά η τάξη τους από τους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις, τα επιτελεία και τους μηχανισμούς τους, στους οποίους εντάσσονται και γυναίκες.

Η βία αυτή εκφράζεται σήμερα με τον πιο γλαφυρό τρόπο, όταν σε περίοδο πανδημίας, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκονται εκτεθειμένοι στην ασθένεια, γιατί η υγεία, τα φάρμακα, τα εμβόλια αποτελούν πανάκριβα εμπορεύματα. Όταν μοχθούν για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα, μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα κατακερματισμένο που ούτε τα στοιχειώδη μέσα δεν τους προσφέρει.

Εκφράζεται πάνω στο πετσί των εργαζόμενων στην υγεία, στο φάρμακο, στα σούπερ μάρκετ και αλλού, που δουλεύουν εντατικά, με ατέλειωτες υπερωρίες, με λειψά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους. Εκφράζεται στις χιλιάδες των ανέργων και σε αναστολή εργαζόμενων που καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που τους πετά η κυβέρνηση, όσα περισσεύουν από το καλό «τάισμα» της εργοδοσίας.

Εκφράζεται με τα νέα αντεργατικά μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, για να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζόμενων και να ενισχύσει τους κεφαλαιοκράτες. Με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική οργάνωση και τους διεκδικητικούς αγώνες, την πάλη των εργαζόμενων. Με την άγρια καταστολή όσων σηκώνουν κεφάλι και υψώνουν τη φωνή τους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, όπως έγινε πρόσφατα σε μαθητικές και εργατικές κινητοποιήσεις και στις 17 Νοέμβρη.

Εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δολοφονούν και ξεριζώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Αυτή είναι η βία και το αποκρουστικό πρόσωπο ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, γι αυτό και καμιά εργαζόμενη, καμιά γυναίκα της βιοπάλης δεν πρέπει να ξεγελιέται από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις εκδηλώσεις «ανθρωπιάς» όσων το υπηρετούν. Καμιά σχέση δεν έχουμε εμείς με τις γυναίκες των αστικών επιτελείων, πρωθυπουργούς, υπουργούς, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, οι οποίες ασκούν αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, τσακίζουν εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ξεζουμίζουν και απολύουν εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Τους απαντάμε με την οργάνωση στα ταξικά μας συνδικάτα, με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, που έχει προκηρυχτεί από δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, με την πάλη μας για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τηλεοπτική επίθεση Αυτιά κατά γιατρών
Τηλεοπτική επίθεση Αυτιά κατά γιατρών

Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή θέλετε να είσαστε αραχτοί και ωραίοι..

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και η  Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

Καμία ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας

Πιστώνονται 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου
Πιστώνονται 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Έρχονται τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο ΣΕΓΑΣ δίπλα στην Σοφία  Μπεκατώρου και κάθε Σοφία
Ο ΣΕΓΑΣ δίπλα στην Σοφία Μπεκατώρου και κάθε Σοφία

«Παρακινούμε κάθε γυναίκα και άντρα να καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές κάθε ανάλογο περιστατικό»


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ