Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευθαλία

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12.1
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-2-2021

ΟΤΑ: Οι έκτακτοι συμβασιούχοι μπορούν να εξαντλήσουν όλο το οκτάμηνο

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής

ΟΤΑ: Οι  έκτακτοι συμβασιούχοι μπορούν να εξαντλήσουν όλο το οκτάμηνο
fontsize

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη το έκτακτο προσωπικό που προσελήφθη στους ΟΤΑ για τις ανάγκες της πανδημίας θα μπορεί να εξαντλήσει τη μέγιστη χρονική διάρκεια θητείας των οκτώ μηνών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Λύση στο πρόβλημα της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, οι οποίες έχουν συναφθεί για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ. Πρωτ. 91546, 24/12/2020), ως ημερομηνία λήξης της θητείας των σχετικών συμβάσεων είχε οριστεί η 5η Ιουλίου 2021, ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύναψης των συμβάσεων.

Αυτό, σε περίπτωση που ίσχυε, θα είχε ως συνέπεια οι συμβασιούχοι που συνάπτουν συμβάσεις μέσα στον Φεβρουάριο να μην έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης οκταμήνου, αλλά να λήγει η θητεία τους στις αρχές Ιουλίου. Ουσιαστικά θα απασχολούνταν για διάστημα τεσσάρων και όχι οκτώ μηνών.

Το πρόβλημα διευθετήθηκε, μετά από σχετική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος είχε θέσει το θέμα τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και σε τηλεδιασκέψεις. Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Πατούλης είχε κάνει αναφορά στο πρόβλημα προαναγγέλλοντας την επίλυσή του.

Συγκεκριμένα, με νέα εγκύκλιο (Αριθ. Πρωτ. 9755, 8 /2/2021) προβλέπεται ότι «συμβάσεις που θα συναφθούν έως τις 28.2.2021, μπορούν να εξαντλήσουν τη μέγιστη χρονική διάρκεια των οκτώ μηνών. Αντίστοιχα, συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί μπορούν να παραταθούν μέχρι τη συμπλήρωση συνολικού διαστήματος μέγιστης διάρκειας οκτώ μηνών, με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου ύστερα από προηγούμενη απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής».

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι η συμβολή των συμβασιούχων σε τομείς που αφορούν στη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι καθοριστική. «Για μας, δεδομένης της δραματικής υποστελέχωσης, είναι σημαντικό να εξαντλήσουν όλο το οκτάμηνο καθώς, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους για προσφορά είναι για μας ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κανονικά από την επόμενη εβδομάδα τα σχολικά γεύματα λέει ο ΟΠΕΚΑ
Κανονικά από την επόμενη εβδομάδα τα σχολικά γεύματα λέει ο ΟΠΕΚΑ

Θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους

Εκτός λειτουργίας e-υπηρεσίες του Δημοσίου στις 6-7 Μαρτίου
Εκτός λειτουργίας e-υπηρεσίες του Δημοσίου στις 6-7 Μαρτίου

Tο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει

Διακοπή   σχολικών γευμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ
Διακοπή σχολικών γευμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ

Kατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για τους παράτυπους εμβολιασμούς
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για τους παράτυπους εμβολιασμούς

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον Υπουργό Υγείας

Παραιτήθηκε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης
Παραιτήθηκε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκτελεί η Αριστοτελία Πελώνη

Ανακοίνωση συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας για την υπόθεση Κουφοντίνα
Ανακοίνωση συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας για την υπόθεση Κουφοντίνα

Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας..


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας