ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-11-2020

Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας

Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές Δημοτικού των Χανίων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι των μικρών μαθητών ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου. «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας. «Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge