ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10-2-2015

Η Ολυμπιακή Ιδέα, μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

Εκπαιδευτική ημερίδα στο Ολυμπιακό Μουσείο

Η Ολυμπιακή Ιδέα, μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό
KIDS

Το Ολυμπιακό Μουσείο, πιστό στον ιδρυτικό του στόχο, της ανάδειξης και διάχυσης της αθλητικής και της Ολυμπιακής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ακολουθώντας παράλληλα τις διεθνείς μουσειολογικές κατευθύνσεις, όπου ένα σύγχρονο μουσείο συμμετέχει ενεργά και με εκπαιδευτικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας, οργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Η Ολυμπιακή Ιδέα, μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μας με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Έτσι, το Ολυμπιακό Μουσείο, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ώρες 17.30 - 20.00, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής "Ολυμπιακής" ημερίδας, θα υποδεχτεί το κοινό του και ειδικά τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, προκειμένου να παρουσιαστεί ο σημαντικός - για την κρίσιμη σε επίπεδο πολιτισμικών αξιών εποχή - ρόλος ενός φορέα πολιτισμού και δη του Ολυμπιακού μας μουσείου, στην ανάδειξη των Ολυμπιακών αξιών και στη μεταλαμπάδευση των αρχών του "ευ αγωνίζεσθαι", ειδικότερα στη νέα γενιά.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν πρακτικές προώθησης των Ολυμπιακών αξιών, μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα και τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική ενώ, θα γίνει αναφορά στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ μουσείου και σχολείων με στόχο τη βελτίωση της σχολικής και της μουσειακής πραγματικότητας , αλλά και στην ανάγκη από κοινού διαμόρφωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σας καλούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, φίλοι της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, τον νέο, σημαντικό, εκπαιδευτικό ρόλο ενός σύγχρονου... ενός Ολυμπιακού Μουσείου...
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»

Διάλεξη της Δρ Γεωργίας Στρατούλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)
«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»
«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»

Ομιλία του Ευάγγελου Δρυμπέτα στον νέο κύκλο διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge