ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-2-2021

Ικαρία: Tραπέζωμα πρόκληση στην πρωθυπουργική επίσκεψη

Φωτογραφία και οπτικοακουστικό υλικό κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ικαρία: Tραπέζωμα πρόκληση στην πρωθυπουργική επίσκεψη

Φωτογραφία και οπτικοακουστικό υλικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου και συνοδεύεται από επώνυμη καταγγελία προκαλεί ερωτήματα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Λίγες ώρες μετά την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού γνωρίζοντας «θερμή» υποδοχή από κατοίκους της Ικαρίας αλλά και μια καταγγελία που χρήζει άμεσα απάντησης καθώς απαθανατίζει ακόμα μια στιγμή «ανεμελίας».

Συγκεκριμένα η φωτογραφία δείχνει, σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία, «τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του να τρώνε στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου, Χρ. Στεφανάδη». Στην εικόνα δεν διακρίνονται καθαρά τα πρόσωπα που έλαβαν μέρος στη μάζωξη αλλά είναι εμφανές πως δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

«Ο εξοχώτατος πρωθυπουργός μας, συν τρώγει με άλλα 30 άτομα στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου Στεφαναδη (απέναντι ακριβώς απ το σπίτι μας)!!!» γράφει στο FB η καταγγέλλουσα.

Λίγο αργότερα, το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο από τη μάζωξη στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Στο βίντεο που δημοσιεύει αποκλειστικά το NEWS 24/7, οι αποστάσεις και ο σεβασμός στο όριο των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια κατοικία είναι εμφανές πως έχει πάει περίπατο.
Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η προκλητική εικόνα στην κορονο-μάζωξη, την ίδια ώρα που μερικά εκατομμύρια συμπολιτών μας βρίσκονται για ακόμα μια φορά «κλειδωμένα» στα σπίτια τους, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», σχολίασε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, έσπευσε άμεσα να ρωτήσει αν «αληθεύει η καταγγελία πολίτη ότι, την ώρα που αποφασίζεται από την κυβέρνηση περιορισμός τα Σαββατοκύριακα και σκληρά νέα μέτρα, στην Ικαρία και το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη βρίσκονται ο πρωθυπουργός, παρέες ατόμων χωρίς μάσκες, παρουσία δεκάδων αστυνομικών» ζητώντας τη κυβερνητική «επιβεβαίωση ή διάψευση» αλλά και «τις ποινές που θα επιβληθούν στους συμμετέχοντες παραβάτες...».

Για «κακογουστιά» που «αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας στην αναφορά του για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νησί με μια «πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί».

Η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει αναφορά στον «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή» ευχόμενη «οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών».

ΠΗΓΗ efsyn





Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο

Θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge