ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-12-2020

Προσαγωγές, συλλήψεις και αντιδράσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ανακοινώσεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ(μ-λ)

Προσαγωγές, συλλήψεις και αντιδράσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στην προσαγωγή τουλάχιστον δέκα ατόμων, μετά τη ρίψη βομβών μολότοφ κοντά στο αστυνομικό τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικοί την Κυριακή. Γύρω στις 9.30 το βράδυ άγνωστοι πέταξαν τρεις μολότοφ στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θερίσσου, οι οποίες κατέληξαν στο οδόστρωμα, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Για όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σήμερα 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία.

Η αστυνομία του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη από τα ξημερώματα απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας ώστε να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρεθούν στο μνημείο του Αλέξη, στον τόπο δολοφονίας του, στα Εξάρχεια. Παρά τους αποκλεισμούς και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών και τη διάλυση των συγκεντρώσεων για να μην πάνε με πορεία στο μνημείο του Αλέξη.

Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές ήταν ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Eργατική Aλληλεγγύη, ο Κώστας Τουλγαρίδης περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, o Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Αργύρης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας, η Κατερίνα Πατρικίου και τη Ζανέτα Λυσικάτου γραμματέα και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, δύο μέλη από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη μαζί δεκάδες άλλους αγωνιστές και μέλη της επαναστατικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ, του ΝΑΡ, του ΚΚΕ (μ-λ). Η αστυνομική επιχείρηση του Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται, και αυτή την ώρα, σε όλους τους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις.

Οι προσαγωγές και η αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα, η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κολαστήριο των Μεταγωγών στη Πέτρου Ράλλη.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες.


ΚΚΕ(μ-λ) - Κάτω η κρατική τρομοκρατία !

Ανάλογη ανακοίνωσε εξέδωσε και το ΚΚΕ(μ-λ). Αναλυτικά αναφέρει:

Κάτω η κρατική τρομοκρατία !

Άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέα Βογιατζόγλου , των υπόλοιπων αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ) και όλων των προσαχθέντων στο κέντρο Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε στην πραγματικότητα από σήμερα τα ξημερώματα στρατιωτικό νόμο σε όλη την χώρα , βγάζοντας χιλιάδες αστυνομικούς στον δρόμο με πρόσχημα την πανδημία του κορονοιού. Έχει αποκλείσει τα Εξάρχεια στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλο από τον αστυνομικό Κορκονέα, απαγορεύει σε εκπροσώπους συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων να καταθέσουν ακόμη και λουλούδια στο σημείο , πολιορκεί πανεπιστημιακά ιδρύματα ,γραφεία πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, έχει καταλάβει πλατείες. Από το πρωί ισχυρές αστυνομικές πολιόρκησαν το πολιτικό βιβλιοπωλείο «Εκτός Των Τειχών», εμπόδισαν διαδηλωτές του ΚΚΕ(μ-λ) οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό με κανόνες ασφαλείας και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) , σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου.

Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας που έχει έναν ανομολόγητο αλλά ξεκάθαρο στόχο. Να φοβίσει τους εργαζόμενους , την νεολαία και τον λαό για να σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή, στην εργασία , στην υγεία και στην ελευθερία . Να προλάβει την λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθημερινά από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την εφαρμογή με πρόσχημα αυτήν , αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Αυτές οι κυβερνητικές επιδιώξεις θα αποτύχουν ! Ο λαός και το κίνημα της νεολαίας δεν θα φοβηθούν ! Θα οργανωθούν και θα απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στα Χανιά

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

Τιμάμε αγωνιστικά και μαζικά την μνήμη του Αλέξη !
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge