ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-5-2023

Η ΟΚΔΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ανακοίνωση

Η ΟΚΔΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου
Φωτογραφία αρχείου

Η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) συνεχίζει τον αγώνα και στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπου συμμετέχει αυτόνομα, με ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια:

– Για να καταγγείλει και να εμποδίσει τη δολοφονική Κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ. Μια κυβέρνηση των πλουσίων, που ενισχυμένη από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα θα επιχειρήσει να συνεχίσει την χειρότερη πολιτική στην ιστορία της χώρας.

Τις δολοφονικές ιδιωτικοποιήσεις: Που είναι υπεύθυνες για εγκλήματα όπως στα Τέμπη με 57 νεκρούς, για τις ζωές τουλάχιστον 35.000 με την αποξήλωση της δημόσιας υγείας.

Την φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία που έχουν γονατίσει τους εργαζόμενους: οι άνεργοι ξεπερνούν σταθερά το 1 εκ., ο μισθός στις 15 του μήνα έχει τελειώσει και δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Ο μισός πληθυσμός φτωχαίνει διαρκώς, το πλουσιότερο 1% κατέχει το 56% του πλούτου.

Τον εργασιακό μεσαίωνα, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης: 1 στους 3 αμείβεται με 330 ευρώ καθαρά. Ελαστική, μαύρη και απλήρωτη εργασία μεγαλώνουν διαρκώς.

Την τρομοκρατία που σκληραίνει διαρκώς με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Εφάρμοσε νέος «άγραφους νόμους» όπως της «Ατομικής Ευθύνης». Με αφετηρία τους νόμους απαγόρευσης των διαδηλώσεων στα λοκντάουν, δημιούργησαν ένα κράτος όπου οι μηχανισμοί καταστολής δρουν σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, ρατσιστικών και κρατικών δολοφονιών. Στις 17 Νοέμβρη 2020 έστειλε τα ΜΑΤ και ξυλοκόπησε άγρια 25 εστιακούς φοιτητές στα Ιωάννινα που «τόλμησαν» να τιμήσουν την επέτειο φορτώνοντας τους και 21.000 ευρώ πρόστιμα, έκοψαν αμέτρητα πρόστιμα σε όλη τη χώρα, έγιναν δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών, δολοφονήθηκε στον Βόλο ο διαδηλωτής Β. Μάγγος.

Καμία ψήφο στη ΝΔ, που απαιτεί να κυριαρχήσουν απόλυτα αυτές οι πολιτικές. Εργαζόμενοι και νεολαία, θα τους σταματήσουμε με αγώνες – άμεσα, ενωτικά, μαζικά οργανώνουμε την αντίσταση και αντεπίθεσή μας. Στους δρόμους μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι η «κυριαρχία» του Μητσοτάκη, για την οποία πανηγυρίζουν ΜΜΕ και αγορές, πατάει πάνω σε νάρκες.
 
– Για να συγκρουστεί και να αναδείξει όσους εμφανίστηκαν να συγκρατήσουν την κυριαρχία της αστικής πολιτικής. Μαϊντανοί που ενισχύθηκαν, με «νέο» ή «πατριωτικό» ή «θρησκευτικό» προφίλ (Ελληνική Λύση, Νίκη ), επικίνδυνα δεκανίκια του συστήματος που μ’ αυτά πρέπει να συγκρουστούμε.
 
– Για να συμβάλει και να βοηθήσει στην αφαίρεση του καρκινώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Που εφάρμοσε το καταστροφικό 3ο Μνημόνιο, ενίσχυσε την πολιτική της ΝΔ, ψήφισε νόμους μαζί της, οδηγώντας τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από το δήθεν «μικρότερο» στο «μεγαλύτερο κακό» του Μητσοτάκη. Η εκλογική και πολιτική του πτώση πρέπει να συνεχιστεί, γιατί αυτό βοηθάει την ανάπτυξη μαζικών αγώνων.

Από κοντά το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ, που πανηγυρίζει ότι αναστήθηκε, με τα πλούσια στελέχη του να πρωτοστατούν σε σκάνδαλα, έχοντας ψηφίσει όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.

Καμία ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική με τη ΝΔ. 

– Είμαστε αντίθετοι με τη διασπαστική και διφορούμενη πολιτική του ΚΚΕ, που πανηγυρίζει για την εκλογική αύξησή του. Που στις πιο κρίσιμες στιγμές συντάσσεται με τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, υποκλίνεται στο σημερινό καθεστώς. Η παρουσία του στα ΜΜΕ απέκτησε μπόλικα απολίτικα στοιχεία, με μόνο στόχο τις ψήφους. Ψήφισε το μπόνους των 600 ευρώ στους ένστολους δολοφόνους. Κηρύσσει διαρκώς τον «κίνδυνο για την εθνική κυριαρχία από την Τουρκία», ευθυγραμμιζόμενο στον αστικό εθνικισμό. Χρησιμοποιεί τη διγλωσσία για τις ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζει να συκοφαντεί τους αγώνες και να τα μεταθέτει όλα σε ένα ακαθόριστο μέλλον (δεν διαδηλώνουμε για να παλέψουμε για εθνικοποιήσεις ή να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά για να δώσουμε ψήφο στο ΚΚΕ).

Τα απομεινάρια του παλιού ΣΥΡΙΖΑ (ΜεΡΑ25 και Πλεύση) που εύχονται να καλύψουν το κενό του Τσίπρα είναι μια επιλογή «χαμένης ψήφου». Χωρίς σχέσεις με τους αγώνες, στηριγμένα μόνο σε λαμπερούς αρχηγούς, δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα μπροστά στις επιθέσεις της ΝΔ και στην κρίση του συστήματος.

Καμία ψήφος σε όλους αυτούς τους σχηματισμούς, στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που σκορπάνε. 

– Για να αναδείξει το πολιτικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στρατευτεί πλήρως με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ, βοηθάει στην έκρηξη των ανταγωνισμών Δύσης-Ανατολής. Συμμετέχει έτσι ενεργά στην πορεία προς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πιο επικίνδυνο από ποτέ, με τα πυρηνικά να σκιάζουν την ανθρωπότητα με την απειλή του αφανισμού. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι νεολαία δεν πρέπει να «αυτοκτονήσουμε», να τους χαρίσουμε ούτε και μία ψήφο.

Για να απαλλαγούμε οριστικά από όλα αυτά, πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από την «κυριαρχία» του Μητσοτάκη. Γι’ αυτό χρειάζονται ταξικοί αγώνες, μια επαναστατική πολιτική. Να επιβάλλουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ:
α)  Εθνικοποίηση των βασικών υπηρεσιών, υποδομών, αγαθών (τρένα, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό κ.λπ.), των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και όλων των τομέων-κλειδιών της οικονομίας. Άμεση βαριά φορολόγηση των κερδών και των πλουσίων.
β) Έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ. Άμεση παύση πληρωμών – Μονομερής διαγραφή του χρέους. Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
γ) Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, καμία συμμετοχή στον πόλεμο και στις κυρώσεις στις πλάτες των λαών.
δ) Λεφτά για Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, για ένα πραγματικό κοινωνικό πρόγραμμα. Πλαφόν-Μείωση στις τιμές των βασικών αγαθών. Κατάργηση ΦΠΑ. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών μέτρων.
ε) Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών. 
Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλες τις πρόσφατες εμπειρίες, τους αγώνες σε χώρους δουλειάς, κλάδους και γειτονιές, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων για τα Τέμπη και την κοινωνική έκρηξη στις 8/3, την έκρηξη της Νέας Σμύρνης και των αγώνων ενάντια στις χουντικού τύπου απαγορεύσεις. Να παραδειγματιστούμε από τη μεγαλειώδη κοινωνική έκρηξη των λαών της Ευρώπης, τις τεράστιες μαχητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία – και να συνδεθούμε μαζί τους. Αυτοί οι ταξικοί αγώνες είναι η μόνη αντιπολίτευση στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Και μέσα σε αυτούς, για να τους δυναμώσουμε, χρειαζόμαστε μια Αριστερά Επαναστατική. Για μια νικηφόρα σύγκρουση με το σύστημα, τους υπηρέτες του και το κράτος. Για να εγκαθιδρύσουμε μια άλλη εξουσία, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων – και να ανοίξουμε τον δρόμο στη μόνη πραγματική εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό, μια ριζικά αναδιοργανωμένη οικονομία και κοινωνία, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στο ψηφοδέλτιο της Ο.Κ.Δ.Ε. συμμετέχουν πρωτοπόροι, ενεργοί αγωνιστές της εργατικής τάξης. Μέλη διοικήσεων σωματείων, συνδικαλιστές με σημαντική συμβολή στις απεργίες και τους αγώνες. Αγωνιστές που δραστηριοποιούνται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, φοιτητές και νέοι ενεργοί στους αγώνες της νεολαίας. Που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλα τα κινήματα, στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες.
 
Για την Ενίσχυση και Νίκη των Αγώνων
Για την Αντεπίθεση των Εργαζομένων
Για μια Αριστερά Επαναστατική 
Στηρίξτε – Ψηφίστε
Μια Πραγματικά Χρήσιμη Επιλογή 
Ο.Κ.Δ.Ε.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα
Στην Πάτρα η αστυνομία ευτυχώς «λειτούργησε σαν ταξί» και σώθηκε γυναίκα

Αστυνομικοί τη συνόδευσαν στο σπίτι της προκειμένου να εξασφαλιστεί η προάσπιση της σωματικής της ακεραιότητας

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε ζωντανά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο
Η Τάξις και η Ασφάλεια της χώρας σε ένα βίντεο

Αστυνομικός έχασε το όπλο του την ώρα των επεισοδίων (και δεν το κατάλαβε)

Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη
Απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια και τι για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα
Πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα

Είναι ήδη κρατούμενος στην Γαλλία για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες

Και άλλος βιασμός ανήλικης
Και άλλος βιασμός ανήλικης

Δράστης ένας 33χρονος που είχε την ανήλικη υπό την επίβλεψή του

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες στην καρδιά του χειμώνα

Πού πήγαν τα λεφτά?
Πού πήγαν τα λεφτά?

«Μαύρη τρύπα» 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge