ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10-2-2015

Μαθήματα Ιστορίας και Κουλτούρας του Ελληνισμού της Ανατολής

Κύκλος διαλέξεων για εκπαιδευτικούς

Μαθήματα Ιστορίας και Κουλτούρας του Ελληνισμού της Ανατολής

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα «Μαθήματα Ιστορίας και Κουλτούρας του Ελληνισμού της Ανατολής (Καππαδοκίας - Μ. Ασίας – Θράκης - Πόντου)», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο κύκλο διαλέξεων διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, από τις 2 Μαρτίου έως τις 11 Μαΐου του 2015.

Σκοπός των διαλέξεων είναι να ενισχυθεί το ιστορικό πεδίο των εκπαιδευτικών με εξειδικευμένη ιστορική γνώση σχετικά με τον ευρύτερο Ελληνισμό της Ανατολής, προς όφελος της παιδείας των μαθητών.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του 34ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αρριανού 3), από πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάκτορες Ιστορίας και Γλωσσολογίας, που συμμετέχουν εθελοντικά. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών θα είναι ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ευστάθιος Πελαγίδης και συντονιστής ο Β΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Κωνσταντίνος Ανθόπουλος.

Τα μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 80 έως 100 εκπαιδευτικοί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σχετικό link, καθώς και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους 57) κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 14:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 841498 και 2310 841109.

Σχετικό Link

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»

Διάλεξη της Δρ Γεωργίας Στρατούλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)
«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»
«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»

Ομιλία του Ευάγγελου Δρυμπέτα στον νέο κύκλο διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge