Μετά και το τελευταίο περιστατικό του 66χρονου φυσιοθεραπευτή, ο οποίος δήλωνε νευρολόγος και φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς που έπεσαν στην «παγίδα» του και πέντε εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) δημιούργησε ψηφιακή πλατφόρμα, ενταγμένη στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν όποιον από τους 64.510 πιστοποιημένους και με άδεια άσκησης επαγγέλματος γιατρούς της χώρας επιθυμούν.
Στο ψηφιακό μητρώο του ΠΙΣ οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του ιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν ένα πρόσωπο που δηλώνει ότι κατέχει την ιατρική ιδιότητα είναι πράγματι ιατρός.
Μπείτε στο Μητρώο όλων των γιατρών της χώρας του ΠΙΣ ΕΔΩ.
Παρόμοιες οδηγίες εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:
Σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Θ. επισημαίνει:
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θέλει να επισημάνει τα ακόλουθα:
Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα «νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου».
Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού – εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.