ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
11-5-2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Στιγμές και Στοχασμοί" του Ugur Oral

Στην Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης

Παρουσίαση του βιβλίου

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Μίλητος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Στιγμές και Στοχασμοί" την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ugur Oral θα βρίσκεται εκεί για να μας γνωρίσει… Έχει πολλά να μας πει…

Με μια εξαιρετική παρουσίαση από την Χριστιάνα Χρίστου.


O δημοσιογράφος-συγγραφέας Ugur Oral (Ουούρ Οράλ) γεννήθηκε στη Σμύρνη (Τουρκία). Τελείωσε το σχολείο στο γαλλικό κολλέγιο Saint Joseph στη Σμύρνη. Μαζί με τις σπουδές του σε Γαλλική Φιλολογία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις πολιτικές επιστήμες. Συνεχίζει το διαδικτορικό του στο ίδιο θέμα. Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά, και ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της δημοσιογραφίας το 1987 στην εφημερίδα Yeni As?r. Κατά τη διαρκεία της σταδιοδρομίας του έχει τελέσει αρθρογράφος, συντάκτης, γενικός διευθυντής και αρχισυντάκτης. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την εργασία του.

Το 1993, έγινε μέλος της Διεθνής Ένωσης Γαλλικού Τύπου και δημοσιογραφίας (Union Internationale De La Presse Francophone )στο Παρίσι.Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία. Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Το 1995 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με θέμα την πολιτική. Το 2001 βραβεύεται ως ο πιο επιτυχημένος αρθρογράφος” στη Σμύρνη και το 2003 “o πιο επιτυχημένος Διευθυντής Οργάνωσης Τύπου της τελευταίας 10ετίας”. Μαζί με τις εργασίες του στον χώρο της δημοσιογραφίας, δημοσιεύτηκε το βιογραφικό του στην εγκυκλοπαίδεια “ Ποιός είναι ποιός στην Τουρκία”.

Ο Ugur Oral ασχολήθηκε από μικρός με τη φωτογραφία, και έως σήμερα έχει οργανώσει 12 εκθέσεις με το φωτογραφικό υλικό του. Μεγάλη απήχηση είχε η εργασία του όσον αφορά το συνδυασμό Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας. Όλες οι εκθέσεις του είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και στην Αθήνα οργάνωσε τρεις εκθέσεις με τις φωτογραφίες του, με στήριξη στην Αμυμώνη (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες).

Σήμερα, συνεργάζεται με Τουρκικά και ξένα πρακτορεία Τύπου, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με πολλές οργανώσεις σε Τουρκία και εξωτερικό όπου και συμμετέχει σε διασκέψεις. Ο Ugur Oral απευθύνεται και στο Τουρκικό και στο Ελληνικό κοινό, με προσπάθειες για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης
Λ. Νίκης 3, Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 226 190
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge