Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-11-2021

Εφιαλτική η κατάσταση στις φυλακές της χώρας λόγω της έξαρση της πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δε νοιάζεται η κυβέρνηση

Εφιαλτική η κατάσταση στις φυλακές της χώρας λόγω της έξαρση της πανδημίας
fontsize

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα και η παντελής απουσία συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου είναι εμφανής και σ’ αυτήν την περίπτωση.

Παρά τις παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα, η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες φυλακές της χώρας να έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των φυλακών Διαβατών, Κορυδαλλού, Κω, Ναυπλίου και Τρικάλων. Για άλλη μια φορά η κυβερνητική πολιτική εξαντλείται σε σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα. Στο κατάστημα Κορυδαλλού οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο τέθηκαν σε πλήρη απομόνωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ψυχική τους υγεία. Στο κατάστημα Διαβατών έχουν απαγορευθεί τα επισκεπτήρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επικοινωνία και εν γένει τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Το θέμα έφεραν σήμερα στη Βουλή με σχετική ερώτησή τους, προς τον υπουργό Υγείας, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι βουλευτές ζητούν επίσης να προσκομιστούν τα έγγραφα που κοινοποιούνται στο κατάστημα κράτησης Διαβατών καθώς και τα έγγραφα εντολών και οδηγιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των καταστημάτων κράτησης.

Σημειώνεται ότι εδώ και έναν χρόνο εκκρεμεί απάντηση από πλευράς υπουργείου Υγείας σε σχετική ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα την έξαρση των κρουσμάτων στις φυλακές Διαβατών κατά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ είχαν σημειωθεί και θάνατοι. Προσφάτως, κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τις φυλακές Διαβατών, όπου διαπιστώθηκε το μεγάλο πρόβλημα με την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, ενώ καταγράφηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και υπεράριθμων κρατουμένων στα κελιά εν μέσω πανδημίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του συνόλου του πληθυσμού των φυλακών, καθώς και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σωφρονιστικά καταστήματα, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, τον αριθμό θανάτων, τον αριθμό των υγειονομικών που εργάζονται στις φυλακές, καθώς και το εργασιακό τους καθεστώς. Ειδικά για την περίπτωση των Διαβατών, ερωτούν ποια είναι η υγειονομική κάλυψη και φροντίδα των κρατουμένων σ’ αυτό, όπως επίσης και το αν υπάρχει ιατρείο 24ωρης λειτουργίας και πλήρους στελέχωσης εντός των φυλακών.
Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
GUEST
2022-01-27 13:02:32
https://www.dz-cleaning.com/
0
0ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξεκινά η χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων
Ξεκινά η χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων

Από τους γιατρούς και μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η υποβολή των αιτήσεων

Απεργία στα ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER
Απεργία στα ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER

Tην Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Έως τις 10 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης
Έως τις 10 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα σχολικά γεύματα
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα σχολικά γεύματα

Προβλέπει την άμεση έναρξη της διανομής σε όλα τα δημοτικά σχολεία

Pfizer: εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη
Pfizer: εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη

Οι νέες εγκαταστάσεις καλύπτουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή
Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας