Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.7
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-1-2021

Σήμερα οι αποφάσεις για click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά

Σήμερα οι αποφάσεις για click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία
fontsize

Στην κρίσιμη μεσημεριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στρέφεται σήμερα η προσοχή της κυβέρνησης.

Οι εισηγήσεις των ειδικών, που θα θέσουν στο…μικροσκόπιό τους τα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας ανά την Επικράτεια, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα ή μη των κλάδων της οικονομίας, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από την προηγούμενη Κυριακή.

Με την επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα να θεωρείται το…σταθερό σημείο στον ορίζοντα, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ιικό φορτίο στη χώρα επιτρέπει να…σηκώσουν ρολά οι κλάδοι του λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, με την ανησυχία, πάντως, για το…αποτύπωμα των συναθροίσεων και των επαφών, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, να είναι διάχυτη.

Στο πλαίσιο αυτό και, υπό τον ισχυρό αστερίσκο, σύμφωνα με τον οποίο ό,τι ζούμε τώρα είναι η κατάσταση που επικρατούσε στις περιφερειακές ενότητες πριν από 15 ημέρες, το σενάριο που φαίνεται να…κερδίζει έδαφος είναι η παράταση του lockdown, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.

Όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή κατά την οποία κυβερνητικά στελέχη, όπως, για παράδειγμα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ακόμα και αιφνιδιαστικά, εφόσον κριθεί αναγκαίο, κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο δυναμικό.

"Δε μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Εάν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο", τόνισε (Σκάι 100,3) ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπό το πρίσμα της ανθεκτικότητας που δείχνει ο ιός, παρά τους δύο μήνες των γενικευμένων απαγορεύσεων, η χώρα φαίνεται να μην οδηγείται στην αποκλιμάκωση των παρεμβάσεων, με τον ίδιο δρόμο να…ανατέλλει και για τους κλάδους της πραγματικής οικονομίας, που εδώ και έξι ημέρες έχουν αναστείλει και πάλι τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του περασμένου Σαββάτου από τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η χώρα επιστρέφει στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι και την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Δηλαδή, με… ανοιχτό το click away, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Με μέλη της επιτροπής να εκφράζουν προβληματισμό για το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών τομέων (έχει δοθεί προτεραιότητα στις βαθμίδες της εκπαίδευσης) και την επίδραση της εορταστικής περιόδου να θεωρείται καθοριστική για τον επόμενο κύκλο των κινήσεων, φαίνεται πως το ενδεχόμενο να ανοίξουν κλάδοι της οικονομίας μετά τη 18η Ιανουαρίου είναι, αυτή τη στιγμή, το πλέον πιθανό.

Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, θα διαμορφωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

"Βασική προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής", είναι το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Απαγόρευση κυκλοφορίας:  Τι ισχύει από Δευτέρα με ωράριο και μετακίνησεις εκτός νομού
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από Δευτέρα με ωράριο και μετακίνησεις εκτός νομού

Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ισχύει μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει
Επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει

Μείωση ενοικίων και τον Φεβρουάριο

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη
Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Τι εξομολογήθηκε σε διαδικτυακή ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ