Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-10-2019

Ιατρική Πρωτοπορία στον τομέα της Έρευνας και των Κλινικών Μελετών

Από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Ιατρική Πρωτοπορία στον τομέα της Έρευνας και των Κλινικών Μελετών
fontsize

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, διοργάνωσε την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες – Πάντα ένα βήμα μπροστά». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε πληροφοριακά συστήματα κλινικών μελετών, ελβετική εταιρεία CLINERION και την εταιρεία SIGMASOFT, αντιπροσώπου της CLINERION στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διακεκριμένοι επιστήμονες – ιατροί, στελέχη Φαρμακευτικών Εταιρειών, στελέχη των Εταιρειών CRO, αλλά και εκπρόσωποι επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα από ένα διαδραστικό περιβάλλον, την έμπρακτη συμβολή του Ομίλου στην κλινική έρευνα και ανάπτυξη, προς όφελος, πρώτα απ’ όλα των ασθενών, και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων μερών του οικοσυστήματος της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διαχείρισης κλινικών μελετών, Clinical Trial Management System (CTMS) του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών, καθώς και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πρωτοποριακή πλατφόρμα της CLINERION Patient Network Explorer (PNΕx). Επιπρόσθετα, έγινε ειδική μνεία, μέσα από τις μαρτυρίες διακεκριμένων επιστημόνων, στο ευνοϊκό περιβάλλον για τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και φυσικά στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Τέλος, συζητήθηκαν οι πρωτοπορίες που επιδεικνύει ο Όμιλος, μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπως επίσης και μέσα από τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών βιοϊσοδυναμίας.
Μετά το πέρας της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η διοργάνωση ημερίδων και η προώθηση συνεργασιών σαν τη σημερινή, οι οποίες προάγουν τη γνώση μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποτελεί κεντρικό στόχο του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας και στον τομέα των κλινικών μελετών που μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με όραμα, σκληρή δουλειά και έμφαση στην καινοτομία, θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής στο μετασχηματισμό του κλάδου, και για τα επόμενα 35 χρόνια.»

Ο κος Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γενικός Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Στη χώρα μας, με υψηλό βαθμό υστέρησης υπηρεσιών σε θέματα R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί και αναδεικνύει την κρισιμότητα της ύπαρξης R&D για τον ασθενή, το Σύστημα Υγείας, τους επαγγελματίες υγείας και την Εθνική Οικονομία, καθώς και την αναγκαιότητα για την καθιέρωση του, ως Στρατηγική Προτεραιότητα της χώρας. Η σημερινή επιστημονική συνάντηση είχε στόχο της την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών για το θέμα, καθώς επίσης και τις διαδικασίες ανάπτυξης συνλειτουργιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η οργάνωση, η λειτουργία και το πληροφοριακό σύστημα που έχει αναπτύξει για το R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μαζί με τους, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας, ιατρούς επιστήμονες, ικανοποιούν πλήρως τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου.»
Ο κος Μιχάλης Σπανός, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακής Οργάνωσης & Καινοτομίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε: «Βιώνουμε την εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, η οποία έχει ήδη επηρεάσει τον τομέα της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης. Big Data και στατιστικά μοντέλα μπορούν, πλέον, να συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρεση των κατάλληλων κλινικών μελετών, για συγκεκριμένες ομάδες συμμετεχόντων. Από την άλλη, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει πια τη δυνατότητα επεξεργασίας τεράστιου όγκου δεδομένων, με σκοπό την βελτιστοποίηση του πλάνου του ασθενούς, καθώς και των προτεινόμενων πρωτοκόλλων. Όσον αφορά τη διαχείριση του, ο ψηφιακός, ιατρικός του φάκελος δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων μίας κλινικής μελέτης. Όλα τα προαναφερθέντα σημεία συνηγορούν σε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των κλινικών μελετών, από αυτή που γνωρίζαμε, έως τώρα και στη μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή.»ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πόλη Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία
Η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πόλη Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία

Πρόσκληση σε Διαδικτυακό Εργαστήριο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας City Science Initiative

23-6-2020

31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος
31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Ανακοίνωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις δράσεις της

30-5-2020


Παγκόσμια μελέτη υγείας και λειτουργικότητας σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων
Παγκόσμια μελέτη υγείας και λειτουργικότητας σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων

Συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

30-4-2020

Εφαρμογή  για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια από τη Γ΄ Καρδιολογική Κλινική του ΑΠΘ
Εφαρμογή για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια από τη Γ΄ Καρδιολογική Κλινική του ΑΠΘ

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

8-4-2020

Κυβερνητική ιστοσελίδα covid19.gov.gr για τον κορωνοϊό
Κυβερνητική ιστοσελίδα covid19.gov.gr για τον κορωνοϊό

Χρηστικές πληροφορίες και υπουργικές απόφασεις

8-4-2020


Και με την εκπνοή κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού
Και με την εκπνοή κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού

Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τον κορονοϊό από τον ΕΦΕΤ

27-3-2020

Πρωτοποριακή επέμβαση  από τη Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ
Πρωτοποριακή επέμβαση από τη Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ

Η πρώτη φορά που εκτελείται αυτή η επέμβαση στην Ελλάδα

19-2-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ