ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-11-2020

COVID-19: Το αντίσωμα της lilly ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα

Για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19

COVID-19: Το αντίσωμα της lilly  ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα

Το αντίσωμα της lilly που πρόσφατα πήρε το πράσινο φως από τον FDA για έκτακτη χρήση σε ασθενείς που νοσούν ήπια από κορωνοϊό ετοιμάζεται να εισέλθει και στην Ελλάδα. Πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε επαφή με τον ΕΟΦ για την έκτακτη εισαγωγή του και στην Ελλάδα. Και πρέπει λένε να γίνει άμεσα, καθώς έρευνες έδειξαν ότι η χρήση του τις πρώτες ημέρες της ασθένειας μειώνει έως και 70% την πιθανότητα εισαγωγής του ασθενή στο νοσοκομείο!


Για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της πρόσφατα διαγνωσθείσας νόσου COVID-19, έλαβε από τον FDA το αντίσωμα bamlanivimab (LY-CoV555) της Εταιρείας Lilly. Το bamlanivimab εγκρίθηκε για χρήση στους πρόσφατα διαγνωσθέντες με ήπια έως μέτρια νόσο COVID-19 ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή επιδείνωση της νόσου ή/και νοσηλεία.

Το Bamlanivimab είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία ήπιας έως μέτριας COVID-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με θετικό τεστ COVID-19, που διατρέχουν υψηλό εξελίσσεται σε σοβαρό COVID-19 ή / και νοσηλεία. Το bamlanivimab πρέπει να χορηγείται το συντομότερο δυνατό μετά από θετικό τεστ COVID-19 και εντός 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Η εξουσιοδότηση επιτρέπει τη διανομή και τη χρήση έκτακτης ανάγκης του bamlanivimab, το οποίο χορηγείται μέσω ενός μόνο ενδοφλέβια έγχυση. Ενώ, η απόφαση του FDA στηρίχθηκε στα δεδομένα της BLAZE-1, μιας τυχαιοποιημένης, διπλά τυφλής, ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο κλινικής δοκιμής φάσης 2. Στους ασθενείς που χορηγήθηκε το bamlanivimab, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ιικού φορτίου, των συμπτωμάτων της νόσου και κυρίως της ανάγκης για νοσοκομειακή νοσηλεία.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το FDA χορηγεί εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης για την παροχή διαθεσιμότητας ενός φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένειας όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλες και εγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις. Αυτή η χρήση του bamlanivimab επιτρέπεται μόνο για τη διάρκεια της δήλωσης ότι υπάρχουν περιστάσεις που δικαιολογούν την έγκριση της χρήσης έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν η εξουσιοδότηση τερματιστεί ή ανακληθεί νωρίτερα. Η εξουσιοδότηση είναι προσωρινή και δεν αντικαθιστά την επίσημη διαδικασία επανεξέτασης και έγκρισης. Το bamlanivimab παραμένει ερευνητικό φάρμακο και δεν έχει εγκριθεί σύμφωνα με μια αίτηση άδειας βιολογίας (BLA). Η αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς της συνεχίζεται σε μια σειρά πληθυσμών ασθενών που επηρεάζονται από COVID-19. Τα δεδομένα από αυτές τις μελέτες θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν μια μελλοντική υποβολή BLA που περιλαμβάνει bamlanivimab.

Σύμφωνα με το David A. Ricks, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lilly, αυτή η άδεια έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην εταιρεία να κάνει το bamlanivimab μια άμεσα διαθέσιμη θεραπεία της νόσου COVID-19, για τους πρόσφατα διαγνωσθέντες ασθενείς υψηλού κινδύνου ενώ, δίνει και ένα πολύτιμο εργαλείο στους γιατρούς να αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Η Lilly θα ξεκινήσει την αποστολή bamlanivimab αμέσως στην AmerisourceBergen, έναν εθνικό διανομέα, ο οποίος θα το διανείμει σύμφωνα με τις οδηγίες του κυβερνητικού προγράμματος κατανομής των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ iatronet.gr, naftemporiki.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς

Οικοδεσπότης ο ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και ιατρικός εκπαιδευτής Βασίλης Κιοσσές

Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο
Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο

Ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)
12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)

Τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες

Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Εκδήλωση με τίτλο «Inaugural event for the WHO Collaborating Centre on Quality-of-Life and Wellbeing»

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές
Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές

Προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο περιβάλλον αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge