ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-8-2019

5ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης "K.Π. Καβάφης 2019"

Δηλώσεις συμμετοχής

5ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης

Η International Art Academy διοργανώνει τον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης "K.Π. Καβάφης" 2019. Στον Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας), με μια ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

Φέτος ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Θα δοθούν συνολικά 30 Βραβεία. Θα δοθούν επίσης τιμητικά βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων Διαγωνισμών όπου η Οργανωτική Επιτροπή δέχθηκε πολύ σημαντικά έργα από εξαιρετικούς σύγχρονους ποιητές, οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια σήμερα την Ποίηση ανά τον κόσμο, η International Art Academy προχωράει με αισιοδοξία στον 5ο Διαγωνισμό, με στόχο να υπηρετήσει με συνέπεια το νέο θεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές βραβευμένες ποιητικές συλλογές από τους προηγούμενους Διαγωνισμούς, εκδόθηκαν ήδη από γνωστούς εκδοτικούς οίκους.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
1) Στο Διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας), με μια ποιητική συλλογή γραμμένη στην ελληνική γλώσσα. 

2) O Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Προκριματική και Τελική. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού αν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 βαθμούς (με άριστα το 100) στην Προκριματική Φάση. 

3) Τα ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή μπορεί να έχουν εκδοθεί ή και όχι. (Επιτρέπεται να συμπεριληφθούν τυχόν βραβευμένα και δημοσιευμένα ποιήματα, χωρίς αυτό να αναγράφεται). 

4) Η ποιητική συλλογή που θα σταλεί να έχει ελάχιστο όριο ωφέλιμων σελίδων 25 και μέγιστο 35. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα σε σελίδα Α4 με γραμματοσειρά 12 στιγμών και εκτυπωμένα ανά φύλλο και αν η έκταση κάποιων ποιημάτων υπερβαίνει τη σελίδα, ισχύει η ίδια οδηγία. (εκτύπωση ανά φύλλο). Η αρίθμηση στο κάτω μέρος της σελίδας είναι απαραίτητη. 

5) Οι ποιητικές συλλογές θα υπογράφονται σε όλα τα φύλλα με το πραγματικό ονοματεπώνυμο, όχι με ψευδώνυμο, χωρίς καμία επιπλέον ένδειξη (με τα ίδια στοιχεία γραμματοσειράς των ποιημάτων), στο άνω μέρος της σελίδας, στο κέντρο, πάνω από τον τίτλο του ποιήματος. 

6) Οι ποιητικές συλλογές των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από επιτροπή καθηγητών ή συνεργατών της International Art Academy. 

7) Η International Art Academy αναλαμβάνει την ευθύνη προστασίας και διατήρησης των πνευματικών δικαιωμάτων των ποιητών, για όλες τις ποιητικές συλλογές με τις οποίες θα λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό.

8) Το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 50 ευρώ και αποστέλλεται με την Western Union ή με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα: Χριστίνα Μαρκίδου, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110, ΒΟΛΟΣ 

9) Οι ποιητικές συλλογές θα πρέπει να σταλούν: α) σε τρία αντίτυπα ταχυδρομικά (με απλό ταχυδρομείο) στη διεύθυνση: International Art Academy, Χριστίνα Μαρκίδου, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110, ΒΟΛΟΣ β) με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: artacademy@artsociety.gr 

10) Έγκυρες συμμετοχές, θεωρούνται όσες πληρούν στο σύνολο τους παραπάνω όρους. 

Oι διαγωνιζόμενοι επιβαρύνονται με τα έξοδα της ταχυδρομικής επιταγής και της αποστολής των ποιημάτων. 

ΒΡΑΒΕΙΑ 
1ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής (τίτλος και Έκδοση Ποιητικής Συλλογής) 
2ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής (τίτλος) 
3ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής (τίτλος) 

Εκτός από τα τρία πρώτα Βραβεία, θα δοθούν επίσης τα παρακάτω Τιμητικά Βραβεία από την International Art Academy:
- Βραβείο Όμηρος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Ευριπίδης, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Αισχύλος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Σοφοκλής, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Ανακρέων, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Σαπφώ, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Αρχίλοχος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Καλλίμαχος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Ανύτη, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Μένανδρος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Αντίμαχος, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Ερατοσθένης, τιμητικός τίτλος 
- Βραβείο Πολύμνια, τιμητικός τίτλος 

Επιπλέον θα δοθούν: 
Έξι Τιμητικά Βραβεία της International Art Academy 
Τρία Τιμητικά Βραβεία εκτός συναγωνισμού, σε συμμετέχοντες ποιητές με ιδιαίτερη προσφορά στην ποίηση “Χρυσό Βραβείο Ποίησης Κ.Π.Καβάφης” (τίτλος) 
“Αργυρό Βραβείο Ποίησης Κ.Π. Καβάφης” (τίτλος) 
“Χάλκινο Βραβείο Ποίησης Κ.Π.Καβάφης” (τίτλος) 

Θα δοθούν επίσης Τιμητικές Διακρίσεις και Έπαινοι από την International Art Academy σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, ανάλογα με το βαθμό αξιολόγησης των έργων τους. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
O Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Προκριματική και Τελική. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού αν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 βαθμούς (με άριστα το 100) στην Προκριματική Φάση. 

Η σειρά αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την παραλαβή των συμμετοχών από τη Γραμματεία του Διαγωνισμού. 

Τα ονόματα των προκριθέντων στην Τελική Φάση θα ανακοινώνονται σταδιακά στις ιστοσελίδες: www.artsociety.gr και www.artsociety.gr/artacademy 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό, για την έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. - στη διεύθυνση: International Art Academy, Χριστίνα Μαρκίδου, Τ.Θ. 1114, ΤΚ 38110 ΒΟΛΟΣ - με την ένδειξη: για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ.Π.Καβάφης». Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν με απλή επιστολή και όχι συστημένη. Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν υποχρεωτικά και με e-mail στην διεύθυνση: artacademy@artsociety.gr 

Λόγω της συμμετοχής ποιητών από διάφορες χώρες, είναι πιθανό να μην σταθεί δυνατή η διοργάνωση επίσημης εκδήλωσης απονομής των βραβείων. Στην περίπτωση αυτή τα βραβεία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 6909127982 και στο e-mail: artacademy@artsociety.gr 

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής έχουν ξεκινήσει.

Για την ομαλή λειτουργία του Διαγωνισμού (για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός παραλαβής συμμετοχών στη λήξη της προθεσμίας) και για την έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge