Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αρετή Ιακώβ Θεόκλητος Ναούμ Φιλάρετος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.3

ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-11-2020

COVID-19: Το αντίσωμα της lilly ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα

Για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19

COVID-19: Το αντίσωμα της lilly  ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα
fontsize

Το αντίσωμα της lilly που πρόσφατα πήρε το πράσινο φως από τον FDA για έκτακτη χρήση σε ασθενείς που νοσούν ήπια από κορωνοϊό ετοιμάζεται να εισέλθει και στην Ελλάδα. Πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε επαφή με τον ΕΟΦ για την έκτακτη εισαγωγή του και στην Ελλάδα. Και πρέπει λένε να γίνει άμεσα, καθώς έρευνες έδειξαν ότι η χρήση του τις πρώτες ημέρες της ασθένειας μειώνει έως και 70% την πιθανότητα εισαγωγής του ασθενή στο νοσοκομείο!


Για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της πρόσφατα διαγνωσθείσας νόσου COVID-19, έλαβε από τον FDA το αντίσωμα bamlanivimab (LY-CoV555) της Εταιρείας Lilly. Το bamlanivimab εγκρίθηκε για χρήση στους πρόσφατα διαγνωσθέντες με ήπια έως μέτρια νόσο COVID-19 ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή επιδείνωση της νόσου ή/και νοσηλεία.

Το Bamlanivimab είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με θετικό τεστ COVID-19, που διατρέχουν υψηλό εξελίσσεται σε σοβαρό COVID-19 ή / και νοσηλεία. Το bamlanivimab πρέπει να χορηγείται το συντομότερο δυνατό μετά από θετικό τεστ COVID-19 και εντός 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Η εξουσιοδότηση επιτρέπει τη διανομή και τη χρήση έκτακτης ανάγκης του bamlanivimab, το οποίο χορηγείται μέσω ενός μόνο ενδοφλέβια έγχυση. Ενώ, η απόφαση του FDA στηρίχθηκε στα δεδομένα της BLAZE-1, μιας τυχαιοποιημένης, διπλά τυφλής, ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο κλινικής δοκιμής φάσης 2. Στους ασθενείς που χορηγήθηκε το bamlanivimab, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ιικού φορτίου, των συμπτωμάτων της νόσου και κυρίως της ανάγκης για νοσοκομειακή νοσηλεία.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το FDA χορηγεί εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης για την παροχή διαθεσιμότητας ενός φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένειας όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλες και εγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις. Αυτή η χρήση του bamlanivimab επιτρέπεται μόνο για τη διάρκεια της δήλωσης ότι υπάρχουν περιστάσεις που δικαιολογούν την έγκριση της χρήσης έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν η εξουσιοδότηση τερματιστεί ή ανακληθεί νωρίτερα. Η εξουσιοδότηση είναι προσωρινή και δεν αντικαθιστά την επίσημη διαδικασία επανεξέτασης και έγκρισης. Το bamlanivimab παραμένει ερευνητικό φάρμακο και δεν έχει εγκριθεί σύμφωνα με μια αίτηση άδειας βιολογίας (BLA). Η αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς της συνεχίζεται σε μια σειρά πληθυσμών ασθενών που επηρεάζονται από COVID-19. Τα δεδομένα από αυτές τις μελέτες θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν μια μελλοντική υποβολή BLA που περιλαμβάνει bamlanivimab.

Σύμφωνα με το David A. Ricks, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lilly, αυτή η άδεια έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει το bamlanivimab μια άμεσα διαθέσιμη θεραπεία της νόσου COVID-19, για τους πρόσφατα διαγνωσθέντες ασθενείς υψηλού κινδύνου ενώ, δίνει και ένα πολύτιμο εργαλείο στους γιατρούς να αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Η Lilly θα ξεκινήσει την αποστολή bamlanivimab αμέσως στην AmerisourceBergen, έναν εθνικό διανομέα, ο οποίος θα το διανείμει σύμφωνα με τις οδηγίες του κυβερνητικού προγράμματος κατανομής των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ iatronet.gr, naftemporiki.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο κορονοϊός δεν θα σταματήσει με τα εμβόλια
Ο κορονοϊός δεν θα σταματήσει με τα εμβόλια

Πιθανά θα εξελιχθεί στο μέλλον καθιστώντας τα εμβόλια πρώτης γενιάς αναποτελεσματικά

30-11-2020

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη εμβολίων και το digital hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη εμβολίων και το digital hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Σε παγκόσμια projects συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του hub στη Θεσσαλονίκη

27-11-2020

Πραγματοποιήθηκε το 2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day
Πραγματοποιήθηκε το 2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day

Από το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

27-11-2020Ο καπνός του τσιγάρου  αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής Covid-19
Ο καπνός του τσιγάρου αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής Covid-19

Κάνει τα κύτταρα πιο ευάλωτα στον κορονοϊό

23-11-2020

Τριπλάσια η αύξηση επιπέδων στρες λόγω πανδημίας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες
Τριπλάσια η αύξηση επιπέδων στρες λόγω πανδημίας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες

Παγκόσμια μελέτη για τις ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας

22-11-2020

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου:  80 εισαγωγές ημερησίως - απελπιστική η κατάσταση
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: 80 εισαγωγές ημερησίως - απελπιστική η κατάσταση

Φόβους για τρίτο κύμα της πανδημίας εκφράζει ειδικός του ΠΟΥ

22-11-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ